Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 13 september 2012

Av Camilla - 13 september 2012 21:02

Känner att jag är lite för slow i upptagningsförmågan när det kommer till Aysha för hon överraskar mig så mycket just nu och positivt och det förbryllar mig. Antingen håller hon på och utvecklas massor och det snabbt, eller också har jag varit för seg i kolan för att ha uppfattat det tidigare så nu kommer det liksom ikapp.


Idag har jag inte tränat så mkt rally eller lydnad, men Aysha bjöd upp flera gånger och ville jobba, sånt älskar jag =) Hon bjöd på så fina beteenden och flera gånger, när vi var ute och gick så kom hon upp vid min högra sida och fick så fin fritt följ fast jag inte bett om det, och sånna sidor hos hundar uppskattar jag högt, för det tycker jag visar att dom gillar att vara ett team och jobba tillsammans med mig, man får också ett kvitto på att hunden tycker man är rolig, vilket är super viktigt för mig.


Jag har ju inte kunnat ha Aysha lös, hon har ju plockat upp spår direkt och blir blockerad och är ett minne blott, så jag har hållt på nu ända sen i våras med lång lina så fort vi varit ute, men så förra veckan var 1a gången jag provade ha henne lös och idag 2a gången och hon sköter sig så himla fint. Jag har ändrat om upplägg. Jag pratar normalt sett för mycket med henne, och även när vi är ute och går, men jag har börjat vara mer tyst med henne och tror att det kan ha givit resultat och det visar sig nu i att hon måste vara mer observant på mig eftersom hon tycker jag är kul och vill inte missa något skoj så då håller hon mer koll på var jag befinner mig eller tar vägen. Hon vänder upp och kollar på mig ofta och återkopplar även genom att springa fram till mig flera gånger utan att jag bett om det, jag berömmer givetvis när hon gör så, men olika mkt så det inte blir slentrian.



Efter ett tag hittade hon en pinne också som hon var så stolt över, tycker hon är så himla söt, inte illa gjort Aysha att hitta en pinne i skogen *skrattar*



Aysha och jag var sammanlagt ute i 5,5 timme idag, vi bara njöt av vädret och gick omkring, först var vi på landet och sen åkte vi till ett annat ställe.


Det är mycket svårare än vad jag trodde att få till den här "måste" träningen, men idag gick Aysha med viktmanschetterna och hon sköter sig fin fint. Imorgon ska det regna så då ska jag sätta mig ner och verkligen planera in hur jag ska få till all träning runt Aysha så den verkligen blir av. Något jag känner mig osäker på dock är denna stretchning, är så rädd att göra henne illa, men ska plugga på lite till och så tar jag nya tag imorgon. Aysha sover som en stock, hennes ögon gick nästan i kors när vi kom hem, mattes älskade tjej.


Måste säga att Aysha är en sån himla fin hund, så fantastisk. Hon gör mig så förvånad genom sina beteenden som sagt, hon finner sig i situationer så snabbt och bjuder till så fint. Känner på mig att jag och Aysha kommer få många roliga år tillsammans med många häftiga äventyr att uppleva =)


 


Mammas blommor är så fina som hon har på altanen så jag försökte arrangera ihop en fin bild och denna blev jag så nöjd med, vackra Liten Aysha =)


Igår var vi till Katrineholm och tränade med en tjej som också har amstaffs. Jätte kul att träffa en likasinnad och träna hund tillsammans. Var rallyträning på schemat och jag var lite nervös över att Aysha inte skulle kunna fokusera, men det där får jag sluta upp med, för hon skötte sig fin fint, åh är så himla nöjd och glad över min vovve just nu!!!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards