Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 26 juni 2013

Kanske, kanske inte.....

Av Camilla - 26 juni 2013 09:34

Ja vad ska jag säga, Aysha har haft en jobbig klåda den senaste veckan, vad det beror på vet jag inte. Var till veterinären i måndags, tog skrap prov för skabb, visade negativt, så tog blodprov, svaret på det får jag nästa måndag. Skulle inte förvåna mig om även det är negativt, men då har vi ändå gjort ett steg i processen för att utesluta saker.


Jag försökte att inte tänka på hennes klåda till en början, det var nog bara vanligt "hundkliande" men till slut gick det inte att blunda för det längre och paniken slog till hos mig, inte en gång till, snälla gode gud inte en gång till. Jag grinade och hade sån ångest, säkert för att jag har Tyras resa i bagaget, för den är så smärtsam och tanken på att påbörja en sådan resa igen fick mig att tappa allt sug.


Men sån som jag är fick jag börja plocka fram saker i bakhuvudet, kunskap som legat vilande och göra slag i saken och se till att Ayshas tillvaro skulle bli så bra det bara går. Tvätt med specialschampoo varje dag hela midsommarhelgen, tvätt med klorhexidinlösning på utsatta områden då hon även har utslag och ena örat är sårigt. Dock är hon jätte fin inuti öronen, konstaterade veterinären efter att ha tittat. Det förbryllar mig lite och därav kändes ändå tanken på skabb som ett alternativ. Fast min magkänsla säger givetvis något annat, och är det något jag lärt mig är att magkänslan har sällan fel.


Min andra spekulation är att hon kan var känslig mot lax då hennes foder tog slut och var restat så hon fick äta Vom og Hundemat laxen och efter det påbörjade denna klåda som sen blev utslag. Utslagen är säkert en sekundär reaktion i detta med tanke på att hon kliar sig osv osv osv.


Kan känna att det kunde räckt med pålagringarna och inkontinensen, men nu är läget som det är då får man bara försöka lösa det till det bästa. Om jag har orken? Nej, vill inte ha en till allergi hund, vill inte leva ett liv så, men jag har efter allt detta med Tyra lovat mig själv och nästa hund en handlingsplan och tänker hålla mig till den. Om klådan inte backar den här veckan så blir det boka tid till Djurakuten och göra pricktest och se vad det utvisar.


Dock har klådan blivit något bättre och det ger mig förhoppning till att det kan vara laxen som är boven i dramat här, men är det så borde Aysha vara markant bättre efter helgen, så det är bara att vänta och se.


Min sambo är klok han, han sa direkt att det kan ju också vara en reaktion på att ha badat i just den sjön som Aysha badat i, den är liten och är ju algblomning nu, så blir inget bad i den för att se om det är alger som spökar. Jag har väldigt svårt att ta till mig att detta händer då Aysha varit en till synes frisk hund i 1.5 år som jag haft henne, så detta känns märkligt att hon får de här problemen nu.


Därför känns det mer troligt att det skulle vara t ex sjön eller skabb eller något tillfälligt som gör henne dålig. Vore det allergi borde den synts till tidigare på samma sätt som nu. Aja, man kan spekulera i en evighet, något man måste till viss del när det kommer till sånna här problem för att själv vara uppmärksam och se helheten i det, för att inte missa någon eventuell lösning.


Jag hoppas på att det är något tillfälligt, tiden lär utvisa hur det blir.


För övrigt så var jag och gjorde mina vidriga undersökningar igår, det är det värsta jag varit med dom och läkaren jag hade var  hemsk, ingen empati där inte. Jag är less på detta nu och sätter ingen tillit till att dom finner felet. Men nu är det gjort så bara invänta svar där med, tar bara ynka 6 veckor *skratt* Svensk sjukvård när den är som bäst. Något som dock är helt underbart är att mitt knä gör ett fint tillfrisknande efter operatonen förra måndagen, jag kan gå bättre och bättre för varje dag, så till helgen kanske jag vågar springa också *ler*


Det var en liten uppdate om mig och Aysha =) Jag ska skärpa mig och börja blogga varje dag, lite för att det är värdefullt att ha som en dagbok när man har en hund med någon form av problem även om det är tillfälligt, alltid bra att ha och kunna gå tillbaka till.


Ta hand om er och era fyrbenta därute =)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards