Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 11 april 2010

Av Camilla - 11 april 2010 20:39

I förmiddags var jag och Tyra iväg på en organiserad hundpromenad. Helenas Hundskola arrangerar hundpromenad en gång i veckan. Då får man komma till avsedd plats, man har med sig eget fika och det kostar 30kr. Hela proceduren tar upp till 2 timmar tror jag, men idag så var vi klara på 1.5 timme. Vi var otroligt många idag. Det var min och Tyras första promenad på det här viset och ska jag vara ärlig så hade jag aldrig kunnat tro att det kunde vara så många på en gång =) Tyra skötte sig fin fint så länge vi gick först. När vi däremot hamnade längre bak i ledet blev Tyra döv och la i alla växlarna på en gång att komma framåt. Snacka om att det är något vi måste träna på. När vi satt och fikade, valde jag medvetet en plats så vi satt med men ändå hade ett lite längre avstånd till alla andra. Tyra skötte sig fint, vi hade bra kontakt och hon tittade på alla andra hundarna. Vissa hundar gick igång och skällde och hade lite svårt att sitta still, men där måste jag faktiskt ge Tyra fina poäng i att uppföra sig =)


Det var så roligt för jag satt ganska nära en tjej som jag gått kurs tillsammans med men med min förra hund, Varga. Vi småpratade lite och hon undrade var Varga tagit vägen osv. Och så säger tjejen att, men din nuvarande hund är ju så otroligt lugn *skrattar* I jämförelse med min tidigare så är Tyra som en sengångare i temperamentet =) Det värmde i hjärtat att hon tyckte Tyra var så lugn och fin, för det är ju det jag jobbar på, att Tyra ska kunna sköta sig i olika situationer.


Efter promenaden var Tyra helt slut, hon sov som en liten gris när vi kom hem. Jag passade då på att åka upp till Ehdk och kika lite på kurserna som var och tog en fika med Pillan.


På kvällen tog jag fram en apportbock jag köpt som är i plast av något slag och som ska flyta i vattnet. Min tanke med denna apport är att lära Tyra ta apporten och inte bli lika sugen att tugga på den. En trä apport är ju mer inbjudande att sätta tänderna i och tugga på, men den här inbillar jag mig inte ska vara lika smaskig =) Jag kör med klicker. Tyra testade alla möjliga trix, la tassen på, bet på sidan, men så fort hon la nosen mot mitten av apporten blev det klick och godis. Det där förstod hon rätt snart, men Tyra är en donna med fart i så hon vill gärna avancera, men hon är inte så noga med hur resultatet blir. Hon tyckte att det gjorde väl detsamma om hon bar apporten i ena änden *skrattar* Men så vill inte kräsna matte ha det så vi nöjde oss med dutten i mitten med nosen.


Tränade även sitt, ligg och stå. Tyra har svårt för stå när jag säger det när jag har henne vid sidan eller nära mig. Däremot är hon rätt duktig på stå när det kommer till att hon rör sig och jag säger stå, då stannar hon fint och står kvar. Hon förstår inte heller poängen med att från ligg till sitt så det måste jag träna mer på även det.


I början på året hade jag ett upplägg med min träning och mina mål med Tyra. Jag har nu de här dagarna kännt att jag ska ändra upplägget och skjuta fram målen.


Man ser så många som har bråttom ( även jag är sådan om jag inte bromsar ) och lär in momenten fort och snabbt, men sen måste när de kommer högre upp i klasserna börja nöta om momenten för att poängen inte blir tillräckliga pga slarv. Jag ska ändra min strategi och i fortsättningen skynda långsamt med min tjej. Tror även att Tyra är en tjej som behöver skynda långsamt, annars kommer jag ha en slarvmaja ute på planen och det har jag ingen lust med =)

Hoppas ni alla haft en bra helg. Mina tankar går åt Pillan och hennes Majsan då och då, det är tunga bitar det där att mista sin hund. Massa kramar till min fina vän Pillan och återigen, vila i frid Majsan!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards