Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under mars 2010

Av Camilla - 3 mars 2010 16:43

Tyra hostar så det gör ont i ens lungor. Jag har kollat upp att det finns hostmedicin man kan ge, så fortsätter hon såhär så köper jag det imorgon. Hon får som hostattacker lilla gumman. Men tur är väl det på ett vis, för skulle hon hosta hela tiden så skulle hon ju inte få någon sömn alls.


Jag har ju tempat henne då och då hela dagen, inte till Tyrans stora lycka precis. Snäll som hon är så finner hon sig i allt man hittar på. Känns nästan som att hon tittar på en när man kommer med tempen, att jaja, nu är det dags igen.


Jag ringde Strömsholm nu innan dom stänger för dagen. Eller ja, receptionstiden stänger, sen har dom ju dygnet runt öppet. Synd att säga men Strömsholm har sjunkit i mina ögon. Hon jag pratade med ikväll var inte alls trevlig och kändes som att hon bara ville gå hem eller också hade hon käkat huggorm till lunch, eller precis slängt i sig en citron, vem vet. Jag anser som så, att har man valt ett service yrke där man är i kontakt med människor och i hennes fall oroliga människor då ska man fanimej hålla god min. Hon får gärna tycka att jag är född i farstun och nästintill intelligentbefriad, men det är inget hon ska visa mig.


Tyras normaltemp ligger runt 37.4-37.6 Så när hon börjar närma sig 39 och mest ligger så inser man ju att hon inte mår så bra. Men hon i telefonen tjatade på om  att hundar har en normaltemp på 38-39 grader. Ja, sa jag, jag förstår det, men Tyra...Till slut kunde hon hålla med om att ja jo om hon låg och inte ens ville gå ut så visst kanske eventuellt kunde det vara en febertopp. Den lustiga vändningen kommer när hon slår upp Tyras journal och inser att jag talar sanning med att hon varit inlagd för en vecka sen och hennes normaltillstånd inte är i bruk än. Tröttsamt men jaja, då ändrade hon sig med att om Tyra fortsättningsvis har högre temp så måste dom stänga av någon avdelning och ta emot henne *skrattar* Vilka stackars oseriösa idioter man har att göra med. Snacka om att man känner sig som ett eksem på någons arm. Man kan ju börja undra varför dom ens har ett stort regionssjukhus när dom sitter inne med en sån inställning och attityd.


Jag sa till slut att, Tyra ska inte åka någonstans utan vara hemma. Då blev hon spak och ville vända på steken, men jag var så less på henne och sa att jag avvaktar till imorgon och får se hur det går. Då visste hon inte hur många gånger hon skulle kunna påtala hur viktigt det var att jag kom in ikväll eller inatt om Tyra blev sämre. Tror inte att kennelhostan kommer vara så långvarig, det är den där tempen man vill ska hålla sig inom rätt ramar för någon lunginflammation vill vi inte ha som grädden på moset på all skit.


Nä, ett stort minus för Strömsholm. Och jag som bestämde mig för att vända mig dit för där måste det ju finnas seriöst folk, men även solen har väl sina fläckar sägs det ju. Tror man ska tipsa dom om att gå en charmkurs eller något *skrattar*


Nä, det var allt från oss för denna gången. Ha det så bra mina trogna läsare och sköt om er!

Av Camilla - 3 mars 2010 09:14

Ja, ibland undrar jag vad jag gjort för ont i mitt tidigare liv eller i detta för att kunna ha så mycket otur som jag har.


Tyras hosta blev sämre under natten, hosta och spydde, hosta och spydde, men det kom inte upp så mycket, mest slem. Ringde Strömsholm, och dom vill inte ha dit henne för det är ju kennelhosta hon har.


Jag sa att det är ju något hon måste fått när hon var inlagd men det är inget Strömsholm vill kännas vid utan sannolikheten att hon gått ute där en annan hund gått 5 minuter tidigare och hostat och att Tyra nosat där är större, yeah right!!!


Hur som helst så tempade jag henne imorse, hon hade 38.8, det är högt för Tyra och hon tyckte inte att vi behövde gå ut för att morgonkissa utan ligga ner och sova kändes bättre, men vi gick ut en kort sväng ändå.


Eftersom Tyra redan är så nedsatt pga allt det här andra så bedömmer Strömsholm att Tyra behöver tillsyn hela tiden de närmsta dagarna. Dom sa att om tempen ligger kvar så högt inom nån timme så måste hon komma in ändå, fast dom helst inte vill ha henne där. Som om jag ville att hon skulle behöva var där *Morr* Jo, för om tempen fortfarande är så hög så är sannolikheten att hon utvecklar lunginflammation och det kan gå fort och gör hon det måste hon bli inlagd sa dom för att det kan gå illa annars. Nähä, är det sant?! Nä, känner att jag är ironisk nu, men hallå, nu får det faktiskt vara nog på dessa hysterier och skit som händer min lilla Tyra.


Dags att ta tempen nu, återkommer väl inom en väldigt snar framtid om hur det går *suckar* Håll tummarna är ni snälla. =)

Av Camilla - 2 mars 2010 21:13

Ja det är det, helt otroligt att Tyra äter sin pencillin utan problem morgon och kväll. Jag lägger den i lite burkmat, hennes special i/d såklart och sen kramar jag till så det blir som en köttbulle. Hon är inte ens misstänksam *skrattar*


Ja, Tyra verkar för övrigt må rätt okej, men hela min intuition säger något helt annat. Det är något som inte stämmer, vad nu det kan vara. Hon har hostat en hel del idag, men tror inte det har med magen att göra, och jag hoppas för allt jag äger och har att hon inte åkt på någon jäkla kennelhosta. Nu ska min lilla tjej börja må bra. Jag har bestämt att hon inte ska följa med på hundkursen på torsdag. Vill att hon ska må bra innan hon träffar andra hundar och ska vara på kurs.


Jag var till djuraffären och lät dom klippa Tyras klor häromdagen. Hon lät den snälla kloklipperskan klippa på och göra som hon ville. Skönt att se att Tyra är så snäll och att hon fortsättningsvis är det efter Strömsholmvistelsen.


Jag längtar tills all snö är borta. Det går ju inte att vara ute, Tyra fryser direkt och det kan jag ju även förstå för hennes mage är ju helrakad efter ultraljudet. Jag bäddar in henne i täcken men hon fryser ändå. Vi får vara ute korta stunder, men nu får det banne mig vara nog på vintern så vi slipper täcken och kan vara ute i skog och mark igen =)


Det var allt för idag, hoppas ni har det bra därute =)

Av Camilla - 1 mars 2010 17:35

Kan tänka mig att om en hund kunde tänka i dom banorna så skulle nog Tyra tänkt så idag. Jag har haft oturen att ett migränanfall knackat på och bjudit sig in helt ovälkommen. Så jag har mest legat hela dagen och Tyra tycker det är tråkigt. Men ute går det ju inte att vara ändå, helt sjukt vilket väder.


Strömsholm ringde på eftermiddagen. Veterinären meddelade att de hittat en hel drös med streptokocker i Tyras urin. Veterinärens teori är att hon haft det här sen vi var inne i November och att det pencillinet inte tog bort det och det fortsatte att växa till sig. Om Tyra har gått med det så länge så kan det vara orsaken till att hon började kräkas och må så dåligt, men återigen, inget veterinären kan säga är säkert *suckar* Hur som helst så ska Tyra äta antibiotika i 10 dagar. En vecka efter avslutad kur ska urinprov lämnas in för att kolla så det inte är några bakterier kvar. Ursch, jag får ont i magen när jag tänker på att Tyra kanske har gått med det här sen i november, stackarn måste ju haft/ha ont.


Jag kände en rätt stor hopplöshet inför att få i Tyra tabletterna i 10 dagar. Hon får ju bara äta sitt foder. Men jag tog blöt mat och knådade till en boll med tabletten i och det svalde hon utan att blinka =) Hoppas det fortsätter så.


Nej, ska inte utmana huvet med att sitta här så det får för sig att köra igång igen. Ha det så bra som ni kan ha i denna snöstorm =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards