Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 1 juli 2011

Av Camilla - 1 juli 2011 18:43

Jag önskar verkligen jag kunde rädda världen, så känner jag uppriktigt många gånger. Jag vill hela tiden hjälpa andra och stötta.


Det här är mitt största problem, för när det uppstår sånna här situationer som nu är, vilket det gör i livet, så gör det ont i mitt hjärta  


Amstaffkillen som är hos mig just nu som heter Rhino och som ägs av Rasmus, måste p g a omständigheter omplaceras. Det är en lillebror till min Tyra och kan helt klart vara inbillning men ser en del beteenden hos honom som är lika min Tyras och klart det känns i hjärtat.


Jag måste helt enkelt bara lära mig att såhär kan det se ut i livet, men förstår inte när jag ska få in det i mitt huvud.


Det här är inget lätt beslut av hans ägare och jag tycker det är bra att han själv utifrån hur hans situation ser ut har kommit fram till ett beslut. För finns det ett beslut kan man börja handla därefter och så snart som möjligt. Om någon som läser det här är ute efter att skaffa sig en ny familjemedlem så är det bara att höra av sig så vidarebefodrar jag det till ägaren Rasmus.


Idag har Rhino spenderat dagen med min sambo, dom är ett riktigt radarpar ihop och är snart hemma. Min sambo beskriver Rhino som en otroligt lätt hund att ha och göra med, så snäll och finner sig i allt.


Imorgon när jag vaknat efter att ha sovit efter min jobbnatt inatt, ska jag träna med honom igen och se om han minns vad klickern är nu när vi inte har tränat idag *ler*


Om jag kunde skulle jag rädda alla hundar som finns därute, eller nu ljög jag, jag skulle rädda alla djur därute som behövde hjälp. Jag är en riktig djurmänniska och otrolig hundnörd, så om jag inte insåg mina begränsningar skulle vi nog ha hela lägenheten full med hundar *skrattar*


Slut på deppandet, nu tar vi nya tag och hoppas på att ett nytt fint hem dyker upp åt herr Capa Tosta Thunder Cloud =)


           

Detta är Rhino som liten valp, jag och Tyra var och träffade honom i höstas, hur söt får man vara på en skala egentligen? =)


Av Camilla - 1 juli 2011 00:17

Måste säga att Rino, Capa Tosta Thunder Cloud, är en sån himla fin kille! Utan att ljuga vill jag nog påstå att han är en bland dom snällaste hundarna jag träffat. I jämförelse med min Tyra framstår han som en total ängel  till sättet!


Han gör inget som helst väsen av sig, jag hade förväntat mig en busig kille som for runt och hittade på massa rackartyg, men inte då! Han busar lite emellanåt med leksakerna vi har inne och så tuggar han gärna på ett vitt ben jag har. Och därimellan fördriver han gärna tiden med att vara mig nära, tätt, tätt trots att det är varmt vill han känna närkontakt, så han väljer att lägga sig så han känner min närvaro  


Han är otroligt rolig att ha och göra med när det kommer till att träna. Rino är otroligt lättlärd och erbjuder gärna olika beteenden för att göra sin förare nöjd. Det är en väldigt fin egenskap hos en hund tycker jag.


I onsdags var det allra första gången i hans liv han träffade på en "klicker", men redan samma dag var det inga som helst problem att använda den i träningen och han var med på noterna och viftar på svansen så glatt  


I torsdags testade vi på att klicka lite igen och jag tycker han svarar så himla fint på träningen. Nu är den på väldigt simpel och enkel nivå eftersom det är så nytt, men jag blir så glad när man ser hur roligt han tycker det är och så gärna vill jobba.


Jag har filmat lite då jag introducerar apporten i hans liv för första gången. På den ena filmen vill jag bara att han ska tycka det är kul med klicker och med apporten så då har jag valt att han ska gå fram till den och nosa så får han belöningen, vilket han fixar fin fint. Han erbjuder flera andra beteenden som sitt, ligg och ligg på sidan, men det är ju nosa på apporten han får godisen för. Han gör även tappra försök att norpa åt sig godis utan att göra något, men han gör det på ett sånt mjukt och försiktigt sätt, annars kan man kanske tro att en amstaffkille på snart 11 månader borde vara mer burdus och framfusig, men inte Rhino inte   


På den andra filmsnutten håller jag i apporten och vill att han ska dutta med nosen på den, när han gjort det några gånger så kommer klicket inte förrän han duttar med nosen mitt på apporten, och det är där han sen längre fram i träningen ska hålla apporten i sin mun. Även denna övning klarar han fin fint, så imorgon kan jag nog vara lite mer petig   Jag har inte hört Rhino skälla på hela tiden, han är en mycket tyst kille, men i träningen blir han så taggad att han skällde till vid ett tillfälle, men det gör inget tycker jag, han är så glad att han vill tala om det *ler*


Rhino är en känslig kille som läser av en direkt och som jag upplever mycket förarvek, inget slit i kopplet där inte på promenaden. Han sköter sig även så fint vid hundmöten, tittar nyfiket men strosar sen vidare, han är en riktig guldklimp!


På eftermiddagen drog vi till skogs och var ute en sväng, men i värmen orkar man inte så mycket. Tog fram den blå nätbollen och som sin brorsa älskade Rhino den. Han blev så glad när min sambo kom och han blev ännu gladare när Ronnie lekte med honom. Ronnie kan nog vid det här laget titulera sig som lekfabror till alla hundar    Tog några kort när vi var ute och vilken vacker hund det är. Han påminner oerhört mycket till utseendet om sin storasyster Lilo. Deras ansikten känns nästan identiska även rakt framifrån och i profil. Idag satt jag och studerade honom i profil och la på lite färg i ansiktet på honom i tanken och det var som att se Lilo framför sig.


Nu ska jag sluta babbla och bjuda på lite filmklipp och bilder. Inatt är Rhino med Ronnie, dom var tvungna att åka upp till Sthlm eftersom Ronnie har ärenden att uträtta där imorgon på förmiddagen, så dom ska sova där inatt. Men imorgon när dom är klara kommer dom hem och då blir det allt lite träning igen.




  Rhino tuggar pinne, mums =)


  Fina killen =)


  Tycker att det här kortet blev så vackert på lillkillen! Han höll gärna bollen på det här viset, så försiktig när han tog den och sprang gärna runt med den i munne såhär =)


  Så varmt tycker Rhino


  Hur söt får man vara egentligen? =)


  Kille på språng =) Han är på väg att hämta bollen som Ronnie kastat åt honom =)

    Han är så lik sin store syrra =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards