Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under oktober 2012

Av Camilla - 10 oktober 2012 18:59

I måndags började vi dagen med en långpromis med viktmanschetter inkluderat, sen hade jag lite annat att fixa med och på eftermiddagen åkte jag ut till landet. Jag och Aysha trivs verkligen där. Jag krattade löv och bar bort, efter en stund när jag är på väg bort med löven hör jag hur Aysha kommer rusandes bakom mig med krattan i munnen, det var en rolig syn och jag skrattade gott. Hon är enormt nyfiken denna tös och påhittig. När pappa fixade med att skölja ur hinkar och sånt inför vintern så var Aysha genast där och inspekterade vad han hade för sig. Denna tjej ger en verkligen många skratt.


På kvällen blev det impulsträning på Södertälje Bk med Carola och Lilo. Aysha var mer vild än tam i vanlig ordning och jag önskar hon kunde vara lugn någon gång när Carola träffar henne så hon får se dom fina och bra sidorna som Aysha har. Men efter en stund så visade Aysha minsann vad hon går för och det värmde i mitt hjärta och hoppet om att komma ut och tävla nästa år började brinna igen.


Vi körde rally och vi hade agilityhundar som störning och efter en stund hade vi hundar på båda sidorna av planen och bakom oss och så hade ju Aysha, Carola och Lilo som störning. Jag la Aysha och klev ut full längd i kopplet när Carola körde hoppet med Lilo och belönade med godis och leksak, och Aysha låg så fint kvar. Samma sak så la jag henne och klev ut så långt det gick ifrån henne när dom gjorde inkallning framför oss, så Aysha fick stor retning i att se Lilo springa till Carola, men Aysha låg kvar, mattes duktiga flicka =)


Vi tränade fotgående, jag ska ju inte anpassa min hastighet efter Aysha utan få henne att gå i min takt och även det gjorde vi lite framsteg i, så himla roligt! Hela träningen kändes verkligen toppen och jag hade en trött tjej med mig hem, jobbigt att åka bort och träna =)


Nu har jag fått lite blodad tand igen när det kommer till träningen och känns kul att vara tillbaka. Jag har bestämt mig för att köra så mkt friskvårdsträning jag kan med Aysha, men hinner jag inte osv tänker jag inte ha dåligt samvete för det utan hon får ett fullgott liv oavsett känner jag.


Var inne och läste på hundartros.se  en sida jag varmt kan rekommendera, kostar inget att gå med i och finns mycket bra att läsa där, och där stod det att man ska låta hunden röra sig fritt, lös i skog och mark för att hålla igång rörligheterna i lederna, så vi kör på som vi gjort och lägger in träningen vi har fått vi ska göra så ofta vi kan och hinner.


Här är en filmsnutt från måndagens träning på landet, Aysha är supertaggad =)


Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards