Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 8 mars 2012

Av Camilla - 8 mars 2012 16:21

Imorse åkte vi till Västerås Djurklinik, det var dags att röntga Ayshas höfter och armbågar och jag var super nervös inför detta. Egentligen är det helt onödigt att hålla på och bli nervös för hon har ju dom höfter och armbågar hon har, inget jag kan göra åt det, men ändå så hade jag fjärilar i magen.


Det var så roligt att träffa Katinka igen och hon tyckte Aysha var en sån fin tös och väldigt glad *skratt* Dom hade en annan hund inne på kliniken som var såååå olycklig och "grät" och ylade, så redan i bilen när jag och Aysha väntade på att få komma in blev Aysha påverkad av hunden.


Hon stressade upp sig lite över hundens läten när vi kommit in i vårt rum, så hon var lite bångstyrig först när Katinka skulle titta på henne. Jag hade även bokat en veterinärbesiktning för jag ville ha en koll och aktuell status på min lilla tös, sånt är alltid bra att ha.


Aysha har ju haft sån dålig andedräkt ända sen hon kom till oss. Nu kan ju hundar lukta illa ur munnen såklart, men det här är något utöver det vanliga. Det kan till och med lukta illa i bilen om hon suttit ensam där en stund. Katinka kollade igenom Ayshas mun och svalg ordentligt, men allt såg så fint ut. Så teorin är att hon kanske har lite magkatarr. Det brukar vara mer vanligt att en hund även kräks en del när de har magkatarr men det är också väldigt olika, och Aysha smackar ibland sådär som att hon mår illa, så vi ska ge henne lite snäll magmedicin ett tag och så ska hon få äta sånt där snällt magfoder. Nu har hon fått lite sånt foder hela tiden eftersom hon tycker det är så gott och foderkulorna är så små och bra så jag har haft det som belöningsgodis och även blandat det ibland med färskfodret. Är bra tycker jag att ha ett torrfoder man kan ta till ifall man ska resa någonstans eller vara någonstans då man inte har möljighet att ta med sig eller ge färskfodret, då är ju torrfoder mycket smidigare.


Sen var det dags för röntgen, jo veterinärbesiktningen gick bra, Aysha är en frisk hund och hennes hjärta lät så fint sa Katinka.


De brukar ha munkorg på hunden när den ska drogas, för att hunden kan bli påverkad på det viset av medlet att den kan bli aggressiv, detta gäller alla typer av hundar oavsett ras eller storlek. När sköterskan försökte prova munkorgar på Aysha så ville hon trilskas lite såklart och en bet hon till och med sönder *generad* Det var något konstigt inne material på den ena munkorgen och det tuggade hon sönder med framtänderna när sköterskan trädde på den över nosen.


Till slut hittade vi en som passade och så fick hon sprutan med lugnande. Jag trodde det skulle ta en stund innan medlet skulle verka eftersom Aysha var lite uppjagad men det tog knappt 1 minut så slokade hennes söta lilla huvud och efter 2 minuter låg hon ner. Röntgen gick bra, tjejerna som skötte det hela var så nogranna och kändes jätte seriösa och proffsiga. Nu är det bara att invänta svarsresultaten som SKK lämnar när dom har tittat och bedömt plåtarna. Hon brände även kopior åt mig på cd skiva, men den fungerar inte, verkar vara fel sorts filer, så jag ska åka dit imorgon och hämta kopior som hon dragit ut på papper. Då kan jag ta kort på papprena och sen lägga upp här så kan ni gissa vad Aysha har för resultat.


Aysha läckte lite när hon var drogad fast hon var nyrastad, jag visste inte att hundar kunde göra det, men tjejerna sa att det är ganska vanligt eftersom det är muskelavslappnande dom får. Sen fick Aysha en spruta för att vakna upp och det tog lite längre tid än när hon somnade. Men till slut var hon uppe på benen igen, groggy men vaken. Man ser på hennes ögon att hon inte är sig själv, det syntes så väl på Tyra med när hon varit drogad eller sövd. Vi gick ut en sväng så hon skulle få kissa, men hon var inte alls sugen på det, hon ville bara in i bilen. Så Aysha fick hoppa in i bilen och jag fick den stora lyckan att betala kalaset, idag kostade det 2.290 kr. Av det så kostade röntgen 1295kr, besiktningen 550kr, cd skivan med röntgenplåtarna 125kr och avläsningen till Skk kostade 320 kr. Visst är det tur att det finns saker man kan lägga pengarna på?


Hemma gick jag en liten runda med henne så hon fick rasta av sig ordentligt innan vi installerade oss hemma. Jag provade direkt med cdn om den skulle fungera, men det gjorde det som sagt inte, så då packade vi in oss i bilen igen och åkte upp till mitt jobb och provade där, men det fungerade inte där heller. På den korta stunden vi var hemma så hade Aysha lagt sig i soffan och när hon gick ner upptäckte jag att hon råkat kissa på sig lite, stackars lilla pluttan. Så när vi kom hem igen från mitt jobb så la jag en av hennes dynor i soffan ifall hon skulle råka läcka igen.


Hon är fortfarande påverkad av drogen hon fick tidigare, hon gnyr och är orolig, hon är lugnast när jag sitter med henne i soffan, så fort jag reser på mig ska hon ha koll på var jag tar vägen. Jag erbjöd henne mat förut, men inget hon var intresserad av och då förstår man att hon inte är helt hundra, för mat är något hon inte tackar nej till annars.


Men att hon är såhär är inget konstigt tycker jag, blev så härdad av Tyra som alltid blev konstig efter drogning och sövning. När hon sövdes kunde hon vara konstig upp till 3 dagar innan hon blev sig själv igen helt. Det som dock är lite jobbigt är när Aysha sätter igång och låter som en säl, borde försöka spela in det någon gång *skrattar*


Håll tummarna nu att Aysha får fina resultat på sina höfter. Aysha är den näst sista i hela kullen som röntgades, nu är det bara brorsan Prince kvar. Och de resterande i kullen har fått fina resultat, A och B, sen är det Rhino och Poppan som fått 1or på armbågarna. Jag hoppas att Aysha får A och sen ua på armbågarna. Har jag tur tar det bara 3 dagar för Skk att lägga ut resultaten på Hunddata, men har jag otur tar det mkt längre tid. Men som sagt imorgon ska jag ta kort på papperskopiorna och lägga upp här så får ni se och sen säga vad ni tror att hon har.


Jag tyckte att själva kulorna låg fint i själva skålen, men sen tyckte jag att den högra höften såg lite annorlunda ut upptill, svårt att förklara, bättre ni får se själva imorgon.


Armbågar kan jag inte alls avläsa, såg en bild på ena armbågen och jag hade nog sagt ua på den, men som sagt, jag kan verkligen inte alls det här hur armbågar ska se ut så bättre jag inte säger något.


Idag blir det bara vila för Ayshas del. Vi har ju varit ute i skogen i Vilsta och letat efter bortsprungna hundar sen i måndags. Vi har varit ute minst 2h varje gång och det känns i kroppen och i mina fötter, har fått en stor blodfylld blåsa på ena stortån som inte är rolig. Sen har jag lyckats göra illa mitt vänsterknä så det viker sig emellanåt på något märkligt sätt, barnsligt om ni frågar mig *ler*


Taxen Nisse som försvann i lördags och som vi letade efter måndag och tisdag, återfanns i onsdags välbehållen och var så pigg och glad. Däremot sprang en amstaffblandning bort ifrån sin husse i måndagskväll i Vilsta. Denna tik heter Sacha och är ca 6 månader bara så hon är en liten valp. Hon lekte med 2 andra hundar nedanför vilstabacken och verkade ha fått vittring på något och rusade iväg mot sporthotellet till, men när dom kommer runt hörnet så är hon borta, så dom vet inte sen åt vilket håll hon tog vägen. Igårkväll ( onsdag) fick ägarna tips om att man sett en kvinna i 25-30 års åldern gå i Nyfors med en hund som såg ut som Sacha. Hunden verkade obekväm och kvinnan lockade hela tiden på hunden för att få den att gå. Så snälla alla ni därute, håll ögonen öppna efter Sacha, hon behöver få komma hem till sina ägare.


Här är annonsen som ligger ute på blocket:


http://www.blocket.se/sodermanland/Forsvunnen_hund_39024226.htm?ca=12&w=1


Såhär ser Sacha ut:


 


Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards