Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 18 september 2012

Av Camilla - 18 september 2012 12:55

Jag har laddat ner en bloggapp till mobilen och provar nu hur det funkar :)

I söndags på BPHt passade vi på att ta en syskonbild på syrrorna. Till vänster på bilderna är Bina och till höger Aysha.

Jag har alltid sagt att jag tycker syrrorna är väldigt lika, men har kännt att jag är den enda som tycker så och ser det.

Dock är dom olika till sättet kan jag tycka när jag hör Aloka berätta om Bina och när jag sett dom tillsammans, för Bina är mycket lydigare ;)

Idag tar vi det väldigt lugnt, jag har ont i magen och mår allmänt pyton och Aysha verkar inte ha något emot att softa. Regnet droppar utanför och jag har tänt ljus, så mysigt.

Mina tankar går till Carro och Peter och deras Diamon. Han mår inte bra sen operationen igår och har mycket ont trots smärtstillande. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder snart för Diamon, han har kämpat länge med diverse saker och jag vet så väl hur mycket det tär på Carro och Peters inre att se sin hund må så dåligt :( Jag skickar styrke kramar till dom och ska be för Diamon.

Nu ska jag slötitta på Sons of Anarchy, är en serie som jag inte följt men vi har boxen hemma så när man sett ngt avsnitt vill man se alla :)

Hoppas ni har det bra och får en härlig höstdag!

Av Camilla - 18 september 2012 01:37

I helgen gick Rallylydnads SM för första gången någonsin och 2 Amstaffs var på plats och hade kvalat in, så himla roligt!! Den ena amstaffen heter Budda, tyvärr minns jag inte hela namnet men tror han är en Convictions hund =) Han placerade sig som nr 24 av alla deltagande som var 40 stycken, Stort Grattis till Budda och hans ägare =)


Den andra amstaffen var Tyras syster, Lilo med ägare Carola. På lördagen var det 40 deltagande hundar med, som kvalat in till SM och Carola och Lilo tog sig vidare till söndagen då de 20 hundarna som fick bäst poäng skulle tävla om finalplatserna.


Denna dag hade Lilo överskotts energi som hon såg till att få utlopp för när det var deras tur inne på planen vilket inte uppskattas kanske när man är med i SM och en hel del står på spel, men sånt struntar en amstaff i och kör sitt rejs ändå och får lite fnatt *ler* Det hela resulterar i en 19e plats för Carola och Lilo men huvudsaken är ju att Lilo tycker det är så himla roligt att jobba med sin matte att hon spritter i hela kroppen =)


Ett Jätte Stort Grattis till Carola och Lilo som ligger på topp 20 listan av de allra bästa ekipagen i Rallylydnad 2012, det är verkligen något att vara nöjd och stolt över även om Lilo var lite för glad i söndags =)


 


Carola med Capa Tosta Lupetta + en himla massa titlar egentligen före namnet men dom orkar jag inte skriva ut ;)

Av Camilla - 18 september 2012 01:07

Idag ( måndag ) så var både jag och Aysha jätte trötta efter helgens bravader. Vi gick upp och käkade frukost men sen kröp vi till kojs igen och sov hela dagen =) Vi gick upp vid två igen och åkte ut till skogs och träffade Hanna och ZoeZoe. Helt underbart väder idag på eftermiddagen, solen värmde och det var varma vindar som blåste.


Vi gick en långpromenad på 2 timmar och Aysha var lös nästan hela promenaden. När vi gått i ca 30 minuter så ser jag hur hon längre fram luktar på något och inspekterar något, men det gör hon ju jämt och det kan vara vad som helst, allt från en pinne till en grässoppa =)


När vi kommer fram dit där hon inspekterat så inser jag att det inte var varken en pinne eller något annat utan en äcklig jäkla huggorm!!!! Fy vad rädd jag blev, dock låg den liksom helt utsträckt så jag tror inte Aysha var så pass nära så den kände sig hotad och ville bitas, för när jag och Hanna kom mer nära så la den sig i "jagskabitaallaibenetställning" och då skyndade vi därifrån så inte hundarna på nytt skulle intressera sig för den ringlande mardrömmen. Den var nästan helt kolsvart, men gick man tillräckligt nära såg man sicksack mönstret, jag ryser bara av att jag tänker på den och vad som kunde hänt om Aysha intresserat sig mer för den.


Vi gick vidare och det är här själva storvinsten kommer in =) Aysha plockar alltså upp 3 olika spår vid 3 olika tillfällen och blir helt blockerad av spårandet, det syns på henne, hon ser ut på ett visst sätt då. Jag har is i magen och tänker att nä nu ska jag inte ropa på henne, det får bära eller brista och jag sa till Hanna att nu fortsätter vi gå och hon får försvinna då om hon nu promt tänker vara så dum att vika av från flocken för ett sketet jäkla bambispår =)


Saken är den att hon bryter själv spårandet alla 3 gångerna och återkopplar till mig!!!! Kan ni fatta??!!!! Jag kunde knappt förstå det, jag som haft så otroliga problem med detta och fått ha långlina hela sommaren och halva våren pga detta och nu plockar hon upp 3 och avbryter 3 av sig själv och återkopplar till mig istället. Det kallar jag storvinst och jag svävar på moln fortfarande *skrattar*


Jag älskar denna hund så högt, hon har verkligen ett stort hjärta och en personlighet som vill utvecklas och jag utvecklas givetvis med henne. Jag har nog aldrig stött på en hund som kan förbrylla mig och förvåna mig så mycket och intensivt som Aysha gjort den senaste tiden, min älskade fina tvättbjörn!!


Jag hoppas vi fortsätter i den här riktningen =)


Jag hade tänkt tävla den 6 oktober i Tierp, men det kommer inte bli av, tur att jag inte anmält mig till tävlingen för jobbet ringde idag och jag måste jobba då så jag kan inte åka. Var riktigt synd då jag verkligen peppat mig själv till att tävla då och jag hade bestämt mig och hade tänkt anmäla som idag, men jobbet hann ringa först och tur i oturen så jag inte hann betala in och förlora dom pengarna. Får se när nästa tillfälle blir, vet inte riktigt än, då jag var så fokuserad på 6 oktober.


Här kommer lite bilder från idag =)


             

Av Camilla - 18 september 2012 00:45

Kvart i 5 gick vi upp i söndags för att göra oss iordning och så tog vi 6.20 färjan över till fastlandet och styrde kosan åt Märsta där Amstaffklubbens mentalkommitte anordnat BPH tillfälle för sina medlemmar. Tyvärr var det väldigt dålig uppsluppning till detta så av alla platserna fylldes enbart 5 st av amstaffs och resten fylldes på av arrangörerna som var Tollarklubben om jag inte minns fel.


Aysha gjorde ett strålande BPH i mina ögon sett, hon är som en amstaff ska vara tycker jag, säker och trygg och löser situationerna hon hamnar i och är vänligt inställd.


Något jag dock störde mig på var att testledaren gjorde fel flera gånger och inte bara med mig och Aysha utan för flera av hundarna som deltog. I matmomentet så upptäckte jag till exempel att när testledaren lämnat godisen i skålarna så visade han händerna för hunden efteråt innan man lät hunden springa till godiset, men det gjorde han aldrig för Aysha vilket egentligen gör momentet felaktigt och mer otydligt för Aysha vad hon ska göra. Sen tyckte jag han var otydlig inför momenten vad jag fick göra och inte göra, och jag bad honom innan allt körde igång att vara extra tydlig med vad jag fick göra och inte göra för att jag aldrig gjort bph tidigare och aldrig sett något bph, men jag fick fråga flera gånger ändå vad jag skulle göra tyvärr. Nja, trevlig testledare utanför BPH banan, men på banan tyckte jag tyvärr inte att han fick godkänt.


Så vad tycker jag om BPH? Jo jag tycker det är ett mycket bra sätt att se hur ens hund fungerar i vardagssituationer. Det är jätte bra att även blandraser kan göra BPH bara dom har en tävlinglicens som dom alla kan skaffa sig av SKK. Det är öppet för Alla oavsett om man ska tävla eller inte och detta är ju jätte bra!!


Fast hör ni mitt stora MEN nu? *skrattar* Jag tycker såhär att vill man verkligen se vad man har i kopplet och gå in på djupet hos hundens mentala hälsa, då är det MH som gäller. Jag resonerar som såhär att ett MH utsätts hunden för så extrema händelser så där får man verkligen se vad hunden är för typ på djupet medans ett BPH mer visar saker på ytan. Ett MH visar vad en hund är för något i extrema situationer och ibland uppstår det faktiskt i livet och då vet man vad man kan förvänta sig hos sin hund, medans BPH utvärderar mer brett på flera områden som uppstår i livet, men där pressar man inte hunden på samma sätt, vilket givetvis har sina fördelar också. Fick jag önska, så skulle jag vilja att MH har lika stor bredd på utvärderingen och fler "rutor" att kryssa i som BPH har.


Jag kommer nog alltid att MH testa mina hundar, dels för att det här med mentaliteten intresserar mig väldigt mycket och för att jag tycker man kommer åt det där allra djupaste hos hunden i ett MH, men jag kommer nog också att göra BPH med mina hundar.


Alla har vi våra egna upplevelser när det kommer till sånt här, och det här var min upplevelse =)


Något som var kul är att Aysha och jag brukar göra ett speciellt ljud när vi säger godmorgon varje morgon och även vid andra tillfällen. Detta ljud plockar hon fram vid ett moment som är då främmande personen ska gå emot Aysha. Hon säger liksom Roaroaww, svårt att sätta ord på hur det låter, men ser man filmen och vet om detta så kommer ni förstå vad jag menar. Det som jag tycker är roligt är att även beskrivaren noterade detta ljud och förstod att Aysha lät så för att hon hälsade på främlingen. Söta Aysha som försöker ta till människospråk som jag lärt henne när hon träffar på konstiga främlingar =) Det kallar jag vänligt inställd hund som till och med förutom sitt tydliga kropps språk försöker prata så som hennes matte pratar med henne för att göra sig förstådd med främlingen =)


Var en mycket trevlig dag och lärorik, var en mycket trevlig beskrivare som svarade så snällt och trevligt på alla mina frågor och efteråt när allt var klart så gick vi igenom Ayshas protokoll och hon förklarade hur hon upplevt det hela och tänkt.


Jag kan verkligen rekommendera ALLA att göra BPH och någon mentalbeskrivning på sin hund tycker jag att man ska försöka att ha.


Något som också gjorde mig löjligt glad var att på banan så bjöd Aysha fin kontakt vid min vänstra sida flera gånger och det är väl ändå ett himla fint kvitto på att man gör något rätt när hon trots stora störningar vill bjuda på kontakt och vill vara med mig =)


Detta hade jag aldrig kunnat tro om Aysha precis när jag fick henne och de närmaste månaderna jag hade henne, men hon har verkligen utvecklats i rasande fart de senaste 2 månaderna och det är så förbaskat kuuul!!!!! Hon besitter så fina egenskaper och kapaciteter och jag hoppas innerligt att jag kommer kunna ta tillvara på det.


Filmer kommer senare från BPHt, tar sån tid att ladda upp, så alla filmerna får komma i ett eget inlägg vid senare tillfälle =)



Av Camilla - 18 september 2012 00:23

I lördags packade vi in oss och åkte upp till Sthlm för att möta upp Carro och Diamon. Bubbis mår inte så bra tyvärr så de besökte veterinären som bad dom återkomma på måndag för operation. Efter det åkte vi och handlade och sen hem till Carro för att njuta av det underbara vädret som var =)


Vi tog en lååång promenad och stannade upp och tog en fika vid en fin strand och Aysha passade på att bada, är egentligen för kallt nu att bada kan jag tycka, men hon envisades med att simma så jag lät henne göra det. Hann med att ta några fina kort också såklart *ler*


Efter promisen satte vi igång att laga maten som vi skulle stå för på BPHt, och när allt det var klart, så lagade vi lite mat som vi skulle äta och sen var det hög tid för sängen.


Måste säga att jag är så glad över att Aysha kan följa med överallt och sen liksom finner sig så snabbt. Var mycket att lukta på och intressant att inspektera men efter ett tag la hon sig ner och sov när vi höll på i köket och det uppskattar jag =)


                     

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards