Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under juni 2009

Av Camilla - 13 juni 2009 11:39

För en tid sen var jag med Tyra till en jätte duktig fotograf som heter Anne Lillqvist. Jag tänkte att jag lägger upp några kort på mitt lilla underverk här så ni också får njuta =) Det var så roligt för när jag gick in på Annes hemsida, så har hon Tyras bild på första sidan, man blir lite stolt när man ser henne. Jag ska låta Tyra växa till sig lite till, sen blir det till att boka Anne igen för nya kort. Tack snälla rara Anne för dom fina korten!

Av Camilla - 12 juni 2009 21:41

Det är så tyst och ensamt hemma. Min sambo och Tyra har åkt till Stockholm för att spendera helgen där när jag jobbar. Jag saknar mitt lilla troll, vem ska värma mina fötter inatt? Och då syftar jag inte på min sambo =) Tyra är så himla go när det är dags att sova. Hon sover med oss i sängen, det är ju så rart. När det är sovdags ska hon alltid först buffa in sig under täcket och ligga helst på en. Sen efter en stund så ska hon alltid krypa upp och ligga på husses arm. För att sen avsluta att krypa tätt,tätt intill mig och hon har gärna sitt huvud på min kudde. Ibland har jag vaknat på natten av att en blöt nos trycks rätt in i ansiktet på mig, hon är ju inte direkt finkänslig och tar hänsyn när hon sover =) Jag älskar verkligen min lilla Tyra, är så glad att hon finns. Och jag vill tacka Maria Olivemark på CapaTosta Kennel, att jag fick möjligheten att få hem den här lilla ängeln med piraya tänder.

Av Camilla - 12 juni 2009 14:37

Nu har Tyra tappat sin första tand. Det är en framtand som lossnat och hon har en söt liten glugg. Om man frågar mig får hon gärna byta alla sina små vassa pirayatänder nu =) Igår var jag och Tyra till djuraffären och klippte klorna. Jag tycker det är bra träning för Tyra att någon annan handskas med henne, det gick galant. Vi passade på att väga den lilla damen också och hon vägde hela 11.4 kg. Det märks när man bär henne i trapporna. Hon är så liten men i långa loppen blir det några kilon att ha på armen. Nu ska jag jobba hela helgen så jag kommer inte kunna spendera så mycket tid med mitt lilla busfrö. Men snart är det semester och det ser jag fram emot, att få vara med Tyra varje dag. Det fungerar bra med klickern, Tyra blir inte lika benägen att ruska koppel då =) Tycker även att vår inkallning börjar fungera riktigt bra. Jag införskaffade även en hårdare klicker igår som jag tänkte att jag skulle ha ute. Så roligt med träning och när man verkligen ser hur hon jobbar och försöker tänka ut vad hon ska göra. Det var allt för den här gången, ha det så bra allihopa!

Av Camilla - 10 juni 2009 22:05

Idag var det dags för Pernilla och Ylva att tävla igen. Jag åkte med till Flens brukshundsklubb som hejjarklack. Där träffade vi Lena också, hon är en super rar tjej från samma klubb som oss, hon skulle tävla i ettan med sin jaktlabrador Fido. Så det var Pernilla med Majken och Lena och Fido i ettan och Ylva och Nova i tvåan. Helt otroligt vad nervös jag blir fast det inte ens är jag som ska tävla, jag håller mina tummar så dom blir blå. Det gick inte så bra för Ylva, hon var tvungen att bryta, för Nova är så skotträdd och det var någon i närheten som roade sig just då med att skjuta. Trist för deras del, dom hade ju chans på LP2 idag, men nya tag till nästa gång. Däremot gick det strålande för Pernilla och Lena. Pernilla och Majken tog hem vinsten med 184.5 poäng och Lena och Fido kom tvåa med 179.5 poäng. Jag är så glad och stolt över dom. Jag längtar till den dag då jag och Tyra förhoppningsvis är där =) Jag tycker att det är så himla roligt för Majken har verkligen inte tyckt att det här med lydnad är speciellt roligt och Pernilla har lagt ner en hel del jobb och träning, så det gör en gott i hjärtat att se dom på prispallen som etta. Jag har skrivit det förut, men det tåls att pränta ner igen, Pernilla är min förebild, hon är så nogrann med sin träning och konsekvent, och det lönar sig verkligen. Man ska inte ha för bråttom helt enkelt, bättre skynda långsamt och få det som man vill ha det och inte något halvdant moment. Sen vet man ju självklart inte hur det går när man väl står där på tävlingsplanen, det finns ju en hel del faktorer som spelar in. Så himla roligt för Lena också, som fick sitt LP1 idag, stort grattis! Jag är heltaggad nu inför framtiden. Sen måste jag ju även tillägga, det må vara barnsligt jag vet, men det är en fröjd att se en hund som Majken soppa mattan med andra vanliga bruksraser. Där ser dom att även "våra" hundar kan. Hejja Pernilla och lycka till i fortsättningen!

Av Camilla - 9 juni 2009 21:48

Idag så var jag och Tyra till en god vän på förmiddagen, hon har 3 barn så det är bra träning för Tyras del att få umgås med barn. Sen på eftermiddagen åkte jag upp till hundklubben och av en ren slump träffar jag Eva där. Hon har ett gäng BC:s, så jag passade på att fråga om det gick bra om Tyra fick umgås lite med hennes flock =) Inga problem och sen var Tyra i full gång. Måste säga att det är så intressant att se hur hundar beter sig i flock. Tyra kan verkligen hundspråket och gjorde sitt bästa för att charma alla först, för att sen bjuda upp till lek. Hon är ett riktigt litet busfrö. Pike heter den brun/vita BCn, jag tycker han är så otroligt ståtlig. Man kan inte busa hela tiden, så vi tränade på passivitet också, men det är inte lika roligt, men Tyra finner sig i det. Sen bytte vi träningsplan och tränade lite klicker. Jag tränade linförighet, men skulle snarare kalla det följsamhet =) Vi tränade sitt och sen gå fint mot en skål med godis. Tyra kunde inte alls förstå varför jag inte köpte hennes koncept, som bestod av att rusa så fort det bara gick mot godismålet. Matte var ju rent av korkad som fick för sig att backa varenda gång det där hemska kopplet tog stopp. Efter ett tag förstod Tyra galoppen och övningen gick riktigt bra. Som belöning blev det lek med Majken. När Tyra leker med Majken tror jag hon är så nära ordet lycka man kan komma, underbart att se dom ihop. Majken är ju så himla snäll, men säger till Tyra när hon går för långt, det tycker jag är bra. Lägger upp en del kort från dagens bravader.

Av Camilla - 8 juni 2009 20:30

Idag var det teori på valpkursen igen. Vi gick igenom hur viktigt det kan vara att man lär hunden all sorts olika hantering osv. Instruktören visade upp olika hjälpmedel, som tex tratt och munkorg. Instruktören ställer frågan när man behöver använda sig av en munkorg? Då kläcker en ur sig att det är bara vissa hundar som behöver munkorg. Instruktören tacklade hennes påstående väldigt bra och menade att en munkorg kan ALLA hundar ibland behöva, även de små söta hundarna. Jag tror inte den här personen har någon som helst aning om vad det är för hund jag har. För hon är verkligen en sån person som jag har svårt för, en som dömer ut vissa hundraser. Hon tycker nog att Tyra bara är liten och söt, för Tyra ser ju inte ut som de där hundarna som media så fint brukar klippa och klistra in. Fast jag blev inte så förvånad att det var just den här personen på valpkursen som skulle kläcka ur sig att det bara är vissa hundar som behöver munkorg. Det var nämligen samma person som blev så förskräckt över att dennes valp bajsade på deras äkta matta. Hon är en energi tjyv, och jag är dum som låter mig påverkas, men ibland blir jag så trött på alla fördomar om utpekade raser som målas upp som stora farliga monsterhundar som är i stort sett inprogrammerade att döda allt som kommer i dess väg. Jag har för övrigt varit lite dålig med träningen i några dagar nu, så ska ta och skärpa till mig. Imorgon blir det klicker träning för hela slanten! Till alla er därute som inte dömer ut hundar hit och dit, ni ska ha en stor eloge och ett fång rosor för att ni är så underbara människor!

Av Camilla - 5 juni 2009 10:20

I några dagar nu så har man kunnat läsa om olika olyckor där såkallade kamphundar varit inblandade vid olika attacker. Det gör mig så ledsen att läsa att människor och andra djur råkar illa ut, men det är fruktansvärt att det finns människor därute som inbillar sig att det är hundens fel. Det är ett hundägarproblem inte ett rasbetingat problem, när ska folk förstå det? Under flera år har kamphundarna varit på tapeten från och till. Och vid varje topp på hysterin gör olika experter uttalanden och förklarar varje gång att det inte är hunden utan den som håller i kopplet som bär ansvaret och som formar hunden. Det som skrämmer mig mest är att år 2009 så anser folk att lösningen på problemet är att förbjuda vissa specifika raser! Eller som så många säger för att de inte har någon som helst koll på saker och ting, förbjud kamphundar. Jag kan slå mig i backen på att de inte har någon som helst aning om vad en kamphund är. Som när tidiningarna skriver att det var en pitbull liknande hund. Skulle man ta fram och visa olika raser för en sådan person skulle denne inte kunna peka ut en pitbull. Media gör vad som helst för att få rubriker och sälja, det som är tragiskt är att människor i modern tid verkligen går på struntpratet. Jag undrar hur man tänker när man vill låta en hel ras betala för vad några få individer gör. Det gör mig så upprörd när jag hör att man vill förbjuda hit och dit. Tänk om media och alla dessa människor som är för ett rasförbud kunde engagera sig på riktigt. De kunde ju ta och vidga sina vyer lite och se sig om vilka underbara familjehundar och sällskapshundar dessa omtalade kamphundar är. Det finns ingen som föds elak, varken människa eller djur, det är min åsikt. Tanken på att okunnigt folk därute ska få se till att min Tyra inte har någon framtid gör mig så ledsen och arg. Jag har ju mål jag vill nå med Tyra, förhoppningsvis kommer vi kunna börja tävla i lydnad, och gärna blodspår. Media tycks undvika oss mer normalt funtade människor som gör vettiga saker med våra hundar. Nej, en stor dagens tistel till alla ni därute som fördömmer olika raser och som vill ha en hetsjakt på våra underbara hundar. Jag älskar min Tyra och låt oss nå våra mål tillsammans!

Av Camilla - 3 juni 2009 17:34

Idag har Tyra varit trött, så vi har haft en riktigt mysardag. I förmiddags träffade vi min kompis, Mindy och hennes hund Devil. Element of Desire Devil heter han egentligen och är en Mexikansk nakenhund. Devil har ett eget litet partytrick och det är att han lipar emellanåt. Tyra och Devil lekte litegrann, roligt att se att dom kom bra överens. Tyra passade på att göra lite andra saker med, som att gräva i sanden, det är himla roligt och busa med sniglar, det är ju inte helt fel det heller =) Jag har även tränat lite med klickern idag när vi varit ute. Tyra är stormförtjust i att hoppa och bita i kopplet och gärna ha lite dragkamp med det också. Så när vi började gå klickade jag för att hon var duktig och inte drog i kopplet, och jag måste säga att klickern gav effekt. Vi gick något steg bara och så klickade jag igen och så höll vi på. Vi tränade lite inkallning också, men jag inser att jag måste inhandla en ute klicker, en sån som låter lite mera, blir lättare då vid inkallningen. Som sagt, en väldigt lugn dag idag, men den var välbehövd. Jag håller tummarna och Tyra tassarna för Pernilla och Ylva som är iväg och tävlar ikväll, hoppas det går bra!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards