Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 5 januari 2011

Av Camilla - 5 januari 2011 22:58

Det börjar arta sig på hemsidan nu, har fortfarande saker att fixa med, men tar det lite då och då.


Idag har jag verkligen mått pyton    Är det något jag alltid lyckas åka på så är det magsjuka och jag är sån som, ursäkta beskrivningen, men spyr av att jag spyr    Fast det har avstannat nu och jag hoppas att morgondagen bjuder på mindre toalettbesök   


Tyra mår sådär, tror jag måste införskaffa Canikur Pro imorgon, eller snarare husse får göra det. Hon har smackat en del både igår och idag så tror hon mår illa. Det är garanterat antibiotikan som talar, men Canikur Pro är riktigt bra, iallafall till Tyra. Idag har hon även haft jobbig klåda, mer än vanligt faktiskt. Imorgon ska jag ge henne betnovat i öronen, något hon hatar, men ett måste, tror det kan hjälpa mot öronen iallafall. Men när man själv inte är pigg så har man inte riktigt orken att börja brottas med en snorhal Tyra som har en förmåga att bli lika smidig som en tvättäkta ninja *skrattar*


Hennes utslag har gått tillbaka rätt bra, men det jag ogillar är att det fortfarande ploppar upp nya lite här och där. Vid det här laget tycker jag att antibiotikan borde se till att det inte komma nya, men men, vi kämpar på och för varje dag som går är vi ett steg närmre 4/2 och Kerstin Bergvall.


Det var allt för den här gången, hoppas ni andra har det bra därute och får sova gott inatt!   

Av Camilla - 5 januari 2011 18:04

Jag har åkt på magsjuka så jag fördriver tiden med att drömma mig bort genom att titta på bilder. Dom flesta jag lägger upp här är ifrån Öland. Jag varnar för man får en enorm längtan till vår och sommar   



  Böda Strand   Böda Strand   Lycklig Tyra på Böda =)   Tyra sommaren 2009, tänk vilken lite plutta hon var då =)   Tyra sommaren 2009, så söt och öronen levde sitt eget liv *skratt*   Sommaren 2009, Tyra smyger på någon =)   Öland 2009, Tyra har valphalsbandet, så liten hon var =)   Öland 2010, Ronnies Lunch, ser gott ut, men för min del minus kräftan.   Öland 2009   Öland 2009   Öland 2010   Öland 2009   Öland 2010   Jag e lyckligare än lyckligast över min lilla Tyra =) Öland 2009   Öland 2010   Öland 2010   Sommaren 2009, tror det är Torsten som är liten plutt, då var Tyra mkt större, men det tog han igen rätt snart och växte om henne med hästlängder =)   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010   Öland 2010

Sommaren 2010  

Av Camilla - 5 januari 2011 11:42

Jag skrev ihop det här inatt när jag mådde illa, har lagt det på hemsidan, men tänkte att jag lägger in det här istället, eftersom jag vill att hemsidan ska innehålla andra saker.



Det finns en hel uppsjö med uppfödare för rasen Amstaff. Det man bör ha i åtanke är att ALLA anser sig vara SERIÖSA uppfödare. I den bästa av alla världar kanske och till och med då bara kanske det skulle vara ett begrepp som stämde.

 

Det går att köpa en "renrasig amstaff" på olika annons sidor, men dock utan "papper" eller ibland skrivs det även utan stamtavla. Det gör mig faktiskt arg att det är tillåtet att få annonsera och använda sig av amstaffen som säljnamn, för det är ENBART FALSK MARKANDSFÖRING!!!

 

Allt som säljs utan papper, utan stamtavla, ja you name it, det har aldrig varit och kommer aldrig att bli en renrasig amstaff, hur gärna man än vill tro det som köpare så är det inte så. Utan man blir helt enkelt totalt grundlurad!

Det var en kategori uppfödare, som även dom anser sig vara SERIÖSA, men enligt mig bara lurendrejeriare å det grövsta!

 

Sen har vi uppfödare som har registrerade amstaffs, det vill säga, dom är renrasiga och finns med i SKK:s register för renrasiga hundar. Dom kanske kan tyckas väga lite tyngre, det vill säga, kanske kan upplevas som lite mer seriösare än dom utan papper på sina hundar, men inte enligt min mening. Nu ska jag inte generalisera här, för det kanske finns en liten möjlighet att det faktiskt finns den här kategorins seriösa uppfödare som avlar på enbart testade föräldradjur med bra resultat och då är det ju superbra. Nu kanske jag bara har dåliga erfarenheter, men dom brukar lysa med sin frånvaro. Alltså annonserar man att man faktiskt har stamtavla på föräldradjuren men inget mer och anser sig då kunna försöka lura av köpare en större summa pengar än dom som inte har papper på sina föräldradjur.

 

Nu börjar vi komma till det som jag tycker är intressant men också mycket tragiskt för amstaffen som ras.

Det finns många etablerade kennlar därute med fina kennel namn och fina hemsidor där man stolt visar upp sina hundar som ska användas till avel eller som har använts i avel. Det som är så tragiskt är att många kennlar inte testar sina djur. Dom använder sig av hundar som dom inte har en aning om hur det kommer påverka deras avkommor. Detta är fruktansvärt och lika mycket lurendrejeri i mina ögon som dom som inte har kennelnamn men renrasiga föräldradjur men som är otestade.

Det är även det falsk marknadsföring i mina ögon. Intressenter därute kanske tänker att om jag vänder mig till en godkänd kennel så måste det kunna vara ett säkert köp, men som sagt, så är det inte.

 

Sen har vi även dessa uppfödare som har etablerad kennel och som faktisk testar sina djur som ska ingå i deras avelsarbete men som skiter i resultaten. De avlar på ändå fast kombinationen mellan mamma och pappa inte kan bidra med att amstaffen som ras utvecklas framåt, snarare tvärtom.

 

Sist men absolut bäst är de som kan leva upp till benämningen SERIÖSA UPPFÖDARE! Dom lägger ner tid och energi och pengar. Dom testar sina föräldradjur och använder sig enbart av de djuren som uppvisar bra resultat. Behöver dom använda sig av en tik eller hane utanför kenneln så gäller samma riktlinjer där, att de ska vara testade och med bra resultat för att få ingå i avelsarbetet. Dessa jobbar även aktivt för att avkommorna ska testas så en slutgiltig värdering kan ske av den avelsstrategi man haft.

 

Nu vill jag påpeka att det jag skrivit ner enbart är min egen tolkning och åsikt om det hela. Jag har inte varit i skrivandets stund aktiv inom rasen längre än 2 år men lyckats samla på mig en del kunskap.

 

Min åsikt är att man ALDIG ska köpa en amstaff vars föräldrar är otestade och utan papper!!! Man ska heller ALDRIG köpa en amstaff som har testade föräldrar men med dåliga resultat. Är man genuint intresserad av amstaffen som ras så bör man följa de 2 meningar jag skrivit ovan.

 

Mitt råd till dom som går i tankar om att köpa en amstaff, ska i första hand vända sig till amstaffklubbens hemsida: www.amstaffklubben.se  Vad man dock måste ha i åtanke, är att alla uppfödare som finns med på den sidans lista inte alla tänker lika kring avel och därav finns det även dom som använder sig av otestade föräldradjur.

 

Läs på om amstaffen som ras och kontakta olika uppfödare och hör dig för vad dom kan erbjuda dig.

 

Innan man bestämmer sig för att det är just en amstaff man vill ha, ska man vara helt införstådd med att det är en mycket aktiv hund och att tid och tålamod är ett måste som ägare!

 

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards