Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Nytt försök...

Av Camilla - 14 januari 2011 20:37

Hade telefontid idag med veterinären. Eftersom Tyras utslag förvärrats kraftigt från igår morse så kändes det bra med teletid. Vi pratade igenom läget och klart det är konstigt att Tyra inte svarar på antibiotikan som man vill. Hur som helst så har veterinären inte fått kontakt via telefon med Kerstin, dom har ringt om varann, men har haft mailkontakt om jag förstått det rätt.


Kerstin vill att Tyra ska börja äta Atopica innan vårt besök 4/2 så den sattes in idag. Kerstin vill även att Kortisonet ska sättas ut innan besöket så det ska vi försöka trappa ner på nu och även betnovaten till öronen ska vara ur bilden när vi besöker henne.


Förstår att hon inte vill att Tyra ska stå på dessa mediciner när vi ses, för det blir inte bra med provtagning om det krävs. Så vi får hoppas att Tyra kan äta atopican den här gången nu och att det funkar att ta bort antibiotikan och kortisonet.


Tyras utslag som hon har nu ser faktiskt lite otäcka ut, inte för att dom lyser röda eller är infekterade utan det är själva bubbligheten i dom som gör att det ser lite otäckt ut. Hon är liksom bubblig i pälsen på hela vänster sidan vid bakbenet och även uppe på kroppen mellan bakbenen. *skrattar* Man kan ju även kalla det korsryggen men min beskrivning var väl ändå bra? =) Sen har hon även bubbliga utslag på höger sida på bakbenet, men inte i närheten av det som är på vänster sida. Klådan är jobbig också för henne.


Jag berättar för veterinären att jag testat tvätta henne med Malaseb, det som inte fungerat tidigare men att det visade fint resultat nu när jag använde det. Så jag ska fortsätta att duscha henne med det 2 ggr i veckan om det fortsättningsvis fungerar så bra.


Min mamma är ju en sån ängel, idag när jag kom ut till landet hade hon skalat och kokat en stor kastrull med potatis som hon också portionerat ut i matlådor åt Tyra. Tusen tack snälla mamma för hjälpen, så jäkla skönt att slippa skala potatis *ler*


Hade inte tänkt erkänna det här men gör det iallafall. Innan jag åkte från landet så klappar pappa om Tyra och så säger han att Tyra du är mig en bortskämd hund. Jag frågar vad han har i åtanke när han säger det? =) Då tittar pappa på mig och ler så som bara pappa kan göra och säger: Det vet du innerst inne själv. Jag skrattade då och tänkte inte mer på det.


Men i bilen på väg hem så fan va det gnagde det han sagt, och enda anledningen till det är ju att han har rätt, han har så jäkla rätt! Tror inte pappa menade att hon är bortskämd på det viset att hon är en odräglig hund, utan på andra sätt.


Lite komiskt att jag läser så mycket om hundar och faktiskt kan en del vid det här laget, men valt att blunda för vissa saker *rodnar* Men jag ska ta tag i dom bitarna!


En annan sak som också var lite komiskt idag när jag, mamma och Tyra var ute. Tyra hade fullt sjå med att gräva upp delikatesser från snön och jag ropar och ropar och ropar. Till slut säger mamma att sluta tjata på henne, hon lyssnar ju ändå inte. Mamma menade ju inget illa med det, utan sa det liksom bara i förbi farten och hon har ju så rätt. När mamma sen gått in och jag stod där och ropade på Tyra så kom jag på mig själv att tänka: Men snälla Tyra kom nu då! *gapskrattar*


Va! Jag står och tänker en sådan sak? Det är ju faktiskt absurt för det handlar inte om att hon ska vara snäll och komma när jag ropar utan det ska vara så att hon helt enkelt ska komma när jag ropar. Men jag erkänner, har varit ur usel med min träning alldeles för länge nu, och svårt att konkurera med allt smaskigt hon hittar i snön, men ingen ursäkt. Ropar jag ska hon ju komma och det är ju något jag alltid varit så nöjd med att hon gjort.


Tuff dag idag när det kommer till att ha självinsikt, men jag är glad ändå att jag tog mig en funderare!


Nu blir det till att sova, är supertrött idag, är jobbigt att vänta på veterinärsamtal och sen behöva kritisera sig själv och ifrågasätta sig själv efter dagens händelser.


Men jag tänker som så, hellre att jag kan ta till mig och förändra mig och utvecklas, än sitta där och tro och veta att mitt koncept är det enda rätta och alla andra är dumhuven som inte håller med.


Ha en skön helg gott folk!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards