Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 27 juni 2013

Provsvar

Av Camilla - 27 juni 2013 19:10

Inatt har Aysha fått sova lite bättre, var bara uppe 3-4 gånger och kliade sig så det var en bra natt, men idag på dagen har hon haft jobbigt, kliat, kliat kliat stackaren. Hon kliade så mkt när jag lämnade henne själv i bilen en sväng så hon fick ett sår på örat.


 


På bilden ser man även att hon har utslag på huvudet, eller man ser iallafall ett som varit ett sår men som nu läkt. Resten är svårare att se på bilder såhär, dom försvinner på något konstigt vis på korten. Aysha har klåda över hela kroppen men kliar mest mot vänster öra och på vänster öra när det kommer till huvudet. Resten av klådan sitter under buken, på sidorna av kroppen, låren och svansen och ljumskarna.


 


Såhär ser hon ut i vänster armhåla stackaren, det där är mycket viktigt att hålla rent nu när det är varmt ute. Man ser även utslag i det vita, dom röda prickarna, syns även att huden är irriterad då den är rosa och inte vit längre.


 


Här ser man hur hon kliat bort pälsen bakom vänster örat, stackars mattes tjej vad det kliar.


 


Togs skrap prover i måndags hos veterinären för att kontrollera om man kunde upptäcka skabb, dock är det svårt att se på skrapprov, men det görs skrap test och även blodprov, dock kan båda proverna påvisa negativa svar men hunden kan ändå ha skabb. Hunden måste ha påvisat symptom för skabb t ex klåda minst 2 veckor för att ha kunnat bilda antikroppar i blodet som man sedan då kontrollerar och kan se och på så vis fastställa skabb.


 


Detta schampoo använder jag för att hålla infektioner borta från huden när hon river sig, det hjälper mycket bra tycker jag, viktigt är dock att se till att huden inte blir för torr, finns bra sprayer att spraya på huden efter dusch som återfuktar huden.


Jag ringde kliniken idag och fick svaret på blodprovet som togs i måndags, snacka om att SVA var snabba med analysen, Ayshas prov påvisade negativt svar så hon har inte skabb om man utgår ifrån testerna. Jag hade hoppats på skabb om jag ska vara ärlig, men nu är det som det är och jag får fokusera vidare på att hitta en lösning.


Har man aldrig levt med en allergi hund eller en hund med hudproblem kan man nog inte förstå vilket jobb det är eller hur VIKTIGT det är att man har koll på minsta lilla förändring, just den lilla förändringen kan göra att hela händelseförloppet skenar iväg och är man inte där och bromsar eller agerar så kan man sitta i en sits man ej orkar eller vill.


Magkänslan säger mig att det är laxen som är boven i dramat, jag kan inte se att det skulle vara luftburet alls, fast symptomen hon visar är detsamma som hos luftburen allergi, men födoämnes allergi/känslighet är nästan identiska med luftburna symptom så jag går på den linjen. Köpte ett svindyrt allergifoder idag, det foder Aysha ätit sen hon kom till oss är ett typ av allergi foder, för att jag tycker det är bra, men det är laxolja i det så kan inte ge henne det.


Nu kanske många undrar varför hon inte kan äta det när hon ätit det i 1.5 år och det gått bra. Jo för att om det är laxen som dragit ner henne då hon ätit foder med mkt mer lax i än lite laxolja så är det såhär att reagerar hon på laxen och nu är nedsatt, så kan det räcka med bara den lilla laxoljan i fodret som gör att hon inte kan bli bättre. Man kan tänka såhär, man får en kraftig allergisk reaktion på något, innan man återhämtat sig från den händelsen kanske man inte kan äta saker man gjorde innan reaktionen fast man inte är allergisk. Jag förstår detta i mitt huvud, vilket är det viktigaste, men vill ju även sprida infon till andra så hoppas ni förstod =)


Så nu ska Aysha typ köra en light eliminationsdiet och på måndag har vi återbesök till hudspecialist, vet egentligen vad hon kommer säga och blir Aysha markant bättre under helgen kommer jag avboka tiden. Nu håller vi tummarna att det här nya fodret kommer hjälpa Aysha att bli stabil igen och på så vis kunna återgå till sitt vanliga liv utan dusch varje dag som hon accepterar men tycker är dö trist och framförallt, slippa den hemska klådan.


Veterinären skrev ut kortison i måndags, men jag har valt att inte behandla med det, vill inte medicinera i onödan, fast nu är det inte i onödan, men om vi ska göra pricktest måste hon vara fri från mediciner minst 14 dagar helst innan testet för att det inte ska bli missvisande. Fast i detta skedet tänker jag inte lägga pengar på pricktest då jag känner på mig att det är laxen som är boven i dramat och då slänger jag inte ut ca 3000kr på ett pricktest innan jag kollat upp detta med laxen först.


Näpp, slut på tråkigheter nu =) Här kommer lite bilder från midsommar helgen, jag älskar bilden på Aysha, pappa och en mystisk figur som dök upp i sällskapet *skrattar*


       


Älskade Aysha vad vi älskar dig! Tack för att du förgyller vår vardag med alla möjliga olika överraskningar =)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards