Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 8 maj 2013

Av Camilla - 8 maj 2013 17:20

Igår tillbringade vi dagen ute på landet jag och Richard Parker =) Tänkte att Aysha skulle få gräva lite, så jag satte mig på en sten och lät henne strosa runt. Hon gör sina rävskutt och gräver men så helt plötsligt när jag tittar på henne inser jag att hon rör sig annorlunda mot vad hon brukar. Ibland är det riktigt bra att vet hur ens hunds beteende mönster funkar.


Aysha gör sina rävhopp men nu helt plötsligt drar hon huvudet uppåt och bakåt som att hon försöker vejja från något, känner direkt att det där är ju knappast någon sork hon försöker vejja för. Jag är livrädd för ormar och helt plötsligt börjar en stor skylt med ORM på lysa i mitt huvud och jag försöker ta mig dit så fort som det går med ett knä som inte fungerar i hastigheter snabbare än typ noll km/h =) Jag hade dessutom valt att släppa linan och låta henne gå runt så hon var ju längre bort från mig än en lina.


Jag ropade på henne, men hon hade ju fullt upp med sin studs och vejj lek så när jag kom fram så drog jag henne bakåt där jag stod för att vara säker på att det hon eventuellt vejjade för inte kom emellan. Jag sätter henne och hon tittar på mig som att fy fasiken va trist du är som förstör. Jag går fram och kollar där hon hållt på, drar runt foten i gräset ordentligt och hålen hon höll på med, men såg inget så tänkte jaha, nu har Richard Parker hittat ett nytt sätt att jaga sork på. Så jag säger varsågod och hon går fram igen och DÅ ser jag ngt rör sig sådär riktigt äckligt när man är rädd för slingrande saker så jag handlar helt instinktivt och drar bort Aysha igen som är cool lugn och bara surar över att jag förstör hela tiden.


Jag sätter henne och går fram för att se vad det är för orm och hoppas innerligt att det är en snok, men inte då, det är en liten huggorm såklart. Tusen och åter tusen tankar rusar genom mitt huvud och jag känner hur paniken vill knacka på dörren, men jag stoppar det och håller mig lugn. Tar bort Aysha därifrån helt och försöker kolla igenom henne efter eventuella bett, men hittar inga.


Om hon inte blivit biten är det ett under så som hon lyckades hålla på med Mr Snake innan jag hann fram. Igår var hon trött, men det blir hon av värmen och såg annars inget konstigt på henne. Imorse när vi vaknade så var hon också som vanligt, men tycker att hon varit lite slö idag, men hon kan verkligen bli sådär av värmen så försöker stoppa alla skräcktankar på att hon blivit biten och så.


Något jag lärde mig med Tyra var att ingen ide att bli panikslagen, blev det många gånger med henne,men vad tjänar det till liksom? Gör varken nytta för mig eller hunden, Aysha blir ju inte mindre biten om jag tänker kaostankar.


Hur som så ska jag försöka träna lite apport och hakan i backen med Aysha om ett tag för att se om hon fortfarande är slö. Är det någon gång hon inte är slö så är det vid träning, hon älskar att jobba.


Förresten så finns nu radioklippet uppe på Radio1 där jag frågar Fredrik Steen om Ayshas jaktgalenhet, vi kommer in efter ca 32 minuter i programmet =)


Hoppas ni alla har det bra i vår värmen!


 

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards