Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 4 mars 2012

Av Camilla - 4 mars 2012 20:40

Här kommer Ayshas kritik, glömde skriva ut den i inlägget innan, men tänkte det kan vara kul att ha kritiken för sig ändå sen i framtiden när man kanske vill se över kritik hon fått i sina dagar =)


Domare: Mette Sorum, Danmark:


18 mån, tik med fin könsprägel, bra huvud och uttryck, korrekt burna öron, välplacerad skuldra, bra front och djup i kroppen, fin över och underlinje, korrekt svansplacering, fina breda lår, rör sig fritt när hon kommer igång, skulle önska längre steg, härligt temperament.


 

Av Camilla - 4 mars 2012 18:47

Igår lördag 3 mars, gjorde Aysha debut i utställningsringen i Sollentunas Rackethall. Det var Svenska Terrierklubben som stod för utställningen och det var 32 amstaffs anmälda om jag inte minns fel.


Tyvärr var det bara 2 st i Ayshas klass, unghundsklassen, men jag kan stolt meddela att Aysha vann sin klass   Hon visades av sin uppfödare Maria Olivemark som innehar CapaTosta Kennel.


Tänk att jag inte haft Aysha sen sista november men ändå så skötte hon sig exemplariskt igår. Aysha ogillar att sitta i bur så jag hade henne med mig hela tiden tills hon var klar i ringen, då fick hon lägga sig i bilen för att vila upp sig lite inför finalringen på eftermiddagen. I bilen funkar det att sitta i buren för Aysha nämligen.


Jag blev riktigt förvånad över att hon tog hela arrangemanget så bra som hon gjorde, hon var helt okomplicerad och fann sig så fint. Dock ropade hon några gånger på mig när hon var med Maria inne i ringen när hon inte såg mig. Carro sa att hon aldrig hört en hund låta på det viset, det är ett speciellt läte hon får ur sig min lilla dam.


Eftersom Aysha vann sin klass skulle hon in sen och tävla mot alla de andra tikarna som vunnit sina klasser, här blev Aysha oplacerad.


Bästa tik klass vanns av Lilo, Capa Tosta Lupetta som är svensk champion redan så certet gick till Chili, Hot Red Chili Pepper from Pandoras Box, Stort Grattis Camilla som äger Chili till Chillans 1a cert, nu är det bara 3 kvar, sen är Chili svensk champion.


Aysha fick in i ringen ytterligare en gång, då skulle hon tävla om bästa unghund och där blev hon slagen av sin kullbror Prince, Capa Tosta Firecracker.


Capa Tosta ställde upp med en uppfödargrupp som fick HP tror jag och gruppen gick vidare till finalen i BIS ringen där vi blev oplacerade, men roligt att få vara med där och tävla tycker jag. Då hade jag tagit mod till mig och blivit övertalad att våga visa Aysha själv, vilket jag gjorde och är glad att jag gjorde! Aysha var väldigt trött när vi var inne i ringen och inte alls godis sugen, men vi gjorde så gott vi kunde.


Har ju glömt att berätta att Aysha även fick CK som betyder Champion Kvalité och innebär att domaren anser att Aysha har goda möjligheter att bli svensk champion i framtiden, jag är så stolt över min fina tjej  


Det var en bra dag för Capa Tosta gänget:


Hot Red Chili Pepper from Pandoras Box, "Chili" vann sin klass, juniorklass tikar och placerade sig som 2a i bästa tikklassen och fick Cert. Blev BIM junior. Blev oplacerad i BIS ringen.


Capa Tosta Firecracker, "Prince", vann sin klass, unghundklass hanar och placerade sig 4a i bästa hane och fick R-Cert. Blev BIR unghund. Blev oplacerad i BIS ringen.


Capa Tosta Guappo Justo, "Diamon", fick excellent och placerade sig som nr 3 i öppenklass hanar.


Capa Tosta Lupetta, "Lilo", vann sin klass, championklass tikar, vann bästa tik klassen och blev till slut BIR ( bäst i rasen), blev oplacerade i BIS ringen. Lilo vann alltså över alla de 32 amstaffarna som deltog.


Capa Tosta Big Bang, "Aysha", vann sin klass, unghundsklass tikar och fick CK, blev oplacerad i bästa tikklassen och blev BIM i bästa unghundklassen.


Stort Grattis till alla som deltog i Sollentuna igår!


Här kommer en filmsnutt på när Aysha deltar i sin klass och även en filmsnutt från när vi är inne i finalringen och tävlar om bästa uppfödargrupp.



  Aysha tävlar i unghundklass tikar.



  Här tävlar vi i finalringen om bästa uppfödargrupp där vi blev oplacerade. Från höger: Diamon, Aysha, Lilo och Prince.


 

Haha vilken knäpp min jag gör =) Här är syskonen från höger sett: Prince, Aysha, Poppis, Bina


 

Prince, Aysha, Poppis och Bina


   

Snygga syskonen =)


 


 

Det är inte lätt att ställa hund, men jag kämpar på och försöker, Aysha klarar det galant =)


 

Jag och Aysha


 

Här är systrarna uppställda brevid varandra, nog är dom lika alltid =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards