Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under oktober 2010

Av Camilla - 13 oktober 2010 16:39

Jag har haft huvudvärk idag, ibland ska huvudet envisas helt enkelt och då är det ingen ide att bråka med det. Men på eftermiddagen kände jag att jag behövde komma ut lite och hade en liten tös brevid mig som inte sa emot =) Tyra näst intill studsade på alla fyra när hon såg mig ladda "sin" jobbarväska.


Jag åkte upp till klubben, solen sken och vi var helt ensamna. Jag släppte Tyra lös och att se henne är nog det närmsta man kan komma i att få uppleva Lycka i handling.


Hon fick strosa runt lite innan jag gjorde mitt yttersta att fånga upp henne och börja "jobba". Jag säger alltid jobba, när det är dags för Tyra och mig att träna, så hon får en signal på att nu är det träning som gäller.


Tyra blev helt utom sig och visste inte hur snabbt hon skulle utföra momenten *skratt* I och med att hon gjorde allt snabbare än ljusets hastighet blev det även en hel del slarv. Så jag försökte fånga upp henne lite till och efter en stunds "paketerande" var hon i fin form. Helt otroligt vad hon är klipsk den här lilla raringen jag har hemma. Hon har enormt mycket energi, det gäller bara att kunna rikta den åt rätt håll och kunna fånga upp den och låta henne "explodera" i rätt saker.


Tyra är en hund som kommer kunna gå riktigt långt, känslan är att hon kan gå hur långt som helst, allt hänger på mig bara och att jag ska göra rätt. Jag har inte tränat några lydnadsmoment på evigheter, det enda jag tränat mest är lite fot och fotposition och ögonkontakt.


Jag tänkte köra igenom henne idag och se var vi stod såhär flera månader senare utan träning. Vi körde igenom hopp över hinder, inga problem, måste bara få henne att inte slarva vid att komma in vid sidan. Het som hon är vill hon gärna tackla mig och sätta sig precis framför mig och tittar sen sött upp =)


Inkallningen är inga problem alls, lite finslipning vid att komma in vid sidan rätt och inte sitta snett. Sen körde jag ställande under gång. Detta moment trodde jag aldrig hon skulle klara, eftersom vi inte gjort det någon gång. Vi startade vid fotposition och så gick vi och jag sa stanna och hon stannar så fint och står stadigt, WOW vilken kick det var att få uppleva! Jag valde att bryta ner det momentet och tränade bara på att gå och stanna kommandot och lämna och gå vidare och sen tillbaka för att belöna hennes stående. Vill inte blanda in sittet än för vill ha stadgan i att stå är roligt. =)


Efter det körde vi lite snabba lägganden, inte vid sidan som ställandet, för vill inte blanda ihop det vid samma träningspass. Så nästa gång koncentrerar jag mig på läggande vid sidan istället för ställande =) Nu tränade jag snabba lägganden framför mig och det är otroligt hur taggad hon är och faktiskt lägger sig snabbt. Nu kan kanske det tyckas en självklarhet, men Tyra har enda sen start erbjudit sega lägganden för hon tycker inte det finns någon mening med det verkar det som. Varför lägga sig snabbt när man kan lägga sig långsamt? Jag gjorde så som Memea lärt mig just vid läggandet och jösses vad bra det gick =) Jag kan ju säga som så, att Tyras hörsel är det inget fel på. Hon fullkomligt älskar att utföra moment om jag viskar och är lite hemlig =)


Vi tränade, tog pauser och tränade lite till. Vi fick sällskap efter en halvtimme så då kopplade jag Tyra. Det kom ett gäng Schnauzrar på 4 st. Dom gick in i valphagen och var där, så jag tränade Tyra på kontakt med dom som störning, gick fin fint =) Sen kom en likasinnad som Tyra, en röd amstaff hane. Dom gick till rasthagen och lekte. Tyra blev eld och lågor, precis som hon vet att han var likadan som henne, men hon valde alla gånger att efter att kollat in honom söka ögonkontakt med mig, klockrent Tyra!!! Superbra träningspass idag, vi höll på i 1,5 timme, och Tyra hade nog kunnat köra ett bra tag till, men bättre med kvalitet istället för kvantitet.


Tyra kommer kunna gå långt och jag ska göra allt jag kan för att låta henne utvecklas och bli den stjärna hon faktiskt är!!


  Tyra kollar in något, men så fort jag säger hopp, lyssnar hon och utför det jag ber henne om =)   Tyra i full fart att utföra momentet hopp över hinder =)

Syns kanske inte så bra, men Tyra är överlycklig över att få vara igång och träna igen och tar ett ärevarv =)  

Av Camilla - 10 oktober 2010 19:35

Tyra och jag åkte upp till klubben i eftermiddags. Det är första gången på ja, helt ärligt kan jag inte minnas när vi var där och det var fullt med hundar överallt. Tyra såg helt snopen ut när hon kom ut ur bilen och det kryllade av hundar i olika slag där =) Vi tränade kontakt och det gick över förväntan med tanke på hur speedad Tyra är och att hon inte tränats på väääääldigt länge. Vi gick igenom alla hundarna och till rasthagen, där fick Tyra vara lös en stund, fick lite spunk men efter det tränade vi lite fot och måste ge Tyra beröm, för vad fin hon är i sitt jobb med ögonkontakten =)


Sen tränade vi även lite mellan de 2 kurserna som höll på. Dom höll till brevid varandra men på varsin plan så Tyra och jag gick i mitten och tränade lite. Ställde inga stora krav idag, ville bara att hon skulle kunna ta det lugnt bland alla andra, vilket hon skötte riktigt bra. Många kom fram och hälsade Tyra välkommen tillbaka till klubben och tyckte det var roligt att se henne igen men den som tyckte det var snäppet roligare var nog Tyra som fick chansen att gosa och pussa och hälsa på alla =)


Det var allmänt möte på klubben ikväll så Tyra och jag var med på det med. I början kände jag att jag tagit mig lite vatten över huvudet med tanke på att stugan fylldes med massa hundar. Tyra gjorde sitt yttersta för att få hälsa på Torsten men det fick hon inte. Vi skulle sitta och ta det lugnt och efter en stund la sig Tyra ner och låg avslappnat trots att andra undar gnydde till eller rörde sig. Hon brukar ju vilja hälsa på alla och håller någon annan hund på så vill ju hon vara med och se vad som händer, för hon vill inte vara den som missar något. Men hon skötte sig så fint och låg så lugnt, så det kändes super! Tror ni min Tyra sover som en stock nu? *skrattar* Skönt att se att hon blev lite trött av dagens utflyckt, då kanske jag kan få henne i balans inom en snar framtid iallafall =)


När jag skrev inlägget igår hade jag ingen vetskap om att Tyras syster som flyttat till Finland, gjorde toppen ifrån sig på en utställning där. Cuma som hon heter bor hos sin pappa och Tyras pappa då förstås =) Roligt att det går så bra för Tyras syskon, dom är riktiga snyggingar hela bunten!!! Stort grattis till alla Tyras syskon som fick fina resultat i helgen på utställningar, Diamon, Lilo och Cuma =)


Nä, nu är det nog hög tid för sängen, inatt är jag ledig så får sova inatt =) Ska bli skönt att krypa ner till mitt söta lilla vita troll som sover redan.  Godnatt allihopa och sov så gott!

Av Camilla - 9 oktober 2010 19:31

I fredags var jag ut till landet en snabbis efter att jag sovit en stund. Var jätte fint väder, solen sken och det värmde på en =) Jag lät Tyra vara lite lös och det gick bra till en början, men när det gick upp för henne att wow hon är lös, då fick hon spunk och sen kände jag att jag var tvungen att koppla henne, vågar inte riktigt låta henne rejsa så än med tanke på operationen.


Vi gick in och tog en fika hos mina föräldrar. Pappa och jag satt vid köksbordet och Tyra hade sina filtar där hon alltid ligger i köket hos dom. Men min mamma satt i rummet brevid vid datorn och Tyra gnydde till och var inte alls nöjd att ligga i köket. Jag tog filtarna och la dom inne hos mamma och då la Tyra sig ner och var helnöjd. Hon gick sen och satte sig precis nedanför mammas stol så hon fick vara nära henne, så typiskt Tyra att göra så för att visa att hon tycker om någon. Det värmer så i hjärtat att mamma tycker om Tyra så mycket, för när jag satt i köket med pappa och prata hörde jag hur mamma pratade med Tyra. Mamma var ju för allra första början rädd för att jag skulle äga en såkallad kamphund och hon tyckte det var extra otäckt att Tyra var vit. Så det är så underbart att se dom två tillsammans och se hur mycket mamma tycker om Tyra och vise versa =). Mamma säger ju fortfarande ibland att hon inte kan förstå varför hon kände som hon gjorde när jag skulle skaffa Tyra, men det hon kände var pga medias vinkling av dessa hundar. Och som mamma själv säger idag, att det har helt och hållet att göra med vem som håller i kopplet.


Tyra verkar lite piggare, vågar knappt säga det, men så är fallet. Jag var ute och gick med henne 1 timme ikväll och det var inga problem alls. Tyras sår läker fint så det är skönt. Hon kräktes däremot idag, men säkert en engångsförteelse =)


Idag var jag till Strängnäs och träffade Carro, Peter och Carola. Carro hade ställt Diamon och han vann sin klass, stort grattis! Och Carola vann sin klass och gick sen vidare och blev Best in Show unghund 3:a. Nu skriver jag säkert fel, men hur som helst så kom Lilo 3a när det var unghundar och olika raser som tävlade mot varann.


Dom är riktigt snygga Tyras syskon!!! Jag är så imponerad av Carro och Carola och deras sätt att jobba med hundarna, dom gör verkligen ett kanon jobb!!! Jag skrattade gott när jag såg Lilo ligga i en stol och det var fullt med folk och hundar runt omkring, men hon låg där helt avslappnad och bara softade. =) Stort Grattis igen Carro och Carola!!!


Nu kanske jag verkar helt störd, men är det inte lustigt att 3 valpköpare ur samma kull heter så lika, alla 3:s namn börjar på C, Carolin, Carola och Camilla. Emellanåt måste jag tänka till för jag säger fel så lätt *skratt* Man kan nästan kalla oss för C-kullen *skrattar* Så himla roligt att träffa tjejerna idag, önskar att vi bodde ännu mer nära varann så vi kunde ses oftare =) Imorgon gör Tyras syrra debut inom lydnaden så jag önskar Lilo och Carola stort lycka till och jag håller tummarna för er!


Här kommer lite bilder från igår.


  Mommos rosor blommar vackert trots att vi är inne i oktober.     Rosorna har många knoppar fortfarande, så håller värmen i sig och ingen frost så blommar dom nog oktober ut =)     Kan ni förstå att min mommo kan stå såhär och hon gör det med en enkelhet som nästan är oförskämt vid 88 års ålder =) Mommo står alltid såhär så fort hon ska göra något, hon är vig hon min mommo =)   Tyra lycklig över att få vara lös, spanar in något =)     Tyra gillar att springa upp här och stå och spana ut =)         Hösten är ju underbar, bjuder på så mycket vackra färger =)  

Min fina tös =)  

Av Camilla - 8 oktober 2010 19:29

Jag återigen inne i en period då jag forskar och söker fakta om olika ämnen, inom hund såklart, men det är inte så lätt tycker jag att hitta vettiga artiklar och verklig fakta. Många gånger är faktan baserad på människors erfarenheter. Det är oerhört lärorikt att få ta del av, men ibland är det också värdefullt att få ta det av veterinärers kunskap och forskning.


Jag snurrade in på en sida, http://www.sva.se/upload/pdf/antibiotika/antibiotikapolicy_2009.pdf


Den fann jag så mycket bra information på att jag vill dela med mig =) Nu ska man inte hänga upp sig på att den innehåller 68 sidors läsning *skratt* men det är värdefull läsning. Kerstin Bergvall är en av dom som är med och tagit fram denna artikel. Hon är mycket kompetent, ja Sveriges bästa dermatolog och den enda i Sverige tror jag som är specialisterad på hundens hudsjukdommar osv, men jag kan även svamla och fått det om bakfoten. Men hur som helst så är hon enormt kunnig.


En annan läsvärd sida att gå in på om man har hund med hudproblem är denna: http://ex-epsilon.slu.se:8080/archive/00001694/01/Atopisk_dermatit_hos_hund.pdf


Tyckte man fann en hel del bra saker där och även bilder på hund med hudproblem.


Anledningen till att jag forskar en massa är för att idag bestämdes det att Tyra nu ska gå över på Hypoallergenic fodret och duschas varje dag och vara extremt noga med tassarna och fortsätta rengöra öronen. Tyras små utslag på magen är inte lika röda längre och känns mer som en irritation pga att hon kommit emot något ute. Men hon har en jobbig klåda och hennes baktassar mår inge vidare, såg ikväll att hon fått gegg emellan ena baktassen vilket hon visade tydligt att det gjorde ont när jag försökte torka rent och fint.


Om inte detta funkar vill jag vara ordentligt förberedd på vad det finns för möjligheter för Tyra, för att ge upp och låta henne somna in är inget alternativ för mig.


Men jag läste i den första länken jag la upp här i bloggen, där stod det att underhållsmedicinering av antibiotika är i stort sett förbjudet, men om jag fatta rätt så fanns det något ynka undantag, men som sagt, mycket läsning och jag kan ha blandat ihop det.


Men när man läser där i första länken också så skriver dom hur viktigt det är att man inte behandlar med antibiotika hur som helst, vilket jag kan tycka att veterinärerna överlag är snabba på att bara sätta in. Ja, ja, ni som är intresserade kan ju gå in och kolla själva vad ni tycker =)


Nu ska jag forska vidare =)

Av Camilla - 7 oktober 2010 16:30

Inatt var min första natt som nattarbetare på schema, har jobbat vaken natt förut någon gång och hoppat in, men inte samma sak som att nu bara vara natt arbetare. Natten gick mycket fortaren än vad jag någonsin trott, men det där varierar nog kan jag tänka mig. Jag somnade efter en stund när jag kommit hem och sovit tills klockan slog fyra. Tror nog att detta kan funka för mig bara jag kommer in i det.


Som sagt, det var helt öde att komma hem imorse och alldeles mörkt hemma och inga tassar på golvet som ivrigt skyndade emot mig. Tyra är med husse i Sthlm och hänger med honom när han kör budbil. Kan tänka mig att hon stortrivs med att få sitta med och kika runt på allt =) Dom kommer hem senare, men då är det strax min tur att bege mig till arbetet igen. Så imorgon möts jag av de små tassarna i vanlig ordning, men vid närmare eftertanke så kanske det inte alls blir så, Tyra gillar ju inte att stiga upp tidigt och halv åtta när jag kommer in är tidigt, så då blir det väl istället att jag får släpa ut henne.


Tyra har fått 3 små utslag på magen, 3 små jäkla prickar som syns sådär mkt att det sticker i ögonen på mig när jag ser dom. Nu är dom inte alls så stora om det kanske låter, men jag vill inte se några prickar alls. Fast nu kan det här vara inbillning från min sida, men jag är inte helt säker på att det är "rätt" utslag, dvs, dom hon haft tidigare, det kan även vara utslag som är "normala" för att hon gått i löven och suttit där och i lite högre gräs när vi varit på landet. Så jag avvaktar ett tag till. Det kliar på min tös, tassarna har börjat klia också, så för första gången någonsin såg jag henne igår vilja "bita" på sina tassar. Om detta fortsätter under helgen så blir det nytt foder till nästa vecka.


Men sen kan det även vara lite så att Tyras understimulering börjar synas i sånna beteenden också. Hon är en hund som är van att arbeta men inte orkat i nästan 2 veckor men från ena dagen till andra är i tipp topp och vill göra allt fast hon inte får pga operationen. Så jag har fått direktiv om att få motionera henne mera nu vilket jag ska börja göra. Ska även ta upp spårandet igen, för det är ju lugnt och sansat och sen får hon köra slut på sitt söta lilla huvud.


Tyra har en lilla syster som heter Malwa, hon är super söt och är mkt vit, inte alls lika som Tyra, en ändå sjukt söt. Ni finner en ny bild på henne som Maria har lagt upp på sin blogg, www.capatosta.se och sen klickar ni in er på bloggen. Malwa får lära sig tidigt att borsta tänderna =) Jag funderade på om Tyra hade kunnat stå lika fint still sådär när hon var i Malwas ålder, men det är bara att glömma *skrattar* Hon hade myror i brallan redan då.


Hoppas ni alla mår bra därute!

Av Camilla - 5 oktober 2010 20:36

Idag kändes det som månen trillade ner när vi kom hem från landet. Tyra går raka vägen till vatten skålen och nu är det bäst ni sätter er ner om ni inte gör det redan, hon DRACK VATTEN!   


Det lät som ljuv musik i mina öron när det plaskade runt i vattenskålen. Skönt att Tyra dricker igen, det var första gången på 13 dagar, så det var verkligen på tiden.


Tyra har mer än mkt energi i kroppen just nu, att se henne nu är som att ha sett Tyra i sitt esse och snabbspola det *skrattar* Man skulle kunna säga att turbon på henne har skenat iväg helt.


Känns härligt att hon är tillbaka, dessvärre börjar klådan komma tillbaka också, men inga utslag än så länge, så imorgon blir det stor rengöring av öronen och sen dusch för donnan.


Nu vet jag vad hemligheten bakom ett snabbt sittande är, att inte aktivera hunden på nästan 2 veckor och sen säga sitt, hunden sätter sig nästan innan man ens tänker ordet sitt *skrattar*


Det måste upplevas egentligen men ska försöka återberätta:


Jag sitter vid datorn och kollar mailen, när jag hör hur Tyra pysslar med något i hallen, jag vrider på huvudet och då gör hon som ett avstamp i golvet med framtassarna och tittar på mig med bus i ögonen och en stor röd stickad socka i munnen *skrattar* Hon blev övernöjd att jag såg sockan och drog in i sovrummet där hon sen konverterade till en pingisboll för att se till att sockan inte under några som helst omständigheter skulle hamna i fel händer *gapskrattar* Hon är väl för underbar mitt lilla vita vilddjur.


Godnatt gott folk, sov så gott!

Av Camilla - 4 oktober 2010 11:02

Imorse inställde vi oss på Västerås djurklinik för att ta bort Tyras stygn från kastreringen. Tyra ställde sig på vågen och hade gått ner i vikt igen, nu väger hon 22.6 kg, med frukost i magen.


Katinka noterade också att Tyra var svullen i buken, men kände igenom och ingen fara på taket med själva snittet och stygnen utan förmodligen skendräcktighetssvullen.


Jag berättade att Tyra kräks och inte dricker. Katinka misstänker att det är kefaveten som får Tyra att må dåligt, och är ju inte helt omöjligt om man kollar biverkningar. Men hon har ätit det förut utan problem, men ja, ja, hur som helst så säger hon att Tyra ska avsluta antibiotika kuren idag. Förhoppningsvis blir hon mindre illamående och sen börjar dricka vatten igen. Jag tycker det känns jobbigt att hon sätter ut antibiotikan idag, är så rädd för att utslagen ska komma tillbaka. Men gör dom det så spelar det egentligen ingen roll om dom gör det nu eller om 3 veckor, men e jobbigt iallafall.


Så planen nu kring Tyra är att förhoppningsvis börjar hon dricka igen och inga fler utslag, man kan ju alltid hoppas =)


Men om utslagen kommer tillbaka, blir det tvätt med Pyoderm VARJE dag ( Tyra kommer bli galen på mig ) och sen gå över på Hypoallergenic fodret från Royal Canine eftersom Tyra vägrar färskfodret och inte kan äta fiskfodren. Om det inte hjälper ( jag må låta bitter nu, men jag VET att det inte kommer hjälpa ) så ska man göra biopsier på Tyras utslag. Och med det menas att man skär bort en bit av utslaget och sen får sy igen hålet som blir och sen kollar man vad som orsakar utslaget, vad det pågår för aktivitet i det. Det är på så vis man finner eventuella bakterier.


Jag tar en dag i taget forsättningsvis och vill ju inget hellre än att allt bara blir bra nu, inga fler utslag eller illamående eller kräkningar. Att Tyra bara får må bra helt enkelt, men vi har efter ett x antal månader insett att inget går enkelt för vår Tyra, men är det någon som kan kämpa så är det hon. Hon är mitt allt och vi ger inte upp i första taget =)


Tog kort igår, bjuder på lite bilder, sovbilderna är från förra veckan när Tyra var jätte hängig och bara ville ligga, men hon sover med stil iallafall, har hon ju gjort ända sen hon var liten =)


  tyra sover gott =)   Sötaste hönan i stan =)   Tyra poserar så snällt, men sitter ju rätt lustigt med rumpan =)   Ibland är Tyra vitare än vitast =)   Tyra sitter som en groda =)   You taking to me???? Plumsan ser ut som en mexikansk tuffing, hennes blåbärsmun ser nästan ut som mustachen *skrattar*   Vackra Tyra!   Husse brukar fråga Tyra om hon varit och ätit blåbärspaj med tanke på hennes linjer kring munnen =)   Tyra gör sitt bästa för att se ut som en säl =)   Älskar hennes ögon!   Fina pluttan med sin japan flagga på ryggen =)   Skönt i solen, kanske ska koppla av och sova?   Nej, inte sova, det har jag gjort så det räcker, kollar in löven istället.       Tyra kan ju inte låta bli att göra en grimars =) Förmodligen ett grässtrå som trilskas =)   Vackra älskade Tyra!   En bild säger mer än tusen ord!   Tycker kortet framhäver hennes fina ögon =)   Tyra kollar in något...   Kolla in det eleganta sättet hon håller i grässtråt *skratt*   På den här bilden syns heeeeela grässtrået som fastnat =)   Finns inga ord i världen som kan beskriva vad jag känner för denna skapelse. Tyra är mitt allt och äger mitt hjärta, våra band blir starkare och starkare för var dag som går. Husse brukar säga att kärleken mellan oss syns tydligt från båda håll. Tyra och jag är ett team och när allt blåsväder är över kommer vi bli ett oslagbart team på lydnadsplanerna och i spåren i skogarna =)   Tyra, jag älskar dig!    

tyra ligger så fint inne hos mamma och pappa. Mamma är så pysslig med Tyra, plockar fram filtar och lägger över henne så hon inte ska frysa. Glädjen jag känner inför att ha sånt stöd av mina föräldrar är obeskrivlig. Tänk att mamma som var så rädd från början är den som pysslar om Tyra mest när vi ses =) Tack mina kära föräldrar för att ni stöttar mig och Tyra!  

Av Camilla - 3 oktober 2010 20:23

Tror att Tyra börjar bli så som de flesta upplever sina hundar efter bara någon dag när dom kastrerats. Idag har Tyra verkligen visat att hon har krut i kroppen som bara måste visa sig på något sätt. Vi har varit ute på landet idag hela dagen. Mamma bjöd på godare än godaste lunchen, lax i ugn och kall sås ( som man kan dricka för att den är så god ) och kokt potatis, kan inte säga annat än mumms!!!


Jag kände att jag ville ta lite kort på Tyra så vi gick ut och jag la ut hennes fäll och satte henne där, hon satt så fint och jag tog kort. Men tyckte sen att själva kopplet inte skulle vara med i bilden så jag tog bort det. Och Tyra är lite sån att så länge kopplet sitter i halsbandet, fast det kan ligga brevid henne så sitter hon still. Och jag trodde ju någonstans att hon skulle fortsätta med det, men när kopplet togs bort men låg brevid henne så tog kängurun över hennes kropp. Hon blev så överlycklig över att få vara "fri" att hon drog två spunkvarv runt mig, men jag blev livrädd och tänkte på hennes stygn och mage. Jag röt till åt henne för jag blev så rädd och då tvärnitar hon och kommer till mig och sätter sig på mina fötter. Gumman då, kändes så dumt att bli arg på henne men var egentligen inte arg, mer rädd, men det förstår ju inte hon. Men kollade på stygnen och alla satt kvar så hoppas att det inte gjorde någon skada.


Jag fick några fina kort på tösen, men lägger upp dom imorgon. Skönt att Tyra visar sig piggare då och då, men hon kräks varje dag och har inte druckit sen operation så att något är fel det är ju uppenbart, men jag vill inte spekulera, har besök hos veterinär imorgon så får se vad som sägs.


Blir ju ingen foderutredning via färskfoder iallafall eftersom hon total vägrar stoppa det i munnen, så får se vad det finns för andra alternativ. Nä, ska lägga mig nu, vi ska vara i Västerås imorgon kl. 8 på morgonen så blir till att åka tidigt, så vill försöka somna tidigt. Något säger mig att jag kommer sova dåligt, men hoppas John Blund är envis ikväll och slår mig hårt i huvudet, det behövs nog.


Godnatt allihopa därute, och ni som inte har kramp i tummarna redan får gärna hålla dom lite till inför morgondagen.

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards