Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 25 september 2012

Av Camilla - 25 september 2012 21:24

Jag och Aysh drog till skogs så vi var där halv elva i förmiddags och har varit ute i stort sett hela dagen, var inne ca 2h när jag fika hos mommo och rensa svamp =) Jag och Hanna var ute 3h med dogsen, så himla skönt att bara gå i skogen, men idag när vi letade svamp hittade vi inte lika mycket vi hittat tidigare då vi inte varit på svampjakt. Trattkantareller finns det ju mängder av, men är lite bortskämd med att plocka det gyllene guldet =)


Märktes att liten Aysh varit med husse som sagt, hon var lös idag men tog låååånga lovor bort ifrån oss och det var mer än 5 gånger jag trodde att jaha nu är hon puts väck, men då kom hon springandes, duktiga Aysha =) Mindre duktigt att sticka så långt bort, men bra att hon kom tillbaka *skratt*


Efter att vi pausat med fika, så gick vi ut igen, jag gick neråt hjorthägnet, har inte haft Aysha lös däråt sen i våras pga att hon sticker på allt, eller stack på allt som doftade gott i hennes nos. Nu provade jag och det gick jätte bra, men när jag skulle gå jätte nära hägnet så valde jag att koppla henne och hon var så otroligt duktig!!


Jag testade om hon skulle komma när jag ropade vilket hon gjorde, förutom en gång då hon blev lite stirrig, men efter ett tag bryter hon och kommer till mig. Hon gör inga ryck och kopplet är inte spänt ens, så jag är jätte stolt över henne, inte ens när dom börjar springa hetsar hon upp sig, vilket hon kan göra. Ännu en gång överraskade hon mig min tös och jag suger åt mig som en svamp =)


Efter skogspromisen blev det viktmanshetterna på och så gick vi i 15 minuter med dom och sen stretchade jag så gott det gick. Aysha tycker det är överkurs att stå still när jag drar i hennes ben, men vi jobbar på det =)


Sen fick hon söka godis medans jag krattade upp alla äpplen som ramlat ner från träden i högar, så det blir lättare för pappsen att köra dom till skogs åt viltsvinen och de djur som vill mumsa på dom.


Vi har haft en helt underbar dag jag och Aysha, känner mig full av energi efter denna dag. Blev ingen störningsträning eller lydnadsträning idag, utan bara vanlig vardagslydnadsträning, men det är den jag tycker är viktigast och med en hund som Aysha så ska den vara viktigast i första hand, sen kan man finspela bland de andra kategorierna =)


Nu ska jag ut sista med henne sen blir det sängen för min del, imorgon blir det nog skogen igen skulle jag tro. Jag vill passa på att vara ute så mkt det bara går nu innan vintern ifall vi får en sån där riktigt kall vinter.


Här kommer 2 filmklipp från dagens hjortdejt =)




Hoppas ni alla därute haft en härlig dag och att allt är bra med er! Godnatt alles och sov så gott =)

Av Camilla - 25 september 2012 09:07

Igår hämtade jag hem liten Aysha igen och vad jag saknat henne och hon verkar ha saknat mig med *ler* gladare hund fick man nog leta efter när hon såg mig. Aysha tycker om att vara med husse, men matte tycker inte om att Aysha är med husse för många dagar för då får liksom fröken Diva utlopp för alla sina divalater och det uppskattas inte *skrattar*


Jag som hade "packat ihop" Aysha så bra och balanserat nu innan hon spenderade en 4 dagar med husse, men när vi möttes igår så insåg jag att det var som bortblåst och Divan hade tagit över igen. Aysha är en mycket snäll hund, men tro mig, om hon inte får balans och någon som påminner henne om att inte vara den enda härskaren här på planeten jorden blir hon odräglig.


Igår visade hon tydligt för mig att hon förlorat hörseln under dessa dagar och tittade på mig när jag protesterade som att "Hallåååå va göööruuuuu, nu vill ju jaaa göraaaa det häääär så stå inte i min vääääg".


Så nu har jag några dagar framför mig där jag ska försöka få denna Diva att återgå till sitt Divaland och inte förpesta mitt och Ayshas leverne här på jorden *skrattar*


Idag är jag ledig, så nu har tösen vilat magen efter frukost och vi ska ge oss ut i skogen, jag vill plocka svamp och jag tror att min fyrbenta hälft inte har något emot det. Hoppas Hanna vaknar snart så får vi säkert sällskap av henne och ZoeZoe =)


Ha en underbar dag allihopa därute!!! Det kommer vi ha =)



Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards