Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under april 2010

Av Camilla - 20 april 2010 14:45

Förra veckan var jag på en massage lektion. Jag fick lära mig hur jag ska massera och stretcha Tyra. Måste säga att jag underskattat det här med att ha sånna kunskaper. Otroligt häftigt tycker jag nu i efterhand och jag är glad att jag gick den kursen. Tyra älskar när jag pysslar om henne så hon är nog också rätt glad över att matte lärt sig det här så Tyra kan gå på Spa då och då *skrattar*


Jag hade ingen aning om att massagen och stretchningen kunde hjälpa till vid t ex dåliga höfter. Nu har ju min Tyra inte det vilket jag fortfarande är så tacksam och glad över, men däremot kan massagen och stretchningen hjälpa Tyra till ett mer friskt och livfullt liv i det långa loppet.


Tyra betyder så otroligt mkt för mig så kan jag genom den här kunskapen kunna få hennes lilla kropp att må bättre så gör jag det utan att tveka =) Och sen kan jag ju villigt erkänna i det här att jag är ju en sån här HUNDNÖRD =) så jag vill ju lära mig så mkt jag bara kan om hund och allt om hund och lite där till =)


Den massagen jag fått lära mig är inte djupgående, för att lära sig en sådan teknik måste man utbilda sig ytterligare. Men det här räcker gott och väl för mig och Tyra.

Av Camilla - 15 april 2010 18:55

Blir kortfattad eftersom jag och mitt huvud är osams, men känner ändå att jag vill dela med mig av den jätte roliga nyheten som damp ner i brevlådan idag. Tyras svarsresultat på armbågar och höfter. Hon hade 0 på armbågarna och på höfterna hade hon Grad B =)


Jag är oerhört lättad över de fina resultaten =)

Av Camilla - 14 april 2010 09:34

Jag hinner inte skriva så mkt nu så ger er bilderna och berättar sen =) Men ni är väl ändå beredda att hålla med om att det måste vara någon form av bergsget långt tillbaka i Tyras gener? *skrattar*


                                                  


Av Camilla - 11 april 2010 20:39

I förmiddags var jag och Tyra iväg på en organiserad hundpromenad. Helenas Hundskola arrangerar hundpromenad en gång i veckan. Då får man komma till avsedd plats, man har med sig eget fika och det kostar 30kr. Hela proceduren tar upp till 2 timmar tror jag, men idag så var vi klara på 1.5 timme. Vi var otroligt många idag. Det var min och Tyras första promenad på det här viset och ska jag vara ärlig så hade jag aldrig kunnat tro att det kunde vara så många på en gång =) Tyra skötte sig fin fint så länge vi gick först. När vi däremot hamnade längre bak i ledet blev Tyra döv och la i alla växlarna på en gång att komma framåt. Snacka om att det är något vi måste träna på. När vi satt och fikade, valde jag medvetet en plats så vi satt med men ändå hade ett lite längre avstånd till alla andra. Tyra skötte sig fint, vi hade bra kontakt och hon tittade på alla andra hundarna. Vissa hundar gick igång och skällde och hade lite svårt att sitta still, men där måste jag faktiskt ge Tyra fina poäng i att uppföra sig =)


Det var så roligt för jag satt ganska nära en tjej som jag gått kurs tillsammans med men med min förra hund, Varga. Vi småpratade lite och hon undrade var Varga tagit vägen osv. Och så säger tjejen att, men din nuvarande hund är ju så otroligt lugn *skrattar* I jämförelse med min tidigare så är Tyra som en sengångare i temperamentet =) Det värmde i hjärtat att hon tyckte Tyra var så lugn och fin, för det är ju det jag jobbar på, att Tyra ska kunna sköta sig i olika situationer.


Efter promenaden var Tyra helt slut, hon sov som en liten gris när vi kom hem. Jag passade då på att åka upp till Ehdk och kika lite på kurserna som var och tog en fika med Pillan.


På kvällen tog jag fram en apportbock jag köpt som är i plast av något slag och som ska flyta i vattnet. Min tanke med denna apport är att lära Tyra ta apporten och inte bli lika sugen att tugga på den. En trä apport är ju mer inbjudande att sätta tänderna i och tugga på, men den här inbillar jag mig inte ska vara lika smaskig =) Jag kör med klicker. Tyra testade alla möjliga trix, la tassen på, bet på sidan, men så fort hon la nosen mot mitten av apporten blev det klick och godis. Det där förstod hon rätt snart, men Tyra är en donna med fart i så hon vill gärna avancera, men hon är inte så noga med hur resultatet blir. Hon tyckte att det gjorde väl detsamma om hon bar apporten i ena änden *skrattar* Men så vill inte kräsna matte ha det så vi nöjde oss med dutten i mitten med nosen.


Tränade även sitt, ligg och stå. Tyra har svårt för stå när jag säger det när jag har henne vid sidan eller nära mig. Däremot är hon rätt duktig på stå när det kommer till att hon rör sig och jag säger stå, då stannar hon fint och står kvar. Hon förstår inte heller poängen med att från ligg till sitt så det måste jag träna mer på även det.


I början på året hade jag ett upplägg med min träning och mina mål med Tyra. Jag har nu de här dagarna kännt att jag ska ändra upplägget och skjuta fram målen.


Man ser så många som har bråttom ( även jag är sådan om jag inte bromsar ) och lär in momenten fort och snabbt, men sen måste när de kommer högre upp i klasserna börja nöta om momenten för att poängen inte blir tillräckliga pga slarv. Jag ska ändra min strategi och i fortsättningen skynda långsamt med min tjej. Tror även att Tyra är en tjej som behöver skynda långsamt, annars kommer jag ha en slarvmaja ute på planen och det har jag ingen lust med =)

Hoppas ni alla haft en bra helg. Mina tankar går åt Pillan och hennes Majsan då och då, det är tunga bitar det där att mista sin hund. Massa kramar till min fina vän Pillan och återigen, vila i frid Majsan!

Av Camilla - 10 april 2010 10:11

Igår åkte jag med Pillan till Strömsholm med hennes Majken. Vi satt där i väntrummet och vi var några stycken som pratade ihop oss och småpratade och hade trots den långa väntetiden och trots omständigheterna ganska trevligt. Vi spekulerade hej vilt vad som kunde vara fel på Majsan, men vi hade aldrig kunnat ana då att vi skulle åkt hem utan Majsan   


Majsan hade kräkts en del och ville inte till slut varken äta eller dricka. När vi kom in togs det urinprov och blodprov och Majken fick dropp. Beslutades även för att röntga magen utifall hon ätit något som fått henne att bli dålig. Sen när det var gjort blev det väntans tider. Majken låg på filten och sov ihopkurad.


När vi till slut får komma in till en veterinär för att få svar på prover osv, så kommer chockbeskedet. Majsans njurvärden är fruktansvärt dåliga. Det kändes nästan overkligt när beskedet kom för det fanns då bara en sak att göra och det var att låta Majsan somna in och få bli en Änglahund.


Fick ont i hjärtat när jag såg Pillan och sen lilla Majsan. I dom här stunderna önskar man att det fanns något man kunde göra, men så var inte fallet. Majsan somnade in lungt och fint och nu slipper hon lida mer. Kännns så overkligt, jag tycker det var som igår när vi var i Örebro och hämtade hem henne som valp och nu är hon borta.


Ursch vilken hemsk dag igår och bland det otäcka är ju även att man har ingen som helst aning när man åker in vad som kan vara fel på sin hund. Som sagt, vi hade aldrig kunnat ana eller tro att Majsan var så dålig.


Vila i frid nu lilla Majsan!


  

Av Camilla - 8 april 2010 08:17

1. Mitt liv varar i bara ca 15 år. Skild från dig betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig.

2. Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.

3. Gör mig tillitsfull ty du är hela mitt liv.

4. Var inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff.

5. Du har ditt arbete, dina nöjen, jag har bara dig.

6. Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, för din stämma översätter allt.

7. Vet du att jag aldrig glömmer hur du är mot mig.

8. När du slår mig tänk då på att mina tänder med lätthet kan krossa din hand, men jag använder inte min makt.

9. När du blir irriterad på mig för att du själv har bråttom tänk då på att jag kanske har ont någonstans eller bara är utled och less på allt.

10. Ge mig tid när jag blir gammal ty även du blir gammal en dag.

11. Var hos mig när jag har det svårt, ty allt blir lättar för mig om jag har dig. Jag älskar bara dig. 


Kram från din hund.



Den här hittade jag på Strömsholm på en anslagstavla, jag tyckte den var så oerhört vacker och talade rakt in i ens hjärta. Tyra min Tyra, vad jag älskar dig och hoppas att jag är dig en värdig livskamrat =)

Av Camilla - 7 april 2010 22:57

Ja vad ska man säga, Tyra är verkligen inte sig lik när hon får någon form av drog. Det är ju visserligen folk och fä blir det i det stora hela för det är ju det som är själva vitsen med en drog, men ni kanske förstår vad jag menar.


Hon är inte hunden som blir dåsig efteråt utan orolig i kroppen och rastlös. Fast det är ju klart, hon kanske går runt och ser rosa små flygande elefanter i sin omgivning så vem skulle inte bli rastlös i det läget *skrattar*


Tyra visade igår att hon är en mästare på att sjunga. Tyra låter inte på det viset i vanliga fall, ska jag vara ärlig så tror jag aldrig jag hört Tyra låta som hon gjorde igår. Hon sjöng på något konstigt vis och när jag pratade med henne med lugn röst så försökte hon på något lustigt sätt sjunga med mig när jag pratade *skrattar* Och när jag helt plötsligt sa med helt vanlig röst: Men Tyra, vad gör du nu egentligen och skrattade då tystnade hon och vred huvudet på sidan och la sig sen ner för att sova =) Min Tyra, hon kan hon =)


Idag mår Tyra bättre, märker inte av något konstigt alls, men såhär skum var hon även när hon var liten plutta och blev sövd och opererade bort sin tand, samma dag hon blev sövd så var hon konstig och efter en god natts sömn var hon som vanligt igen. Nu hade jag det i bakhuvudet så därför bokade jag in en tid på en dag då jag kunde vara hemma med henne hela dagen/kvällen/natten för att bara låta henne vara och för att ha henne under uppsikt.


Imorgon börjar vi hundkurs igen, nu är det kontakt och vardagslydnad 3 och det ska bli kul. Det fina i kråksången är att kursen börjar redan kl 11 och det passar mig perfekt =)


Imorse när jag kollade på blocket som jag brukar göra i vanlig ordning så hajjade jag till och fick nästan hjärtattack kände jag. Där satt jag nyvaken och helt plötsligt dyker Tyra upp som annons!!!??? Jag klickar in mig på annonsen snabbt utan att läsa, men upptäcker sen när jag fått upp hela annonsen att det är Tyras bror Grosso. Han är också mkt vit som Tyra. Jag hoppas av hela mitt hjärta och själ att han får komma till ett hem där han stannar resten av livet. Om jag kunde skulle jag ta honom, men jag har ju min lilla prinsessa att lägga allt krut på så det är inte genomförbart. Det gör så ont i mitt hjärta när man ser unga hundar ute på annons, och mardrömmen är ju när det blir så för vissa stackars hundar att dom blir vandringsobjekt som sen i slutändan avlivas. Nu menar jag absolut inte att Grosso är ett sådant objekt och ibland kan livet ta sin egen väg där man inte har något alternativ som ägare att fatta något annat beslut än att behöva sälja sin älskade vän. Jag ska hålla alla tummar och tår och lite till för att Grossos nuvarande familj finner en toppenbra husse/matte eller både och till Grosso.


Det var allt från oss för denna gången =) Godnatt folket!

Av Camilla - 6 april 2010 14:12

Imorse var vi uppe i ottan, inget Tyra uppskattade alls, ville sova vidare, blängde mest på mig när jag inte gav mig. När vi kom fram var det redan full rulle på Strömsholm. Många hundar och mattar/hussar satt i väntrummet. Personen före mig kom inklampande med sin hund som inte såg alltför kry ut. Jag hörde henne prata på: Nu har min hund kräkts flera gånger igen och vi var här för en vecka sen för samma symptom och det blir inte bättre! Jag tänkte att nu måste väl ändå hon i receptionen reagera och köra ut dom ifrån väntrummet. Men inte då, dom pratade på en lång stund och kvinnan släppte fram sin hund till många i väntrummet innan hon slutligen satte sig ner med sin hund, I VÄNTRUMMET.


När det var min tur att anmäla oss så påtalade jag att det kändes inte okej med en hund som sökte för kräkningar fick vistas i väntrummet. Hon i receptionen såg snopen ut och tyckte inte det var så farligt. Då undrade jag varför dom har en stor skylt där det står med stora bokstäver STOPP utanför entren där det står klart och tydligt att hundar med sådanna bekymmer skall ej få komma in utan vänta i bilen under tiden man anmäler sin hund i receptionen? Hon hade fortsättningsvis inget bra svar på den frågan men gjorde ett fint uttalande om att det kan ju vara många olika anledningar till att en hund kräks och att den nu befann sig där för att få hjälp. Helt vansinnigt om ni frågar mig, stackars dom andra hundarna som satt i väntrummet. Pinsamt Strömsholm, PINSAMT!

Jag talade då om vänligt men bestämt att jag inte tar in Tyra i väntrummet utan att vi väntar utanför på att dom ropar in oss. Och så blev det.


När det är vår tur så får vi komma raka vägen in och först blev det vägning. Tyra vägde 21kg. Tyra är så otroligt snäll att ha och göra med. Hon hakade på där och såg så glad ut =) Vi fick sitta ner i ett väntrum, en veterinär kom och lyssnade på Tyras hjärta och hon satt kvar en stund och kelade med Tyra. Tänk vad Tyra är duktig på att charma folk =)


Sen var det dags för sederingen. För att ta det säkra före det osäkra så satte sköterskan på en munkorg på Tyra. Inga problem alls, Tyra stack in nosen frivilligt och sen höll jag om henne och hon tyckte det var mysigt tills det stack till i bakbenet, då kved hon till och tyckte inte alls att det var snällt gjort.


Tog sen av munkorgen och det gick inte lång stund förrän Tyra sov gott =)


In i rummet och så satte dom igång med att plåta armbågarna och höfterna. Armbågarnas plåtar blev dom nöjda med direkt medans höfterna tog dom 3 plåtar på innan dom var nöjda. Jag fick med mig bilderna på en cd skiva, men oteknisk som jag är så fattar jag inte hur jag ska kunna få in dom här. Jag har tagit kort med kameran på bilderna när dom är i datorn, men det blir inte bra.


Nu får vi vänta i 14 dagar tills SKK gjort sin bedöming. Tycker det är dåligt att Strömsholm inte kan uttala sig alls om det dom ser. Jag kan nog tycka att dom iallafall kan säga om det är mer åt det bra hållet än åt det sämre, men dom har väl sina regler att följa kan jag tänka.


Tyra fick sen en uppvakningsspruta och så vaccinerades hon mot allt man kan vaccineras mot =) Vi avvaktar med Rabies sprutan, den kunde hon inte ta nu så vi får boka in en ny tid för den.


Just nu mår mitt lilla pyre ganska moloket. Hon är loj och trött. Strömsholm rekommenderade vila hela dagen idag och imorgon. Så hon får bara ta det lugnt min vita lilla prinsessa =) Det var allt för denna gången. Jag får se om jag slänger upp röntgenplåtarna här senare. Ha en bra dag allihopa!


  Var Tyra är just nu har jag ingen aning om =) Hon befann sig bara kroppsligt i väntrummet, sinnet var säkert på några gröna ängar =)

Tyra bryr sig inte om något som rör sig i väntrummet, hund som människa =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards