Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 3 april 2012

Av Camilla - 3 april 2012 16:37

I söndags hade Amstaffklubben möte på Strömsholm för anslutna uppfödare och medlemmar, tyvärr blev vi inte fler än 13 stycken varav 10 var uppfödare. Det som diskuterades var RAS och för er som inte vet vad det är kan gå in på www.amstaffklubben.se och läsa hela RAS men i runda slängar kan jag säga att det handlar om amstaffens hälsa, så vi pratade bland annat om hd/ad, ataxi och mentaliteten.


Det är otroligt intressant för mig som är ny inom rasen att få ta del av uppfödarnas enorma kunskapsbank och kompetens. Något som också är väldigt bra tycker jag, är att man ska inte tro att alla uppfödarna resonerar lika och då säger dom ifrån om dom tycker annorlunda om något och det är toppen!


Det var intressant att höra uppfödarnas syn på valpköparna i olika situationer, något jag dock vill påpeka är att det är NI UPPFÖDARE som väljer OSS VALPKÖPARE. Det är ni som kan forma oss och ta reda på INNAN vi får köpa en valp om vi uppfyller kraven och önskemålen ni har satt upp på eventuella köpare.


Trots att man innan köpet kanske är nöjd och allt känns bra med valpköparen så förstår jag givetvis att människor kan ändras och ibland då inte till det positiva. Men överlag skulle jag nog önska att höra mer positivt från uppfödarna om sina valpköpare. Bör dock påtalas att och understrykas att det inte alls var ALLA uppfödare som hade åsikter om sina valpköpare utan bara ett fåtal och det var givetvis inga specifika valpköpare som det pratades om utan valpköpare i stort.


Något som jag måste säga också är att av alla möten jag varit på sen jag började för 3 år sedan har det alltid varit trevlig stämning och man kan som nykomling komma med frågor även om dom kanske kan kännas simpla och enkla, man blir väl omhändertagen och får svar på sina frågor utan att man känner sig korkad eller blir dumförklarad.


Så alla ni som undrar om ni ska våga er iväg på möten som Amstaffklubben anordnar, kom igen, ni är så varmt välkomna och era åsikter är viktiga och din medverkan är också jätte viktig! Spelar ingen roll om du är nybliven uppfödare eller nybliven medlem eller kanske varit medlem ett tag men aldrig varit på möte, jag skulle bli jätte glad och tacksam om ni hade möljighet att komma på nästa möte som kommer att äga rum under hösten någon gång, håll utkik på www.amstaffklubben.se


Ju fler som ansluter sig till rasklubben desto bättre och desto starkare blir klubben och som medlem kan du påverka och göra din röst hörd! Det är i tider som det pratas rasförbud som en rasklubb är viktigare än någonsin och ju större och starkare rasklubben blir desto bättre kan den strida mot eventuella rasförbud.


Jag har bestämt mig, jag vill kämpa för min ras, amstaffen och dess existens och välbefinnande och det kan jag göra genom att stödja rasklubben, har du bestämt dig? Vill du påverka? Vill du motverka ett rasförbud? Gå då med i Amstaffklubben och visa ditt engagemang och stöd!


Utan Rasklubben har Amstaffen inte en lika ljus framtid och inte lika bra förutsättningar att utvecklas åt rätt håll, så KOM IGEN NU ALLA =) =)


 

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards