Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under december 2009

Av Camilla - 15 december 2009 21:58

  Tyras favoritsysselsättning i skogen.     Som sagt Tyra gillar att leka inte nudda mark        Tösen ser ju ut som att hon inte får mat hemma, stackarn          Finns mycket att titta på i stora skogen.       Mattes raring     

Av Camilla - 15 december 2009 21:10

Tyra är helt eld och lågor över all snö som kommit. Hon visste inte riktigt imorse hur hon skulle bete sig med tanke på allt kul som låg framför hennes fötter. Om jag tyckt hon pysslat med känguru liknande hopp tidigare är det inget mot vad hon pysslar med nu. Hon skuttar liksom upp i luften och gör ett knyck med hela kroppen, ser jätte roligt ut och man ser hur lycklig hon är. Vi hittade en stor snödriva och Tyra gick som en plogbil över den, hon tycker snön smakar gott. Hon passade även på att gräva lite också. Jag ska försöka ta lite kort imorgon på henne när hon är i farten ute i snön. Hoppas snön får stanna nu, är så trist om det ska hålla på att töa och slaska. Sköt om er folket!

Av Camilla - 14 december 2009 14:32

Jag har aldrig varit intresserad av att hålla på med trix med hunden. Vissa älskar att lära in trix och har hur mycket fantasi som helst för olika trix. Jag däremot har bara inte tyckt att det är roligt. Men idag så testade jag lite iallafall och tyckte nog allt att det var riktigt kul *skrattar* Jag i ett nötskal, det kan svänga fort ibland. Jag satte mig på golvet och hade klickern i beredskap och godis. Tyra blir alltid så taggad när hon förstår att det är jobb på gång. I vanlig ordning testar hon allt som hon brukar, sen blir hon lite frustrerad över att inget funkar och testar allt möjligt. Då går det nästan inte att klicka även om hon skulle vara i närheten för att göra det jag tänkt, för då är hon inte mottaglig. Sen brukar hon alltid sätta sig och titta på mig en stund och börjar sen jobba på och testa olika grejer. Idag ville jag att hon skulle dutta med nosen på handen ( och svälja tumme och äta upp handen var inget alternativ) Det gick riktigt bra. Sen började jag med att hon skulle dutta med nosen på munnen, det som sen blev puss. Det gick väl mindre bra till en början. Hon kan ju vara lite energisk min donna och hon har rätt hårt huvud *skrattar* Men jag klickade in så hon förstod att försiktighet lönade sig bäst och till slut satt det trixet också, kul! Sen testade jag hennes tänk lite och ville att hon skulle dutta nosen mot foten, funkade det med. Roligt att se henne tänka så det knakar. Jag har inget blod hemma, sist jag var förbi affären så hade dom inget heller. Dom skulle beställa hem, så jag får ta och åka förbi och se om det kommit in. Är sugen på att lägga lite spår igen.


I fredags var jag och Tyra ute i skogen och lekte gömma vante. Hon är faktiskt riktigt duktig på det. Jag sätter henne och så går jag runt, ibland på en stor yta, ibland på en mindre. Någonstans tappar jag vanten och går sen tillbaka till Tyra som sitter hel laddad. Jag säger sök och hon far iväg som ett vitt sträck. Jobbar på bra med nosen, går något för fort ibland, men är ändå nogrann. Alla gångerna hittade hon vanten, duktiga Tyra! Så nu är jag helsugen på att köra spår igen, både blodspår och personspår. Skönt med lite lediga dagar framför sig så man har den tiden man vill. Tog kort på Tyra i fredags, men har inte lagt in dom i datorn än, gör det senare ikväll eller imorgon. Hoppas ni alla mår bra därute och inte stressar ihjäl er innan jul!

Av Camilla - 13 december 2009 09:10

Igår spenderade jag dagen i Sthlm på Älvsjömässan. Alltid lika roligt att titta på hundar och några av Tyras syskon var där, både kullsyskon och större syskon och så var Tyras uppfödare där såklart. Tyra är så olik sina syskon, men till sättet  är hon nog mest lik Lilo, iallafall när det kommer till att se glad ut när man vill hälsa *skrattar* Annars så spelar min lilla älskling i en egen liga. Jag förstår ju inte så mycket av själva utställningen och dess termer och så vidare, men om ni är nyfikna på hur det gick, kan ni gå in på www.capatosta.se. Hur som helst så förstår jag att det gick riktigt superbra i slutet iallafall *skrattar* Snacka om att inte ha så mycket koll. Jag blev rätt trött snabbt, hundar överallt och människor överallt och försökte hela tiden hålla koll så jag inte skulle kliva i en varm stor bajshög som kunde dyka upp när man som minst anar det. Jag trodde att jag skulle handla mer än vad jag gjorde, blev bara lite hundgodis och en almanacka. Fast Tyra har ju redan massa grejer så det är förvisso inte så konstigt, man kan ju inte handla för handlandets skull, fast det inte skulle vara konstigt om jag gjorde det =) Ja, ja hur som helst så var det en rolig dag! Nu är det ett år kvar till nästa stora Sthlm. Ska bli roligt att se var jag och Tyra står då i vår träning osv. Ha det bäst allihopa!

Av Camilla - 10 december 2009 19:21

Gav mig iväg till klubben i förmiddags igen för träning. Gick helt klart över förväntan idag, roligt! Jag tränade idag på att kunna springa och röra mig hur jag vill utan att en liten vit ligist hänger i jack ärmen =) Jag valde att belöna när det gick bra och helt otroligt hur långt man kan komma med belöning på rätta stället och rätt stunden. Jag testade även att ge Tyra ett kommando, sitt, när jag såg på henne att hon var på väg att spunka ur och det funka!!! Så härligt att träna när det går bra. Jag håller just nu på att fundera ut något bra sätt att lägga upp träningen så att det ska matcha bästa möjliga mellan mig och Tyra. Har inte kommit fram till något bra slutresultat än, men det kommer så småningom. Ikväll var det även hundkurs, lektion 3. Det var teori idag och vi pratade om hundens olika signaler och hur man kan läsa av en hund. Jag gillar verkligen teorilektionerna för då får man höra hur andra gör och man får tips och råd om saker man inte tänkt på själv och det bästa av allt, man får prata hund med människor som är lika galna i att prata hund *skrattar* Just nu är jag trött, så blir en tidig kväll för min del. Har en vision om att åka upp till Sthlm till utställningen på lördag, jag hoppas att det blir av. Har ju varit där i några år nu och vore synd att missa detta året. Och dessutom ska ju några av Tyras kullsyskon och större syskon ställas, så vore kul att se dom och få träffa deras ägare såklart =)

Ha det bäst gott folk!

Av Camilla - 9 december 2009 22:40

Jag vet inte hur ni tycker, men jag kan nog tycka att inom både häst och hund världen finns det utpräglade häst och hundfolk. Det jag menar är att det finns alltid en liten grupp människor som är elaka och som gläds åt människors misslyckanden och motgångar. Jag fullkomligt avskyr dessa människor. Tyvärr så finns dom fast man önskar att dom hade bättre förstånd att tänka annorlunda, men jag tror tyvärr att det alltid kommer att finnas sånna bittra människor. Ett praktexempel på en sån här människa är en som står och ser på t ex när någon tränar och ser alla fel den kanske gör och sen gottar sig i det och pratar om att den är en idiot. Istället för att kanske se när någon tränar och komma med hjälp om personen i fråga vill ha det förstås, och råd och tips på hur man kan utföra momentet annorlunda. Dessa människors motto är ju att Själpa istället för att Hjälpa och jag kommer aldrig förstå deras sjuka resonemang. De har alltid en åsikt och vet alltid bäst och har alltid koll på hur andra människor sköter sina hundar, hur dom överstimulerar hunden eller lär in något fel, utan att ens ha pratat med PERSONEN i fråga. Det är ju rätt spännande att en människa kan ställa en "diagnos" utan att ens ha koll på läget. Jag är helt övertygad om att hundvärlden skulle vara så mycket trevligare om vi alla försökte glädjas åt varandras lycka och stötta vid motgång. Men det är en vision som jag nog aldrig kommer få uppleva. Jag resonerar som så att kan jag hjälpa någon annan med den kunskapen jag har samlat på mig via kurser, erfarenheter osv, så är jag bara glad att jag kan göra det. Medans det faktiskt finns dom som hellre ser att en person misslyckas, istället för att komma med en bra lösning på ett eventuellt problem. Jag är tacksam och glad att jag har snälla och omtänksamma människor runt mig som tycker det är kul när det går framåt med min träning och som kan komma med råd och tips när det knakar i fogarna. De där bittra, elaka typerna försöker jag hålla ifrån mig, för dom utsänder ändå bara dålig energi. Ibland dras man ner när man får höra en massa skit, men jag försöker att ignorera struntpratet, som det faktiskt är. För kunde personen i fråga stå för det den tycker, hade den ju tagit det med mig direkt och inte snackat en massa goja på omvägar. Det jag vill säga till alla er därute som har ett positivt tänk, att låt inte dessa IQ befriade människor dra ner er eller er glädje att träna och er tro på er själva. Ni gör ett toppen jobb med er träning med hunden/hundarna. Nähä, det var allt för denna gången, alltid skönt att skriva av sig lite! Godnatt!

Fot

Av Camilla - 8 december 2009 21:09

Nu kan Tyra gå fot. För det är väl en tolkningsfråga det där hur man ser på själva fotgåendet. Idag när vi kom upp till hundklubben och satte igång och träna var hon så mjuk och fin och lyhörd, helt underbar. Jag hade på långlinan som en säkerhet utifall hon skulle få något ryck. Jag behövde bara använda den vid 2 tillfällen och hela träningen förlöpte på bra. Tyra var verkligen sugen på att jobba. Trodde att hon skulle flippa ur mer faktiskt med tanke på att vi inte gjort så mycket på några dagar. Då kan hon vara lite extra sprallig, men inte då. ( Trodde jag ) Man kan lugnt påstå att det var lugnet före stormen. När vi är färdiga med själva träningen så fick Tyra lite fri tid och jag plockade undan sakerna från planen. Då flyger fan i henne och hon flippar ur mer än någonsin. Hon tycker att hennes stora uppgift i livet är att använda matte som en enda stor leksak. Eftersom jag inte hade linan på ( typiskt ) så testade jag att ignorera henne totalt och bra gå. Under denna stunden så åker det förbi en hel del bilar och jag undrar vad dom tänkte. Dom måste helt klart trott att jag fått det här med fotgående helt om bakfoten med tanke på att jag bara gick framåt och hade en vit ligist hängandes i byxbenet. Är det det som kallas fot? Nä, givetvis kan hon inte fot, men det kanske är hennes tolkning på fotgående, vad vet jag. En sak är säker iallafall och det är att jag inte nöjer mig med den tolkningen av själva kommandot och momentet fot. Träningen fortsätter och jag ger mig inte, detta är bara en liten avstickare, inom en snar framtid är vi på rätt spår igen! Skam den som ger sig =)

Av Camilla - 4 december 2009 20:27

Var uppe på hundklubben imorse och tränade igen med fröken trots. Just nu går mest träningen ut på att försöka få Tyra att förstå att hon inte kan hoppa och skutta och bita mig i byxorna   Ibland blir man bara lite lätt frustrerad. Hon är ju så otroligt duktig och jag önskar att jag fann ett sätt, ett verktyg till att fånga denna energi till själva momenten. Fast jag tror mig ha tillverkat ett nytt verktyg med lite hjälp förstås   Sånt gillar vi helt klart! Jag är glad att jag har kunnigt folk runt mig som ställer upp med råd och tips. Ibland kör man ju fast och har man då någon att bolla situationen med så hittar man oftast en lösning. Grejen e den att jag är supertaggad att träna just nu och känner inte att jag har tid att jobba. Har ni någon gång kännt så månne? Just nu skulle jag bara vilja träna hund och lägga ner all min energi och tid på det. Nu jobbar jag hela helgen igen så det kommer stå still på träningsfronten till på måndag, men då jäklar ska jag ta tjuren vid hornen och träna. Jag är så nyfiken på och se om det kommer funka mitt nya koncept. Jag tror att Tyra skulle bli en bra hund inom bruksgrenarna. Hon är så motiverad i övningar där hon får springa och röra på sig, är ju lite mer sånt i bruksgrenarna än lydnadsklass 1. Men det är ju inget som säger att man inte kan köra det med sen. Men i första hand ska jag sikta på ett första pris i Lk1. Fast mitt delmål just nu är att få en fin kontakt och bra samarbete i träningen med Tyra. Var sitter av knappen för trots? Om någon vet så hojta bara till! Nähä, dags att runda av, hoppas ni alla får en trevlig helg och andra advent!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards