Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Väcker minnen till liv..

Av Camilla - 5 juli 2011 17:30

När man är hundvakt och stöter på beteenden hos de hundar man passar som liknar beteenden som ens älskade hundängel hade, väcker det minnen till liv.


Fast det är iof en lögn på ett sätt för det väcker knappast något till liv som finns där hela tiden, men det blir mer påtagligt och gör ont på ett annat sätt.


Jag försöker se det som en del av bearbetningen. Många kanske anser att nu får det kanske vara färdigt med dravlet om att sakna en död hund. Men tror man måste uppleva det här speciella med någon hund för att kunna förstå.


Det var jobbigt att lämna ifrån mig Rhino igår, fast det var till världens bästa Carro som är kompetent och väldigt kunnig och en bland dom bästa i mina ögon   Det handlade inte om det utan om själva lämnandet eftersom han påverkat mig och påmint mig om det jag saknar så stort.


Jag vill tacka Carro för att hon ställer upp så fint och vill hjälpa en hund som behöver det!


Idag är en sån dag som jag känner stor saknad efter Tyra, hon fattas mig verkligen och nu vet jag att jag resonerar barnsligt, men emellanåt känns det så orättvist att jag som kämpade in i det sista för att få ha kvar min älskade Palomma Janca förlorade henne, medans det finns dom därute som omplacerar hundar hit och dit utan problem. Denna text är INTE riktad till Rhinos ägare Rasmus som söker hem åt honom!


En sak jag känner mig riktigt stolt över som jag lärde Tyra var förmågan att inte bry sig om vilt ute. Ända sen hon var riktigt liten fick hon vandra löst brevid hjorthägnet och klart hon var nyfiken, men ju äldre hon blev så gav det fint resultat och vi befann oss flera gånger i en situation som det gav bevis på träningen.


Det flög upp rådjur ca 5 meter ifrån oss och jag ger kommando åt Tyra att stanna och hon står som gjuten i backen och ser rådjuret hoppa snabbt och säkert frestande iväg framför ögonen på henne, men hon rörde sig inte ur fläcken tills jag gav frikommando och då fanns det aldrig som alternativ för henne att rusa efter eller börja spåra, för rusa efter djur fick hon inte och spåra fick hon inte heller göra på egen hand.


Vet att många tycker det är fel att säga nej till en hund som visar intresse på att ta upp spår, men jag gjorde det, ALLTID! Berömde henne givetvis först att hon var duktig som fann spåret men talade sedan om att spåra gör vi tillsammans och bad henne avbryta det hela vilket hon gjorde. Jag inbillar mig att detta var en stor vinning för oss och vår frihet i skog och mark. Tyra stack aldrig iväg på egna uppdrag på det viset att hon gick upp i ett spår och så var jag borta ur hennes värld.


Som den sanna hundnörd jag är har jag redan börjat utforma hur jag vill att min träning och upplägg ska se ut när min nya vän kommer in i mitt liv. Jag har helt ändrat uppfattning, trodde aldrig jag skulle tänka som jag gör nu, men tror att det är ett vinnande koncept så tänker sträva efter att jobba på det viset med min hund.


Som en klok vän till mig sa en gång, "Camilla, du måste hitta din egen stil och tänka ut vad du vill med din hund och sen inte påverkas av alla andra goda råd" Tack Meril för dom orden! Och Tack Pernilla för att du alltid försökt banka in det budskapet i mitt huvud!


Jag hoppas innerligt att mina förutsättningar att välkomna en ny hund i mitt liv nästa år kommer vara möjligt. Har redan trackasserat en del uppfödare för att kolla av deras planer och alla har svarat så artigt på mina funderingar och frågor.


Känner mig laddad när jag tänker tanken på en valp fast jag vet att när man är i det ibland önskar att hunden var 1 år och rumsren och klarade att vara själv hemma *skratt* 


Jag är stolt över den fina kontakten jag och Tyra byggde upp från att hon kom hem till oss och även den visade sig tydligt under den tid vi fick tillsammans.


Tyra min alldeles egna JapanFlagga som husse brukade kalla dig, du är så enormt saknad och älskad! Tänker på dig varje dag, men gråter inte lika mycket längre, men sorgen är stor! Men jag är så tacksam och glad över den tid vi fick tillsammans och den kunskap jag samlade på mig på vägen. Jag försöker hjälpa andra som satt i samma sits som oss så gott det går, men önskar helst att det inte fanns någon att hjälpa då det är så jobbigt att leva med en hund som har allergi/hudproblem. Till alla därute som dagligen kämpar mot någon åkomma, ni är guld värda och jag vet vilket enormt jobb ni gör! Tack för att ni kämpar för era fyrbenta vänner!


     Man ser hjorthägnet med hjort som går precis brevid staketet och att Tyra står och tittar på dom och känner deras närvaro med nosen. Trots det är hon så avslappnad och bryr sig inte. Finaste duktiga Tyra, du var speciell och kommer alltid att vara   

 
 
Ingen bild

Maria

6 juli 2011 15:21

Camilla man får sörja hur länge man vill och så länge man känner sorg ska man sörja! Din lilla japan flagga känner också sorg över att inte få ligga i sängen under täcket hos sin finaste matte! Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards