Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 9 februari 2015

Av Camilla - 9 februari 2015 18:42

Idag har jag inte spenderat så mycket tid vid datorn vilket är skönt. Jag och Aysha var ute hela förmiddagen och njöt av det milda vädret, hela 4 plus grader och ingen direkt vind och så tittade solen fram då och då. Aysha kunde till och med vara utan täcke och frös inte, så skönt! Sen var det dags att käka lite lunch och fixa lite inne och sen packade vi in oss i bilen och drog till Veterinärboden i Åkersstyckebruk. Jag måste verkligen berömma den kliniken, alltid tillmötesgående och trevlig personal, man känner sig alltid välkommen när man kommer dit.


Det var dags för Aysha att få sin spruta allergivaccin och jag har ju som sagt haft stora problem med att ge henne det hemma sen jag råkat sticka henne tokig för några månader sedan. Jag tänkte att nu skulle det gå lätt och smidigt eftersom dom är så vana att ge sprutor och har liksom snitsen inne. När det var dags för djurvårdaren att ge sprutan visade det sig att det inte alls skulle vara någon lätt match som jag inbillat mig. Aysha ville verkligen inte och försökte krångla sig ur mitt grepp, så det slutade med att sköterskan inte kunde ge sprutan utan fick gå och hämta en annan som kanske hade bättre lycka. Sprutorna är så tokigt konstruerade också, dom är ju så långa och smala så det är inte så lätt med en krånglande hund att få i dom hela dosen snabbt.


Den andra sköterskan tog fram en annan typ av spruta som var större i själva behållaren eller hur jag ska säga, så i den sprutan blev 1 ml väldigt lite att se ut. Där står jag och håller i Ayshas halsband och den ena sköterskan sitter på golvet och kliar henne lite fint på baken medans den 3 e sköterskan plötsligt börjar sjunga jätte högt en barnvisa när hon ska ge sprutan och ni skulle sett Ayshas min, hon såg tämligen väldigt förvånad ut, precis som hon undrade vad sköterskan höll på med, men det fungerade ju för det gick snabbt och smidigt att få i henne det sista från sprutan.


Jag frågade om det här att jag råkat sticka henne fel, men när jag visade hur jag stuckit så trodde sköterskan inte att jag egentligen gjort fel utan det är så att ibland kan man ha otur att träffa på en nerv och det gör verkligen ont på hunden och det är förmodligen det jag lyckats med, stackars Aysha vad hon får utstå en massa jobbigt från mig.


Jag tänkte efteråt att det är helt otroligt vilken snäll hund jag har, egentligen hade det inte varit konstigt om hon tex morrat när vi stod där 3 personer och verkligen trängde henne, men ändå finner hon sig i det hela, möjligtvis för hon blev så chockad av sången vem vet *skrattar*


Jag vägde fröken idag också, och jag hade ju en bild av att hon vägde 30kg, men där hade jag fel, vågen visade 28.8kg så det är för mycket helt klart, vill ha ner henne till 26 iallafall. Hennes armbågar mår ju helt klart bättre av att inte ha några extra kilon på kroppen. Så det ska jag försöka jobba på, vore ju fantastiskt om all snö kunde försvinna så det blev lite lättare att gå långpromenader i skog och mark.


Hoppas på fint väder imorgon med så vi kan spendera dagen ute och länge. Hoppas ni alla haft en fin måndag!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards