Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 7 maj 2013

Richard Parkers matte ska börja jaga björk

Av Camilla - 7 maj 2013 10:41

Jag har döpt om Aysha till Richard Parker sen jag såg filmen Life Of Pi, en väldigt fin film tyckte jag och Aysha påminner så om tiger som heter Richard Parker, och jag blir lika full i skratt varje gång jag säger hela det namnet till Aysha och hon vrider på huvudet sådär sött som att vad håller jag på med egentligen *skrattar* Skämt å sido, klart hon inte heter det, men kul att kalla henne för det med tanke på hennes reaktion.


Något vi upptäckt här hemma är att hon reagerar också på ordet Kok-ko, undrar om det påminner om något italienskt ord? Hur som så tittar hon nyfiket på oss när vi säger det, var husse som sa det första gången och hon blev så glad när han sa det =)


Jag har ju tänkt och tänkt och tänkt på det här problemet med att Aysha knappt går att ha lös och bara vill jaga/spåra hela tiden och blir helt okontaktbar, så igår när jag satt och lyssnade på Radio1 mellan kl. 19-20 då Fredrik Steen har sin programtid live så tänkte jag att äh jag provar att ringa in, och var faktiskt säker på att inte komma fram.


Helt plötsligt säger en mansröst, "Hallå, vem pratar jag med" och jag blev helt stum kändes det som och nervositeten gick upp till max och lite till och nu i efterhand minns jag knappt vad jag sagt *skrattar* Får lyssna på det när det kommer upp så man kan höra reprisen via appen eller datorn.


Jag vet att jag iallafall frågade om hur jag ska jobba på problemet med att hon jagar, han fråga om hon fått göra det någon gång, vilket hon har, i närmare 1 år, och på ett sätt var det skönt att höra honom säga att det det är ett problem han har stor respekt för och att det inte är så himla lätt att lösa, men ändå kom han med bra råd, råd som jag ALDRIG tidigare hört talas om. Det är det här som gör en hundkunnig person bra tycker jag, när man kan komma med olika råd och tips och inte alltid går på samma linje hela tiden.


Han tipsade om att jag ska bli själva jakttillgången, jag ska sätta siktet på en björk till exempel och sen se ut som att jag hittat något och sen göra en rusning rakt ut i skogen för att fånga Ayshas uppmärksamhet och på så vis visa henne att jag har förmågan att jaga och som jag uppfattade det kommer hon förhoppningsvis efter mycket träning hålla fokus på mig för att få jaga än att jaga själv.


Han kom även med tips om att jaga på vilt i den bemärkelsen att titta men inte röra och det kan jag ju göra på hjorten i hägnet så det är ju guldtillfälle så fort dom släpper ner hjorten dit där den angränsar till marken vi är på, och jag har även för mig att när hon sett viltet ska jag liksom också börja jaga åt andra hållet på något mer högintressant =)


Sen var det även en bra övning med bollar, ska ha två bollar, den hon helst vill ha ska jag berömma att ja jag ser att du vill ha den, men du får ta den här andra bollen för den är bättre, båda bollarna ska ligga på marken.


Jag har nu fått helt nytt sätt att hantera detta problem och ser mycket positivt på det hela =)


Jag påtalade att jag fått tipset av många att viltspåra, men att jag upplevt det bara bli värre och han höll med där, att det inte är optimalt.


Flera jag tagit upp detta problem med har sagt att det där går att lösa som det vore det lättaste i världen och jag har försökt och försökt och försökt, och börjat tänka att jösses vad fel jag måste göra, så det var en stor lättnad att höra Fredrik säga att det inte alls är något som görs i en handvändning utan krävs mkt jobb om det ens då går att fixa.


Tusen tack Fredrik Steen för hjälpen, den är verkligen ovärderlig!


Obs! För er som hoppas på ett youtube klipp på min björkjakt kan GLÖMMA det *gapskrattar*



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards