Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under november 2011

Av Camilla - 10 november 2011 22:34

Är så trött ikväll, jag och Rhino har haft en härlig dag med mycket utevistelse. På förmiddagen åkte vi och träffade Anna och Ryan, vi gick en promis och sen fick grabbarna leka i en fårhage och tro mig, jösses vad dom lekte *skratt* Efter det fick Rhino vila och på eftermiddagen träffade vi Hanna och ZoeZoe och gick en promis i skogen. Rhino passade på att göra en hääääärlig lerinpackning på benen och mage och bringa *skratt* Tror ni jag storknade när han for ner i ett dike och kom upp hälften svart mot vad han brukar ha för färg? Jaja var inget att göra åt då utan vi gick vidare och när vi snart var vid bilarna såg jag hur ZoeZoe stod och tittade fint ut i vattnet nere vid strandkanten. Märkligt ett stycke Rhino syntes inte till, hmmm, var kunde Rhino vara mån tro? =) När jag kommer närmre ser jag hur en super nöjd Rhino simmar runt och är så glad så *skrattar* Jag tröstade mig med att han nu var ren iallafall =) Efter det åkte vi hem till mommo och hälsade på, men Rhino sov mest, han har varit en mycket trött hund ikväll, finaste gubben!


Går tyvärr inte att ladda upp filmerna för stunden så filmer och bilder kommer imorgon, är för trött nu ändå för att fixa med det =)


Godnatt allihopa och sov så gott!



Av Camilla - 9 november 2011 18:30

Igår efter att jag hälsat på hos Carro svängde jag förbi Maria och norpade med mig Rhino hem. Rhino är så speciell på något vis och jag gillar verkligen hans egenskaper, men man ska inte låta sig luras av hans söta uttryck för bakom den finns en riktig motor!


Det kändes så underbart i hjärtat igår när Rhino såg mig, då skrek han rakt ut och jag blev förvånad över hur glad han blev att se mig och att han kände igen mig, är evigheter sen vi sågs han och jag. Då måste jag göra något rätt eftersom han tycker jag är värd att minnas *skratt*


Idag tog vi en lååååång promis som slutade på 2.5 timme. Först gick vi till Vilsta och tränade lite på hästarna där, Rhino undrade lite vad det var för filurer men skötte sig fin fint fast dom kom ända fram till staketet. Efter det mötte vi upp Anna med Ryan och så tog vi en promis ihop, grabbarna gillade varandra så imorgon ska vi försöka få ihop en dejt igen så dom får ses och leka lite =) Sen när jag och Anna gått färdig 5:an i vilsta tog jag och Rhino den längre vägen hem eftersom det var så otroligt fint väder! Snacka om att vi båda var helt slut när vi kom in, så vi tog lite siesta och Rhino snarkade högt *ler*


När herrn sovit klart gick vi ut en sväng igen och sen in och träna lite. Testade om han mindes klickern vilket han gjorde eller också så förstod han direkt vad jag vill med klickern =) Jag tränade på att få honom att bara vilja passera min vänstra sida och till en början skällde han lite för han tyckte att jag skulle nöjja mig med sitt och ligg och att han tittade på mig.


Han erbjuder enormt fin kontakt, men som sagt jag visade lite vad jag ville och grabben fattar fort så han började passera mig på min vänstra sida och fick belöning efter klicket varje gång. Han kommer in i fotpositionen jätte fint om jag visar med handen, men ska verkligen träna nu de här dagarna han är hos mig att kunna komma in vid sidan utan handen, för han jobbar mycket efter min handrörelse.


Sen tog vi en liten paus och så körde jag lite sitt och ligg. Jag vill att han ska sätta sig bakåt och för att han ska lyckas såhär alldeles i början ( eller man ska alltid jobba utifrån att hunden ska lyckas ) så förenklade jag det hela men han fattar som sagt väldigt snabbt. I början när han låg ner så undrade han lite vad jag höll på med handen, men det tog 3 försök så hade han förstått att jag ville att han skulle sätta sig upp, Duktiga Rhino!!! Jag har filmat en liten snutt på hur det ser ut just nu och kom ihåg det här är verkligen från allra första början. Vill få in handtecknet på sitt så man kan använda det i fjärren sedan, ska bli intressant att se hur långt vi hinner komma innan Rhino ska åka tillbaks hem igen.



 

Av Camilla - 9 november 2011 18:25

I måndags var jag till Ljusterö och hälsade på Carro som har Tyras bror Diamon och lilla söta Blenda en staff   Alltid lika roligt att träffa Carro, känns lite som att hon är lika galen som mig *skratt* Så vi pratade på i hundra sjuttio och skrattade om vartannat. Vi gav oss ut en sväng med hundarna och naturen på Ljusterö kan verkligen lamslå en med sin otroliga skönhet! Jag hade med kameran och tog en hel drös med kort i vanlig ordning och jag bjuder på ett litet urval:


   

Blenda, Carro och Diamon

 

Tänk att det här är Tyras helbror, dom är inte lika någonstans =) Men är det någon Diamon är lik så är det sin mamma, Lupa, ruskigt lik!


 

Carro gör ett försök att ställa Blenda =)


         


Tusen tack Carro för en rolig dag!!

Av Camilla - 5 november 2011 16:30

Jag kommer på mig själv med att tänka så emellanåt, är det verkligen sant att vi ska få chansen att få lära känna och leva med en ny liten hund? Svaret blir ju återkommande ja såklart eftersom allt är bokat och klart och det gör mig sådär härligt glad och upprymd.


Träffade min fina vän Hanna igår, det var en hundfri dejt, men bara hundfri i den bemärkelsen att ingen hund var med, för nog pratades det hund må ni tro    Hanna är lite sugen att gå någon kurs till våren och vi pratade lite löst om Rallylydnads kurs, så roligt att ha någon att gå kurs ihop med som man känner tycker jag! Sen tränar ju Hanna bruks med sin fina ZoeZoe och jag ser fram emot att få ses och lära mig vad bruks är mer ingående, jag har väääldigt dålig koll på de olika momenten, men inbillar mig att det är en rolig tävlingsform för både hund och förare.


Något som också verkar roligt är Freestyle, träffade Pillan häromdagen en sväng och fick se deras ihopsatta nummer och vet ni, jag började banne mig grina när jag såg dom, inte alls likt mig men jösses vad rörd jag blev när jag såg samspelet mellan dom två och det dom utförde tillsammans ihop med musik. Tror dock att det är mycket svårt att få till, men ändå något man kan prova på tycker jag allt.


Agility är också något jag alltid varit lite förtjust i, ser så roligt ut och även det är ett fint teamwork som ligger till grund för att det ska gå bra på planen.


Ja, finns många roliga saker man kan göra med sin hund, men jag ska börja med att lära känna Aysha och sen får vi se vad framtiden har för planer för vår del.


I torsdags var Lola med Prince, Carro med Blenda och Maria med Rhino upp till Gävle och gick anlag respektive öppenklass spår. Alla blev godkända så ett jätte grattis till er allihopa! Sen hade dom lyxen att bli bjudna på tacopaj av Aloka, åh vad jag önskar jag kunnat följa med och få umgås och mumsa god paj och få prata hund med andra hundnördar, jaaaa, ni är faktiskt hundnördar ni med *skratt*


Nu ska jag vila lite innan jobbnatt inatt, sen är jag faktiskt lite ledig i några dagar och det ser jag fram emot. Känner mig hyffsat sliten såhär 4e dagen med konstant huvudvärk som ligger och slår över till migrän hela tiden, hoppas det kan värka ut imorgon och sen vara över, för orkar liksom inte med ett dunkande huvud så länge till. Ibland brukar jag tänka på hur underbart det måste vara att vakna utan huvudvärk och uppleva flera dagar utan huvudvärk, eller ja ha en huvudvärksfri vardag, jag avundas er helt klart, men nu har jag gnällt färdigt och önskar er en härlig helg istället för att gnälla vidare *skratt*


Sköt om er därute och tänd ljus för era änglar som vakar över er  



      

Tyra jag hoppas du har det fint där du är och att det finns många strumpor och sockor du kan stjäla, jag älskar dig min fina japanflagga!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards