Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 16 maj 2014

Uppdatering

Av Camilla - 16 maj 2014 21:07

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist. Jag la ju ett spår över natten som Aysha skulle få gå för första gången, det låg till slut i 16h sammanlagt och hon klarade det riktigt bra och det gjorde gott åt mitt självförtroende. Har sedan lagt en del spår men inte haft så lång liggtid på dom, mest för att jag vill lära mig läsa av Aysha och lära mig hur hon spårar och hur hon ser ut när hon får tapp osv. Ayshas motto i livet är ju att allt ska gå fort fort fort och hon är lite så även i spåret så hon gör det smidigt för sig själv och genar ibland och då kan det se ut som att hon fått tapp i spåret men låter jag henne jobba på så är vi snart på rätt köl igen.


Men nu måste jag ju uppdatera om vår fantastiska tävling förra lördagen som var på EHDK. Förra året tog vi 3 godkända resultat i Nybörjarklass i Rallylydnad, men vi fortsatte tävla för att få vana och rutin på det hela, det var bara det att vi floppade på varje tävling efter att vi tagit vår titel RLDN. Så i lördags var jag jätte nervös, hade anmält mig och Aysha till dubbla starter i Nybörjarklass, och jag hade legat sjuk i veckan med hög feber och halsfluss så ingen träning hade hunnits med. Känslan var att Aysha skulle ha överskotts energi som hon då skulle göra sig av med på tävlingsdagen, men tack och lov hade jag så fel på den punkten.


Vår första bana kändes svår, var många skyltar och mycket snurr, banan var som gjord för att Aysha skulle tycka den var för lång och hitta på egna saker. Jag var jätte nervös men var fast beslutsam att inte hålla på och locka för mycket på Aysha utan försökte ha is i magen och vara fokuserad som jag är på träning. Det var vår tur, jag och Aysha gjorde oss redo, sen hände det jag inte trodde skulle hända. Aysha gick som en klocka!!! Hon hade otroligt fin kontakt, vi hade ngn liten miss bara med nos men åh så fin hon var och även jag själv, jag höll mig lugn och berömde henne ibland men på samma sätt som jag gör när vi tränar. Annars kan jag liksom prata för mycket med henne inne på banan och uppenbarligen har hon lättare att tappa fokusen då eftersom det konceptet inte fungerat de sista tävlingarna vi gjorde. Men som sagt, denna start var en dröm och vi kammade hem 93 poäng och placerade oss som nr 8 av 42 ekipage!!!!


Vår andra start var en lättare bana, Aysha hade fin fokus men blev lite distraherad av några hundar vid sidan av banan men skötte sig ändå bra så jag var verkligen jätte nöjd med vår tävlingsdag. Andra starten fick vi ihop 84 poäng av 100. Jag har anmält mig och Aysha till en dubbeltävling i början på juni, vi behöver rutin på det här och om vi ska kunna flytta upp oss till Fortsättningsklass och eventuellt starta i en LK1 så krävs det att vi blir mer vana i tävlingsammanhang. Därför stannar vi kvar i Nybörjarklassen fast vi har godkända resultat och får flytta upp oss.


På tisdagen var det dags för vårt allra första öppenklass viltspår, jag var så otroligt nervös även här, men Aysha gick som en klocka och som domaren sa " Hon spårar som en van jakthund". Aysha började spåra riktigt fint sen genade hon i en oblodad vinkel och i återgången. Det hade gått vilt förbi på ett ställe som Aysha plockade upp spåren efter, men det bröt hon och tog upp det spår hon skulle spåra så fint. När det var dags för skott så reagerade hon inte ens, fast det smällde som bara den så stod hon som en klippa och väntade på mitt kommando att få fortsätta spåra. Vi fick ett 1a pris i öppenklass spåret och nu ska jag sikta in mig på 2 till så kanske min Aysha kan bli en Viltspårchampion, det vore så otroligt roligt!


Idag har vi varit ute, Aysha har varit ute i över 7 h, vi har spenderat dagen på landet och när jag går in och fikar hos mina föräldrar ligger Aysha kvar ute. Livet på landet är verkligen underbart! Hon fick gräva lite sork idag, men var nästan för varmt för det, tungan hängde nere vid knäna nästan =) På sen eftermiddagen tog vi en promis med Hanna och ZoeZoe. Aysha fick doppa sig en sväng och hon simmade så fint, hon verkligen älskar att bada min fröken här hemma. Efter doppet blev det en långpromis så hon skulle få upp värmen ordentligt och det tog inte lång tid förrän tungan häääängde och hon försökte doppa sig i dikena längs vägen vi gick. Jag har nomeselet på henne och gåbältet så hon drar och jobbar med hela kroppen. Inbillar mig att det är bra för henne =)


Så ikväll har jag en trött tjej hemma, ska försöka lägga lite spår igen någon dag, jag har verkligen fått upp glöden när det kommer till att spåra, inte riktigt tyckt det är så roligt men nu känns det bara kul och att se Aysha få göra något hon verkligen älskar gör gott i mitt matte hjärta =)


Jag önskar er alla en trevlig helg, var rädd om er och era fyrbenta <3


       

Ayshas bror Prince, längst till vänster tog också ett 1a pris i öppenklass spår, Ayshas faster/moster Lilo tog sitt andra 1a pris i öppenklass spår och så är det Aysha och jag till höger.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards