Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 6 april 2010

Av Camilla - 6 april 2010 14:12

Imorse var vi uppe i ottan, inget Tyra uppskattade alls, ville sova vidare, blängde mest på mig när jag inte gav mig. När vi kom fram var det redan full rulle på Strömsholm. Många hundar och mattar/hussar satt i väntrummet. Personen före mig kom inklampande med sin hund som inte såg alltför kry ut. Jag hörde henne prata på: Nu har min hund kräkts flera gånger igen och vi var här för en vecka sen för samma symptom och det blir inte bättre! Jag tänkte att nu måste väl ändå hon i receptionen reagera och köra ut dom ifrån väntrummet. Men inte då, dom pratade på en lång stund och kvinnan släppte fram sin hund till många i väntrummet innan hon slutligen satte sig ner med sin hund, I VÄNTRUMMET.


När det var min tur att anmäla oss så påtalade jag att det kändes inte okej med en hund som sökte för kräkningar fick vistas i väntrummet. Hon i receptionen såg snopen ut och tyckte inte det var så farligt. Då undrade jag varför dom har en stor skylt där det står med stora bokstäver STOPP utanför entren där det står klart och tydligt att hundar med sådanna bekymmer skall ej få komma in utan vänta i bilen under tiden man anmäler sin hund i receptionen? Hon hade fortsättningsvis inget bra svar på den frågan men gjorde ett fint uttalande om att det kan ju vara många olika anledningar till att en hund kräks och att den nu befann sig där för att få hjälp. Helt vansinnigt om ni frågar mig, stackars dom andra hundarna som satt i väntrummet. Pinsamt Strömsholm, PINSAMT!

Jag talade då om vänligt men bestämt att jag inte tar in Tyra i väntrummet utan att vi väntar utanför på att dom ropar in oss. Och så blev det.


När det är vår tur så får vi komma raka vägen in och först blev det vägning. Tyra vägde 21kg. Tyra är så otroligt snäll att ha och göra med. Hon hakade på där och såg så glad ut =) Vi fick sitta ner i ett väntrum, en veterinär kom och lyssnade på Tyras hjärta och hon satt kvar en stund och kelade med Tyra. Tänk vad Tyra är duktig på att charma folk =)


Sen var det dags för sederingen. För att ta det säkra före det osäkra så satte sköterskan på en munkorg på Tyra. Inga problem alls, Tyra stack in nosen frivilligt och sen höll jag om henne och hon tyckte det var mysigt tills det stack till i bakbenet, då kved hon till och tyckte inte alls att det var snällt gjort.


Tog sen av munkorgen och det gick inte lång stund förrän Tyra sov gott =)


In i rummet och så satte dom igång med att plåta armbågarna och höfterna. Armbågarnas plåtar blev dom nöjda med direkt medans höfterna tog dom 3 plåtar på innan dom var nöjda. Jag fick med mig bilderna på en cd skiva, men oteknisk som jag är så fattar jag inte hur jag ska kunna få in dom här. Jag har tagit kort med kameran på bilderna när dom är i datorn, men det blir inte bra.


Nu får vi vänta i 14 dagar tills SKK gjort sin bedöming. Tycker det är dåligt att Strömsholm inte kan uttala sig alls om det dom ser. Jag kan nog tycka att dom iallafall kan säga om det är mer åt det bra hållet än åt det sämre, men dom har väl sina regler att följa kan jag tänka.


Tyra fick sen en uppvakningsspruta och så vaccinerades hon mot allt man kan vaccineras mot =) Vi avvaktar med Rabies sprutan, den kunde hon inte ta nu så vi får boka in en ny tid för den.


Just nu mår mitt lilla pyre ganska moloket. Hon är loj och trött. Strömsholm rekommenderade vila hela dagen idag och imorgon. Så hon får bara ta det lugnt min vita lilla prinsessa =) Det var allt för denna gången. Jag får se om jag slänger upp röntgenplåtarna här senare. Ha en bra dag allihopa!


  Var Tyra är just nu har jag ingen aning om =) Hon befann sig bara kroppsligt i väntrummet, sinnet var säkert på några gröna ängar =)

Tyra bryr sig inte om något som rör sig i väntrummet, hund som människa =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards