Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under november 2010

Av Camilla - 14 november 2010 09:34

Jag har alltid tyckt om söndagar. Många därute har ågren för att det är söndag och suckar och deppar inför att måndagen är nära. Men på något konstigt vis gillar jag söndagar lite mer än andra dagar =)


Det är lugnt här hemma, pussgurkan ligger och sover fortfarande, hon ogillar ju tidiga mornar. Så skönt att kunna gå upp, äta frukost, duscha och sitta här en stund och hon bryr sig inte ett föga, hon lyfter inte på huvudet ens.


Tänk att så många tror att bara för att man har hund måste man upp kl 6 varje dag och gå ut med den. Det är ju jätte individuellt hur hunden är. Tyra är en sjusovare och det passar mig bra =)


Idag blir det mer träning på utmaningen, sen ska jag fortsätta lära om fotpositionen och finslipa den och så ska vi ge oss an apporten igen. Så roligt att jag kommit igång med träningen igen. Den har ju stått still i en evighet så det känns toppen att fått upp motivationen.


Jag har tappat räkningen nu, men tror att det kan vara en 2-3 veckor kvar innan Tyras vaccin dyker upp. Men dom skulle höra av sig så det är bara att luta sig tillbaka och vänta. Hon är ju piggelin och full fart så vi fokuserar på det =)


Nä om man skulle ta och göra iordning Tyras frukost och sen se om damen behagar stiga upp =)

Av Camilla - 13 november 2010 20:55

Jag är nöjd med dagens resultat hittills med vår träning i att klara vår utmaning =) Tyra gillar att jobba, men hon gillar det mest när det delas ut leksaker som belöning. Här är ett klipp från dagens träning:







Av Camilla - 13 november 2010 15:41

Ett av forumen jag är medlem på kom Paula med en sån rolig ide. Det handlar om att man utmanar sig själv. Och min och Tyras utmaning till nästa söndag är att jag ska försöka få henne att ligga med hakan i golvet i 20 sekunder. Mitt mål är att Tyra ska ha det som ett enda kommando, alltså inte att jag först måste säga ligg och sen erbjuder hon hakan. Jag vill kunna säga ett och samma kommando och då ska hon lägga sig med hakan i backen direkt. Ska bli intressant att se hur det går.


Jag har fått låna en apport av Pillan, den ser lite annorlunda ut än vanliga trä apporter så jag hoppas den ska funka bättre vid inlärningen för Tyra. Tusen tack Pillan för att du är så snäll och hjälper mig =)


Har några bilder från den 11/11 när vi var på landet, slänger upp dom på damen. =)


  Tyra har en förmåga att kunna se så lycklig ut =)   Hon kan även se helt crazy ut *skratt*                           

Av Camilla - 12 november 2010 18:43

Som sagt, jag belönar på fel ställen, självklart ska jag inte belöna när hon släppt apporten, utan hinna ta den innan hon gör det =)








Av Camilla - 12 november 2010 17:30

Det är så nyttigt att se sig själv när man försöker träna hund =) Jag belönar på helt fel ställen och oftast så känner jag det i mig men så börjar jag vela och så helt plötsligt har jag tryckt in en godis i munnen på Tyra. Måste skärpa mig med det, för det är ju så viktigt med belöning på rätt ställe och jag som dessutom använder klicker, och så lyckas jag klicka på helt fel ställe, det vill säga, när hon släppt apporten redan, då klickar jag och ger godis, aja baja Camilla!


Man måste ha humor när man tränar med Tyra, hon är som en liten clown. Slänger upp lite filmsnuttar från dagens träning. Har fler filmer då hon rymmer med apporten, men har inte hunnit ladda upp dom än. Tyra gillar inte apporten, tycker den är äcklig att ha i munnen, så det är något vi måste jobb på =)







Av Camilla - 12 november 2010 08:33

Lägger upp den här filmsnutten också. Slutet är så roligt tycker jag när Tyra står och kollar in något och sen får för sig att det är något superspännande, hon rycker till i hela huvudet *skratt*



Av Camilla - 11 november 2010 19:57

Idag har vi varit ute på landet och tränat. Jag testade att filma lite, har inte gjort det förut med min lilla kamera så gjorde det lite på skoj. En sak är säker att det är ingen höjdare att filma och träna hund samtidigt, blir så mkt fel =) Hur som helst så har jag nu laddat upp 2 st filmer på youtube som jag ska försöka få in här. Jag och Tyra tränar rutan och hon gör väl sitt jobb, men matte sköter sig inte med belöningen osv pga kameran *skratt*











Vi tränade även ställande och Tyra är riktigt duktig =) Vi körde lite apportering också =)


Av Camilla - 11 november 2010 10:34

Här kommer en hel drös med bilder från igår när vi var på landet och Tyra for runt i snön. Jag skrev ju igår att jag längtade till våren och att den snart är här =) Ser inte riktigt ut så på bilderna med Tyra men tittar man på mommos rosor kan man tro att våren är nära =) Tänk att dom har knopp fortfarande.


Vi går ju mot kallare tider, och inte mig emot egentligen eftersom vintern är en fin årstid om det kan hålla sig runt 5 minus bara. Men jag kom på imorse när jag tänkte på att det ändå vore skönt att kunna träna ute fast det är så kallt och mörkt. Då slog det mig att det finns ett ställe i ladan jag skulle kunna göra iordning, inte direkt varmt, men kan fixa ljus och vi skulle slippa snö och blåst, ska ut idag och kolla ur möjligheterna ser ut. Annars får jag kolla hur det ser ut i gamla stallet, där kan jag nog flytta på en del grejer och göra iordning med mattor så vi kan vara där och träna under tak och dessutom med lyse och vindstilla. Positivt tänkade kan man komma långt på =)


Här kommer bilderna:


  Tyra inspekterar nyplogade vägen =)   "Ska jag komma och ta dig matte?"   Mattes fina snövit =)   Tyra står och spanar på om mommos katt syns till =)   Mommos rosor ger inte upp i första taget <3     Mommo är så duktig med blommor, hon har verkligen gröna fingrar!     Testar kameran lite =)   Matte nu då? Vad ska vi göra nu då? =)   Lyckliga Tyra i snön =)     Mattes älskling!   bus, bus och återigen bus i snön   Tyra står och spanar på bilen som kommer åkandes på vägen..   Vackra skapelse, är så glad att hon är min!             Tyra gillar att springa upp här och stå och spana =)   Fort, fort, fort ska det gå =)         Tyra plockar gärna upp spåren som finns i snön och vill "jobba" utan matte, men spåra gör vi tillsammans. Jag är glad att än så länge kan jag bryta hennes spårande och hon kommer till mig =)     Tyra i språng upp till sin utkiksplats..   Vackra landet, mycket snö har dom fått där =)       Här kommer jag =) Tyra imiterar en hare i sitt språng =)   Jippiiii, bus och bara en tass i backen =)   Stod du där matte? Då kommer jag nog allt och tar dig =)   Tyra och ugglan pratar lite om top secret stuff så jag får inte vara med *skrattar*   Flygande Tyra på ingång =)   En av Tyras favoritsysselsättningar, att doppa huvudet i snön =)     Tyra hoppar på något i snön, precis som en räv =)   Fråga mig inte vad hon gör här =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards