Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 12 september 2011

Av Camilla - 12 september 2011 19:11

Något jag tycker är viktigt är att man reflekterar över sig själv och allt som varit och om man vill ha en nästa hund är det oerhört viktigt att gå igenom i huvudet vad som var bra och vad man kan göra bättre med den nya hunden som kommer in i ens liv. Nu är det ju givetvis så att ingen hund är den andra lik, men jag har ändå kommit fram till vissa saker som jag ska göra med min nästa hund  


En sak som jag tycker är ett vinnande koncept är hjorthägnet, det kommer flitigt introduceras för valpen och under dennes uppväxt.


Kommer även träna stenhårt på inkallning och viljan att vilja komma till mig och att jag ska vara bäst i hela världen.


Något nytt jag vill påbörja är att inte lägga något krut på tävlinglydnad som jag gjort tidigare utan kommer lägga stabila och stadiga grunder och som en läromästare till mig sagt, bättre ha få regler men aldrig tumma på dom    


Sen en sak till jag vill när det är genomförbart såklart, är att kontinuerligt gå och vattenträna hunden. En ras som amstaff inbillar jag mig bara har stor vinning i att få gå och simma så när det inte är utomhussäsong ska jag försöka få rutin på att gå och vattenträna hunden inomhus.


Har tagit fram ett gäng böcker här hemma som jag tänkte läsa igenom, efter holland resan känner jag ett sånt sug efter valp igen.


När vi var ute på landet hos mina föräldar häromdagen satt vi och prata och jag sa att nästa gång ska jag skaffa mig 3 hundar så kanske jag har chans att få ha 1 kvar i livet ( vet superbittert sagt men ändå med glimten i ögat ) och då säger min rara mor att nä det har hon inte råd med *skrattar* Så jag fick fint nöja mig med en sa hon.


Utan mina föräldrar hade inte all behandling varit möjligt för min Tyras del när det var som mest ansträngt och det tackar jag dom för och är så glad över att dom ställer upp när det krisar. Något som också gör mig glad är att dom också, fast dom inte alltid erkänner det, verkar sakna hund i sitt liv.


Vi tillbringade ju mycket tid därute med Tyra, så klart det blir tomt för deras del med.


Nä jag hoppas att 2012 kan närma sig snabbt nu och att en valp som är menad för mig dyker upp, så jag slipper tråna länge till   


Idag är det 7 månader sen min älskade japanflagga lämnade min sida och hon är enormt saknad och älskad här hemma trots att hon inte har möjligheten att stjäla mina sockor längre eller bita mig i byxbenen. Åh Tyra, numera får du mig bara att le när jag tänker på dig och jag älskar dig så högt!


  Min fina säl som inte alls ville sitta uppe på muren utan mig och såg såhär ämlig ut *ler*


  Tyra och jag på lydnadsplanen för träning, här försöker hon stjäla sin externa belöning utan att ha gjort någon nytta, denna dam försökte alltid hitta sina egna vägar   


  Vackra skapelse! Går inte en dag utan att jag tänker på dig och önskar vi fått mer tid tillsammans, men nu känns dagarna lite mer lättare och jag börjar se fram emot en ny piraya vid min sida och den dagen en ny hund kommer in i mitt liv hoppas jag att du kommer lära den allt du kan fast hoppa gärna över det där med byxbitandet *skratt* Jag älskar dig Tyra!

Av Camilla - 12 september 2011 12:05

Nu är det ju ett tag sen vi var i Holland, varit hemma sen förra söndagen, men har varit så trött så har inte orkat skriva.


Var en rolig men krävande resa, men det gav ju helt klart utdelning på många sätt och vis. Tyras syster Lilo blev Europa Vinnare 2011   


    


För Prince denna dag hamnade han bland dom 7 bästa av 19 hundar, men de 3 sista åkte ut samtidigt så han hade även kunnat hamnat som den 5e bästa hanen, men det kommer vi aldrig få veta. Stort Grattis till Lola och Prince för det fina resultatet på Euro Dog Show!


 


Kira var även där med sin Chili. Kira är lokalombud för Svenska Amstaffklubben och bor längst ner i vårt avlånga land. Jag har tidigare bara "pratat" med henne på olika forum, så det var riktigt roligt att få träffa henne i verkligheten! En härlig tjej med humor och glimten i ögat, sånt gillar jag! Tyvärr är jag ju urdålig på resultat så minns inte hur det gick för henne och Chili men här kommer några bilder från torsdagen.


   

Golvet var snorhalt tydligen och det såg man även på en del hundar som gled på mattan när dom skulle vända eller svänga lite mer tvärt.


Denna resa var ett minne för livet, jag trodde aldrig jag skulle tröttna på att ta kort på hundar, men på lördagen då vi hade varit på utställning 3 dagar kände jag att jag var spyfärdig *skrattar* Men nu är jag tillbaka i matchen igen och kan nog allt tänka mig ta lite kort. Saken är den att jag gillar ju att ta andra kort och inte utställningskort, men lyckades ta ett riktigt uppställt kort på Lilo.


 

Något jag också kom fram till efter denna resa var att jag längtar efter egen hund igen. Har jag ju gjort hela tiden på ett sätt, men nu börjar det kännas mer på allvar och jag hoppas att jag inom en hyffsad framtid kommer ha en fyrbent ny vän vid min sida.


Vi träffade även tjejerna som har Anbardiz kennel och Winning Spirit kennel och vill ge dom ett stort tack för att dom så tålmodigt svarade på mina frågor och lärde mig nya saker om utställning   



Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards