Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 23 september 2011

Av Camilla - 23 september 2011 20:57

Idag sken solen när vi vaknade, eller nä, när Poppan vaknade och tyckte att jag skulle gå upp *skratt* Vi gick ut direkt i vanlig ordning så han fick rastas och sen gick vi in och åt frukost. Det här med färskfoder är ju helt nytt för mig, men en sak är säker, Poppan älskar det! Men till saken hör den att jag ger honom nog lite mer än vad han ska äta, men vad gör det om hundra år  


Sen fick lillgrabben vila magen lite och han tog sin morgon siesta och snarkade högt i soffan. Jag har alltid gjort så med alla mina hundar, att om dom får äta frukost på morgonen direkt, vill jag att maten ska få landa innan man sticker ut på aktivitet. Vet ju själv hur det känns att precis ha ätit och sen behöva ut och springa eller göra något fysiskt. 


Sen packade vi in oss i bilen och drog till trollskogen även idag. Jag hade lovat att plocka svamp åt min rara mor och till hennes stora glädje hittade jag något som heter svart trumpetsvamp så när jag och Poppan var klara hade jag plockat mer än en halv plastpåse med svart trumpet och gula kantareller och några trattisar fick också åka med. När jag plockade svamp, letade Poppan med ljus och lykta efter en pinne i skogen igen och hör och häpna han fann ett att tugga på och dra i under tiden jag plockade svampen *gapskrattar*


Vi var ute i skogen i 2 timmar och det tar 30 minuter för oss att ta oss dit så när vi hade gått runt i de 2h så var det skönt att sätta sig i bilen, Poppan la sig pladask direkt.


Efter en fys föreläsning jag var på så informerade hon vikten av att värma upp en hund och låta den varva ner även om man bara ska vara i skog och mark så det har jag gjort varje gång nu med Poppan. Han är inte så förtjust i att behöva gå i 10 minuter innan jag släpper honom lös, men med tanke på att det är för hans skull får han sura lite. Sen blev det 15 minuters nedvarvning när vi gick mot bilen, fast då var han ganska trött så då gjorde det inget att kopplet åkte på för han gick hos mig ändå.


Tänk att två timmar kan flyga förbi när man är ute med en hund, emellanåt funderar jag på om jag ska kidnappa honom, men såklart ska jag inte det, men dom som får honom till sin flock kommer få världens underbaraste hund till familjen!


Han är så lyhörd och otroligt mjuk, man behöver knappt höja rösten om det är något man vill in och peta lite i så är han med på noterna direkt. Som idag när han drog efter 2 fåglar som flög upp framför honom, då ropade jag till att han skulle komma och han viker av så fint och skiter i fåglarna, underbara hund!


Sen när vi väl kom hem igen så däckade vi båda, han stod för snarkandet och jag bara låg och mös över att ha honom nära. Det är viktigt för Poppan upplever jag, att få närhet och få känna närkontakt, precis som min Tyra  


På kvällen tog vi en lite promenix men sen fick Poppan ett ben att mumsa på så när jag stod och lagade mat låg han vid mina ben och tugga ben, dock inte mina *fniss* Jag köpte 2 frysta märgben som han ska få imorgon, men han får fint börja med ett.


Här kommer 2 filmklipp från idag och några bilder: 


       



  Från där jag stod, såg det mycket brant ut därför säger jag nej nej inte den vägen åt Poppan, men han verkade inte uppleva det brant *skratt*



  Han är så duktig som trots all skog ändå hittar mindre träd att tugga på *fnissar*

Av Camilla - 23 september 2011 09:16

Igår hände något jag i ärlighetens namn inte trodde händer bland vuxna människor. Upprinnelsen är en grupp på Facebook där nya som gamla ska kunna dela med sig av sina erfarenheter och som jag trott ställa frågor och utbyta tankar och kunskap. Men riktigt så blev det inte igår.


Jag kan känna mig lite nollställd faktiskt, mest för jag tror att när man får ta så mycket skit från en annan människa stänger man av för det är så absurt det som sker.


Personen i fråga hade presenterat en kommande parning med att lägga ut uppgifter om att tiken har Ua på armbågarna men på dennes hemsida står det att tiken har 1or. Alla kan skriva fel absolut inget konstigt med det. I samma annons stod det att hanen inte har någon ED status. Så jag frågar då om man tänkt para 1or med oröntgat? Till svar får jag att ja så är fallet men under tiden vi är aktiva i gruppen nämner personen att denne mailat ägaren till hanen och bett om ED status. Personen beskriver hur denne tänker kring det hela och jag tackar för ärligt svar.


Sen går det en natt och det är här helvetet bryter lös någonstans och jag blir chockad när jag går in och ser vad personen skrivit till mig och om mig och även om min förra hunds uppfödare.


Det är inget jag tänker återberätta här i detalj för det är elaka saker och medvetet elaka saker.


Upprepande gånger blandar hon in min förra hunds uppfödare som inte ens har något med saken att göra. Det är tragiskt att uppfödare som anser sig seriösa skriver ut öppet på det här viset om andra uppfödare och deras avelsarbete. Tycker att det är mer ärligt att denne uppfödare då borde vänt sig till den upppfödare som denne hade åsikter om.


Personen får inte nog med tillfredställelse i att smäda mig i gruppen så denne böjar även maila mig privat och påpekar upprepande gånger hur blåst jag är i skallen och gång på gång skriver denne att jag inte kan något om hundägarskap. Lustigt i allt det här är att personen har ingen som helst aning om vad jag har för kunskaper till att äga hund, men är man självutnämnt proffs är man och då kanske man även ser egna syner som man vill tro på, vad vet jag.


Först tänkte jag såhär att aja, det är ju så som personen är ibland, får spel och talar om för folk till höger och vänster hur dumma i huvudet dom är, men ska man verkligen behöva acceptera och tolerera en sådan behandling bara för att människan inte kan uppföra sig och dessutom aldrig ber om ursäkt för sina handlingar och kränkande ord.


Nu är annonsen ändrad, står att tiken har 1or på armbågarna och att denne väntar svar på ED status och så har man raderat alla kommentarerna i tråden.


Jag undrar om man verkligen får bete sig såhär om man ska vara ansluten till SKK och bedriva seriös avel???


Jag är ju inte den första personen människan hoppar på utan det är fler med mig som fått sig ett par verbala käftsmällar, men börjar faktiskt känna att det omöjligt kan vara en rättfärdig sak bara för att man nu med erfarenhet av personen vet att denne kan bli så ibland.


Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra med det som hänt, känner mig tom, är besviken på mänskligheten att det faktiskt finns människor som inte skyr några medel för att få framstå som bra och kompetenta själv.


Personen utnämnde sig i gruppen som proffs, men i mina ögon finns inga proffs som beter sig på det här viset och förlorar allt vad folkvett heter och kränker och sårar andra människor och dessutom är nöjd med resultatet.


Jag brukar kunna ta rätt mycket skit, men det här var magstarkt även för mig och i ärlighetens namn känner jag att hon har inte den rätten att göra såhär mot mig bara för att jag har en åsikt som jag lärt mig av att gå på en föreläsning av Lars Audell då han säger att använda oröntgat i sitt avelsarbete är det sämsta man kan göra....


Personen har raderat tråden, men jag har sparat den, vet inte vad jag ska göra med det, men har läst igenom den flera gånger för att se var någonstans jag gjorde mig förtjänt av det som faktiskt hände, men finner ingenstans att jag bemött människan på ett otrevligt sätt. Och det mest skrämmande i allt är att kvällen innan tackar jag för ärliga svar och då trodde jag att diskussionen var färdig, men nästa dag när jag går in så har som sagt helvetet brakat löst.


Kände att jag behövde skriva av mig lite och eftersom det här är min blogg så känner jag att jag väljer själv att skriva vad jag vill, men trots allt vidrigt människan skrev till mig väljer jag att inte gå ut med dennes namn eller kennelnamn för jag tänker inte sänka mig till den nivå personen själv befinner sig.....

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards