Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 2 juni 2011

Av Camilla - 2 juni 2011 20:24

Känner att jag behöver skriva av mig lite, men det här inlägget kommer inte handla om hundar.


Jag har en bror som är annorlunda, han är begåvningshandikappad och bor på en gruppbostad. Han arbetar i en utegrupp där det är ett gäng på 8 st ( tror jag ) grabbar som har olika handikapp. Denna utegrupp är ledd av 2 st ledare.


Min bror har mått dåligt under en tid och vissa perioder har jag mer kontakt med honom och vissa perioder glest mellan gångerna då vi ses och hörs. Men är det något som berör mig oerhört är när han mår dåligt och det som berör mig ännu mer är när han mår dåligt pga att människor ( sk normalbegåvade ) behandlar honom illa.


Så är nu fallet och det uppdagades förra veckan när jag gjorde ett oanmält besök på hans utegrupp. Det besöket resulterar i att jag blir så illa berörd att jag åker raka vägen till dessa 2 ledares chef och pratar om situationen som råder. Fick ett bra bemötande av chefen, men frågan är givetvis vad som kommer hända härnäst och hur min bror behandlas under tiden av ledarna som fortsättningsvis jobbar kvar.


Jag vill inte lämna ut vilka dom är, men en sak är säker och det är att jag kommer aldrig förlåta en av dessa 2 för det han gjort mot min bror.


Jag önskar jag kunde skydda honom, men någonstans har man väl hoppats som anhörig till honom att kommunens anställda ska vara införstådda med vad som krävs av dom och hur dom får och inte får agera. I mina ögon är det skamligt att människor som arbetar med den här målgruppen eller människor överlag, kränker dom som dom ska ansvara för och hjälpa och stötta.


Det tråkiga i det här är att det skulle förvåna mig om kommunen väljer att ge denna ledare repissalier för sitt handlande och bemötande mot min bror. Fast jag känner i hela mig att kommer han få glida förbi på ett bananskal så finns det säkert någon tidning som skulle vilja skriva om händelsen.


Nä nu ska jag sova, har haft problem med mitt huvud sen i lördags och det tar verkligen på krafterna att ha ont i det här jäkla huvudet hela tiden. Idag har jag inte gjort något, bara tagit det lugnt och det ska jag fortsätta med tills jag börjar jobba igen på måndag.


Hoppas ni alla därute mår bra och får en skön ledig helg!



Av Camilla - 2 juni 2011 11:11

Finns många att gratulera, så roligt att det går bra för så många =)


Rhino fixade sitt anlagsprov i tisdags, så stort grattis till Maria och Rhino.


Bina har ju fixat både anlagsprov och ett första pris i öppen klass, så stort grattis till Aloka och Bina.


Lilo har blivit BIR på Internationella utställningen i lördags, och kammat hem två 1a pris i lydnadsklass 1, så stort grattis till Carola och Lilo.


Tyras syster Cuma, som lever i Finland, går det strålande för på utställning, så stort grattis till Marika och Cuma.


Prince vann sin klass i lördags på Internationella utställningen, så stort grattis till Lola och Prince.


Rhino, Bina och Prince pappa Jymy i Finland tog cert i Elitspår för en tid sedan, så stort grattis till Tuula och Jymy!


Diamon har röntgat höfter och armbågar och känns skönt att kunna berätta att han har B/C på höfterna och Ua på armbågarna, stort grattis till Carro och Diamon.


Puh, blir svettigt numera att börja berätta allt om Capa Tosta hundar och släktingar till dessa, men det känns bra att göra det =)


Vad är det jag brukar säga?


Capa Tosta, Lite Mer, Lite Bättre!  



Av Camilla - 2 juni 2011 10:59

Igår var jag och tittade på när Carola och Lilo tävlade i lydnadsklass 1. Som den superkvinna Carola är, gör hon succe både inom utställning och tävling. Det var 12 ekipage och Carola och Lilo placerade sig som 4a, med ett första pris, så nu har dom 2 stycken, bara ett kvar till LP1.


Här kommer lite filmer på gårdagens tävling =)









Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards