Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 13 mars 2012

Av Camilla - 13 mars 2012 17:59

Så otroligt skönt med vååååår!!!! Jag älskar våren och jag blir så upprymd och glad över att den väljer och komma såhär tidigt i år och jag hoppas innerligt att den är här för att stanna. Annars hinner man inte med våren riktigt, det är vinter till mitten av april och så pang blir det nästan sommarvärme och så hinner man inte njuta av våren för allt exploderar. Men i år verkar vi bli bjudna på en låååång vår och jag blir så glad!!


Idag har vi varit ut till landet och hälsat på mommo. Världens bästa mommo, skriver sällan om henne men finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar henne och vad hon betyder för mig. Tänk att hon blir 90 år i maj, världens bästa mommo.


 


Det blåste hej villt ute idag, först tyckte jag det var lite kyligt, men är vi kom igång och gå och sen kom ner till det jag brukar kalla kärret så var vindarna sådär härligt våriga, varma men ändå så tog dom i rejält. Aysha var helt lyrisk, hon for runt som jag vet inte vad och nosen i backen hela tiden, hon älskar verkligen att springa på de stora vidderna =) Men vilken hund skulle inte gilla det egentligen *skratt*


Jag måste faktiskt säga att jag är imponerad över Aysha, hon har inte gjort så mycket på flera dagar och igår kände jag verkligen hur det kröp i henne, hon började hitta på lite småhyss och så tittade hon på mig sådär på ett visst sätt, som att hon försöker säga att kom igen nu tråkmåns nu kör vi =)


Så jag kände först att det var liiite väl vågat att ha henne lös och dra ner till kärret där det går mängder av djurstigar, där viltsvinen bökar i jorden och håller till titt som tätt och ja, mer vilt tätt område får man nog leta efter. Jag hade inbillat mig att hon skulle bli lomhörd och vara ett minne blott, men inte då!


Aysha höll sig om en radie mycket mer nära mig än vad hon haft tidigare. Jag försöker ju jobba på att hon inte ska ta för stora lovor ifrån mig, men idag återkopplade hon så fint varje gång och drog inte alls iväg på sina stora långa stråt som hon kan göra. Jag blev sååå imponerad. Vid 2 tillfällen fastnade hon vid sorkjakt och sorkhål, men när jag bad om att hon skulle komma så gjorde hon det, tror ni det kändes som en riktigt vinst eller? *skrattar* Vid det ena tillfället lät jag henne riktigt hålla på en stund så hon skulle vara inne i det, men hon bröt ändå när jag ropade direkt och kom, jippiiiiii!!!


Jag blir så glad och jag är så tacksam över att jag tagit till mig det Meril tutat i mitt huvud, Man måste LITA på hunden!!! Sen den dagen jag bestämde mig för att lita på hunden så har relationen varit lättare att bygga. Tyra och jag hade ju en super tight relation, nu inte bara för att jag litade på henne, men det hjälpte garanterat i lägen som när ett vilt dök upp framför oss på ca 5 meters avstånd och jag säger åt henne att stanna och hon gör det och ser bambi skutta iväg framför henne =) Nu hade jag ju iof tränat det på henne det här med vilt, men själva grejjen att våga ha hunden lös. Om du är osäker och inte tror att hunden ska komma, varför ska den då se någon vits med att komma?


Jag är som sagt så glad över att jag haft den strategin från första stund med Aysha, jag har haft henne lös och visat tydligt att hon får hålla koll på mig, och jag gör enbart inkallningar när jag vet att förutsättnigarna är dom bästa och att vi lyckas och sakta, sakta har vi nu gjort små små men otroliga framsteg och jag känner hur vår relation och tillit växer sig starkare, iallafall på planet att vi är lösa ute i det fria tillsammans. Hennes jobb är att hålla koll på mig, punkt slut och tack vare att hon gör det, får hon vara fri och den lyckliga hund hon förtjänar.


Jag skulle nog inte stå ut med att ha hund om jag inte kunde ha den lös, det är ju det som är själva grejjen, att kunna vandra i skog och mark och känna sig fria.


Aysha var ju och röntgades i torsdags på Västerås djurklinik och igår, måndag kom beskedet. Aysha har HD: B och ED: 2 =( Jag blev riktigt ledsen över det resultatet, bröt ihop lite, men efter alla turer med Tyra så är jag härdad så jag har lärt mig att det är bra och nyttigt att bryta ihop, men sen tar man sig upp och siktar vidare och ser lösningar istället för att stanna därnere och gräva ner sig.


Jag ringde idag till SKK för att försöka få tag på den avläsare som läst av Ayshas plåtar, hon heter Annie Liman denna kvinna, men hon finns på plats på torsdag igen, så jag ska återkomma då till henne. Jag vill höra hur hon tänker kring plåtarna och vad hon egentligen ser, lättare för mig att lägga upp en rehab plan då. När jag pratat med henne kommer jag att vända mig till ReDog i Västerås, där jobbar Stefan Rosén och han är en bland dom bästa i Sverige på det här med sjukgymnastik på hundar. Så då får vi se vad dom anser behövs för att förebygga så bra som möjligt för Ayshas hälsa. För er som inte vet så är ED alltså hennes armbågar och det bästa är 0 och sämsta är 3 och Aysha har alltså 2, hon har pålagringar, som i folkmun heter artros.


Här kommer lite bilder från vår underbara utevistelse idag, hon är trött nu min lilla tös men nöjd =) Hon ligger och snarkar högt i soffan, så skönt när ens hund är trött hund och då vet man att man gjort en god gärning =)


 

Haha vad gör hon här? Ser ut som hon förvandlas till svan snart =)


 

Aysha har avslöjjat ett aktivt sorkhål...


 

Hon försäkrar sig om att måltavlan befinner sig på the crime sceen ;) och tar sats...


 

Attaaaaackkk!!!!


 

Ner med heeeela huvudet för att säkra brottsplatsen och se till att alla eventuella sorkar är undanröjda =)


 

Efteråt ser man ut såhär, smutsig nos, men så fin sådan =)


 

Jag tycker så mycket om att hennes vita är så vitt, blir sån fin kontrast mot det röda =)


 

Eh sa du något eller?? =)


 

Min fina spårhund =)


   


 

Hon är så ståtlig =)


 

Och hon kan se helt galen ut ;)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards