Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 2 november 2013

Hopplöst!!!!

Av Camilla - 2 november 2013 14:15

Jag blir så arg på mig själv, jag tycker ju om att blogga så jag förstår inte varför jag är så hopplöst dålig på det, gaaaaaaah skärpning på mig själv!!


Nu har det ju dessutom börjat hända lite i vår träning. Jag och Aysha har varit ute och tävlat 2 gånger, en gång på Katrineholms bk med resultat: Underkänd. Jag och Aysha värmde upp innan och hon gick som en klocka, jag var inte nervös ens, hon kändes så himla fin, sån otrolig fokus, så gick vi in på banan och vips så var hon som förtrollad i någon doft i näsan från landet långt borta. Jag jobbade på att få hennes uppmärksamhet men hon var som hon skulle blivit drogad av något slag, helt förtrollad i den doft som hon vädrade. Husse var med och vi hade en överenskommelse att han ej skulle stå utanför planen när vi skulle tävla då han är en stor favorit, och istället smög han fram till ett uthus som stod en bit ifrån banan för att så snällt ta kort på oss. Nu skyller jag inte ifrån mig, men detta uthus låg precis i den riktning Aysha stod som fastgjuten mot att sniffa, så kanske det var husse hon vittrade eller så var det något annat. Kontentan av det hela är att hon var helt borta och jag kunde inte vad jag änd gjorde få henne att fokusera.


1 vecka senare så tävlade vi på Eskilstuna Bk, jag tyckte hon kändes fin där med, men samma här, hon började nosa i backen och hitta på hyss, nu var hon hästlängder ifrån vad hon var i Katrineholm, men ändå ofokuserad, men jag lyckades jobba upp det hela och tyckte det gick ganska bra tillslut, men ja, vi fick ihop ynka 58 poäng, så det blev inget godkänt resultat.


Det känns ju surt eftersom vi har 3 raka godkända resultat i Rallylydnad Nybörjare, men nu när vi ska tävla för att träna på att tävla ja då går allt åt pipsvängen. Men nu lägger vi det på hyllan till nästa år och så lägger vi krutet på att träna fokus fokus och återigen fokus i jobbiga miljöer )


Vi har den stora turen att ha hamnat med i en träningsgrupp så vi har varit med där och tränat 2 ggr, det har gått över förväntan båda gångerna. Aysha speedar upp precis i början, men sen när jag får igång fokusen och hon fattar galoppen så är hon riktigt stadig.


Jag ska verkligen ta mig i kragen och skriva efter varje gång vi tränar så jag kan använda mig av det för att utvecklas och se vad vi behöver träna mer på.


Allergi vaccin är nu beställt så det tar 4-6 veckor innan det kommer, så ska bli bra att kunna börja ge henne det. Jag tror det kommer hjälpa henne fin fint =) Hon har haft lite klåda till och från men inget allvarligt och hon har dålig med päls runt ögonen men det är pga att hon varit i ett lindrigare skov.


Jo, glömde ju berätta att Aysha och jag gick ett anlag och blev godkända. Hon spårar ju som en gudinnan denna dam =) Dock blev hon lite distraherad av hästarna i hagen brevid spåret, gick ju 5-6 små shettisar som såg väldigt förvånade ut när vi kom där farandes i skogen. Aysha viftade på svansen och tittade på dom men fortsatte sedan att spåra, mattes fina tjej =)


Allt blir så rörigt när man ska försöka skriva ikapp såhär så ska verkligen försöka skriva i stunden och där och då istället för såhär i efterhand.


Idag är Aysha iväg med husse, jag har feber och mår allmänt risigt, så skönt att han har henne så slipper jag ha dåligt samvete över att hon har tråkigt och inget får göra.


Något jag också måste träna på är våra koppelpromenader, blir tokig emellanåt när hon drar och drar, men å andra sidan får jag skylla mig själv när jag använder flexikoppel.


Här kommer några kort som Carolin Ljung tagit från träningen i onsdags. Vi tränar på Stockholms Hundsportcentrum. I onsdags var det så oturligt att det var dubbelbokat men dom löste det så himla fint att vi fick träna i deras teorisalar och fick fin kompensation att träna gratis i 2h i deras Plutohall =) Olyckor kan hända men huvudsaken är att man försöker lösa det på bästa möjliga sätt och det gjorde dom verkligen =)


       


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards