Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 23 februari 2012

Av Camilla - 23 februari 2012 18:38

Idag har det varit vår ute, jag har jobbat natten till idag men vaknad vid 11 redan och kunde inte somna om för jag ville ut i det fina vädret. Packade väskan och så drog jag och Aysha till skogs. Hon var helt lyrisk över att få rejsa runt och hon kommer så fint på inkallningen. Jag har även börjat lägga till att hon inte får sticka iväg så fort hon fått belöningen för att hon stannat utan får vänta tills jag säger varsågod. Även det går bra tycker jag.


Eftersom det har regnat hela natten till idag och dessutom var flera plus grader var det en större vattenpöl i grustaget som vi var vid först. Vad tror ni att damen får för sig att göra? JO bada *brrrrr*


Man ser riktigt hur kallt hon tycker det är om baktassarna men ändå ska hon promt smaska isbitar och gå runt i det iskalla vattnet.


Efter det så körde vi lite övningar med apporten. Min tanke är inte att det ska vara någon seriös sökövning utan vi gör det här för att jag vill att hon ska få en positiv bild av apporten, vilket hon får, sen har den inte så stort värde i hennes ögon vilket man ser i slutet av filmsnutten då hon väljer att lämna apporten och komma själv när jag ropar.



Efter vi var klara här så åkte vi vidare till landet där vi gick en sväng. Aysha for högt och lågt överallt och nosen i backen. Jag har en liten egen teori kring mitt koncept, det är kanske inte det bästa, men jag märker att det ger resultat åt det håll jag vill åt så jag låter det vara som det är. Fast i sista filmsnutten så väljer jag att inte tolerera att en sork är mer värd än mitt ord, fast egentligen har jag redan gjort bort mig när jag väljer att inte tolerera hennes prioritering eftersom jag tjatat sönder inkallningsorden redan när jag väljer att genomföra att det inte är ok.


Jag talar om att det inte är ok genom att gå fram till henne och muttra åt henne, flyttar henne en bit från sorkhålet och stannar henne där, sen går jag en bit bort och så ropar jag igen, och då kommer hon direkt. Så skulle jag gjort på en gång när jag valde att ropa på det vis som jag ropar när jag vill att hon ska komma hela vägen till mig, jag skulle inte ha tjatat ut orden på det här viset som jag gör, men som sagt, nästa gång får jag planera annorlunda och göra annorlunda såklart. Något jag annars blir stolt över är att hon vänder riktning när jag ropar häråt, det ordet betyder inget annat för stunden i mina kriterier, lite längre fram kommer jag vilja att häråt även ska innebära att hon kommer mer nära mig men behöver inte komma ända fram utan hålla sig inom en viss radie. Men för stunden är jag nöjd med att hon bryter det hon gör och vänder om.


Mitt koncept är att jag och Aysha ska vara mkt "lösa" tillsammans, att hon spårar och  håller på är inget jag egentligen uppskattar, men väljer att inte gå in och bråka där ännu och kommer nog aldrig göra, utan det jag försöker få till är att oavsett hur gott det luktar ska hon tycka att jag "luktar" bättre, men idag som sagt förlorade jag mot en sorkjäkel *skratt* Konceptet innebär också att det inte är tabu belagt att vara lös och springa åt olika håll, hon ska hålla koll på mig och jag ska inte hålla på och styra henne för mycket. Vill även att hon ska få känslan att vara lös är inte så märkvärdigt. Många hundar som äntligen blir lösa sticker ju och så känns det som att dom springer allt vad dom orkar åt ett helt annat håll än sin förare bara för att dom vill passa på när ändå tillfället ges och dom vet inte när det kommer komma igen. Har varit där med en hund och vill inte vara där igen.


Aysha har en väldigt stor radie hon kan vara ifrån mig när vi är ute, ibland ser jag henne inte, men i ärlighetens namn så varje gång jag ropat har hon kommit vilket jag värderar oerhört högt, eller ja inte när hon letar sork då *ler* 


Jag gillar även att hon när hon är lös väljer att spontant komma till mig, det är också lite utav mitt koncept, hon ska vilja söka upp mig och i och med att hon gör det så betyder ju inte själva friheten mer än kontakten med mig, vilket är en mycket viktig grundpelare i en relation i mina ögon sett.


Jag har svårt att förklara själva konceptet men huvudsaken är ju att jag har det i huvudet och själv vet vad jag vill och hur min plan ser ut och hittills utvecklas det som jag vill och det glädjer mig mycket.


Jag och Aysha var ute i lite över 2 timmar så jag har en trött tjej hemma ikväll och trött Aysha är likamed nöjd Camilla så det är en win and win situation här hemma ikväll *skratt*


Alla gör vi fel och har våra brister. Jag tänker inte bara lägga upp bra saker i vår träning som jag och Aysha lyckas med, utan därför väljer jag att lägga upp filmklipp där man tydligt ser och hör mina fel och brister, men jag känner mig så pass trygg i mitt tänk att jag bjuder på det =) Många gånger filmar jag även för att jag såklart vill bevara minnen på film men även för att se hur jag beter mig och någon mer sorksituation kommer jag säkert hamna i, men jag ska göra mitt yttersta för att Ayshas konto inte är mer på plus än vad mitt är =)





Här ovan är sorkfilmen, tänk att dom där små gnagarna ska vara så intressanta och roliga =)
   
   
   
   
  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards