Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 23 september 2011

Vuxna människor....

Av Camilla - 23 september 2011 09:16

Igår hände något jag i ärlighetens namn inte trodde händer bland vuxna människor. Upprinnelsen är en grupp på Facebook där nya som gamla ska kunna dela med sig av sina erfarenheter och som jag trott ställa frågor och utbyta tankar och kunskap. Men riktigt så blev det inte igår.


Jag kan känna mig lite nollställd faktiskt, mest för jag tror att när man får ta så mycket skit från en annan människa stänger man av för det är så absurt det som sker.


Personen i fråga hade presenterat en kommande parning med att lägga ut uppgifter om att tiken har Ua på armbågarna men på dennes hemsida står det att tiken har 1or. Alla kan skriva fel absolut inget konstigt med det. I samma annons stod det att hanen inte har någon ED status. Så jag frågar då om man tänkt para 1or med oröntgat? Till svar får jag att ja så är fallet men under tiden vi är aktiva i gruppen nämner personen att denne mailat ägaren till hanen och bett om ED status. Personen beskriver hur denne tänker kring det hela och jag tackar för ärligt svar.


Sen går det en natt och det är här helvetet bryter lös någonstans och jag blir chockad när jag går in och ser vad personen skrivit till mig och om mig och även om min förra hunds uppfödare.


Det är inget jag tänker återberätta här i detalj för det är elaka saker och medvetet elaka saker.


Upprepande gånger blandar hon in min förra hunds uppfödare som inte ens har något med saken att göra. Det är tragiskt att uppfödare som anser sig seriösa skriver ut öppet på det här viset om andra uppfödare och deras avelsarbete. Tycker att det är mer ärligt att denne uppfödare då borde vänt sig till den upppfödare som denne hade åsikter om.


Personen får inte nog med tillfredställelse i att smäda mig i gruppen så denne böjar även maila mig privat och påpekar upprepande gånger hur blåst jag är i skallen och gång på gång skriver denne att jag inte kan något om hundägarskap. Lustigt i allt det här är att personen har ingen som helst aning om vad jag har för kunskaper till att äga hund, men är man självutnämnt proffs är man och då kanske man även ser egna syner som man vill tro på, vad vet jag.


Först tänkte jag såhär att aja, det är ju så som personen är ibland, får spel och talar om för folk till höger och vänster hur dumma i huvudet dom är, men ska man verkligen behöva acceptera och tolerera en sådan behandling bara för att människan inte kan uppföra sig och dessutom aldrig ber om ursäkt för sina handlingar och kränkande ord.


Nu är annonsen ändrad, står att tiken har 1or på armbågarna och att denne väntar svar på ED status och så har man raderat alla kommentarerna i tråden.


Jag undrar om man verkligen får bete sig såhär om man ska vara ansluten till SKK och bedriva seriös avel???


Jag är ju inte den första personen människan hoppar på utan det är fler med mig som fått sig ett par verbala käftsmällar, men börjar faktiskt känna att det omöjligt kan vara en rättfärdig sak bara för att man nu med erfarenhet av personen vet att denne kan bli så ibland.


Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra med det som hänt, känner mig tom, är besviken på mänskligheten att det faktiskt finns människor som inte skyr några medel för att få framstå som bra och kompetenta själv.


Personen utnämnde sig i gruppen som proffs, men i mina ögon finns inga proffs som beter sig på det här viset och förlorar allt vad folkvett heter och kränker och sårar andra människor och dessutom är nöjd med resultatet.


Jag brukar kunna ta rätt mycket skit, men det här var magstarkt även för mig och i ärlighetens namn känner jag att hon har inte den rätten att göra såhär mot mig bara för att jag har en åsikt som jag lärt mig av att gå på en föreläsning av Lars Audell då han säger att använda oröntgat i sitt avelsarbete är det sämsta man kan göra....


Personen har raderat tråden, men jag har sparat den, vet inte vad jag ska göra med det, men har läst igenom den flera gånger för att se var någonstans jag gjorde mig förtjänt av det som faktiskt hände, men finner ingenstans att jag bemött människan på ett otrevligt sätt. Och det mest skrämmande i allt är att kvällen innan tackar jag för ärliga svar och då trodde jag att diskussionen var färdig, men nästa dag när jag går in så har som sagt helvetet brakat löst.


Kände att jag behövde skriva av mig lite och eftersom det här är min blogg så känner jag att jag väljer själv att skriva vad jag vill, men trots allt vidrigt människan skrev till mig väljer jag att inte gå ut med dennes namn eller kennelnamn för jag tänker inte sänka mig till den nivå personen själv befinner sig.....

 
 
Ingen bild

Paula

23 september 2011 09:49

Då personen är under utredning hos disciplinnämnden pga liknande saker så kan det vara på sin plats att kontakta SKK och informera om att budskapet och ev varningar uppenbarligen inte gått fram. Det är emot SKKs regler att bete sig så här mot annan SKK-medlem. Jag ångrar att jag inte gjorde något, men jag hoppades att hennes beteende bara var en engångsföreteelse. Hon har motbevisat sig allt för många gånger nu att så inte är fallet.
Kramar

 
Ingen bild

Jessica

23 september 2011 14:22

Först och främst kan jag trösta dig med att det tack och lov inte är många uppfödare som beter sig på detta vis. Jag känner till en sen tidigare och det är en han. Den du skriver om är tydligen en hon. Jag håller med Paula att du ska lämna in till SKK det som du har mottagit från personen ifråga. Det finns ingen som har rätt att bete sig på det sätt du beskriver som är ansluten till SKK. Att kasta skit på andra kennlar för att framhäva sig själv är väl absolut det sämsta man kan göra för att ses som trovärdig uppfödare :( Stor Kram till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards