Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 6 december 2010

Skönt väder.

Av Camilla - 6 december 2010 14:09

Såhär kan det vara hela vintern för min del, bara 2 minus och snö, solen får givetvis gärna vara framme, men då får den sen till att det inte blir kallare =)


Idag har jag ingen feber, känner mig lite mörbultad i kroppen bara med feber sen i fredags, men nu vänder det, för det har jag bestämt =)


För er som undrar så har jag tagit bort min hemsida, har lite annat på gång, och var inte nöjd med hemsidan. Men bloggen kommer givetvis finnas kvar. Har haft den 1,5 år nu tror jag allt =)


Var ute en sväng med Tyra, hon blir lika lycklig varje gång, och jag är så glad att det inte är hysteriskt kallt ute så hon slipper frysa.


Lämnade in urinprov i onsdags, minns inte om jag skrev det, men iallafall, ringde och fick svaret idag och det är ingen urinvägsinfektion, växte inga bakterier i urinen, vilket är bra på ett sätt....Men när det kommer till Tyra ska man veta att bara för att man uteslutit ett sätt betyder inte det att det inte finns en hel drös till sätt som kan ställa till det.


Igår var jag i kontakt med Strömsholm och om jag hade päls skulle jag resa ragg nu, bara av själva tanken på det stället   . Jag förstår fullt ut att det var helg och att dom har massor att göra, men någonstans måste man även tänka till och inte säga då en massa saker som inte fungerar i slutändan.


Första sköterskan jag pratade med var seriös, jag förklarade problemet och sa sen lite fint att Tyras veterinär skulle kanske jobba i helgen där och så var det. Vi kom överens om att det då var bättre att jag ringde när hon börjat sitt pass eftersom hon var insatt i problemet kring Tyra. Men att sköterskan 1 skulle prata med veterinären så fort hon började. Jag ringde senare och fick prata med sköterska nr 2, som berättar att sköterska 1 pratat och lämnat info till veterinären men att det var väldigt mycket just nu på akuten så dom visste inte när veterinären skulle kunna ringa. Jag försökte då förklara att jag inte behöver prata med henne utan det kunde någon av dom göra och sen lämna besked om hur vi skulle gå till väga med medicineringen. Jag påtalade flera gånger också att jag förstod att dom hade mycket, men ville bara veta om jag skulle fortsätta ge Atopican, men sköterska 2 säger att veterinären ska ringa tillbaka och om hon inte gjort det om några timmar skulle jag ringa igen.


Jag ringer en 3e gång och sköterska 3 svarar, jag får dra hela ramsan igen och då förklarar sköterskan 3 för mig att en veterinär har inte tid att ringa tillbaka    Vilket jag redan påtalat tidigare när jag ringt för sköterska 2, så sa jag det även till sköteska 3 att det har jag förstått hela tiden. Men att jag bara ville veta om jag skulle ge Atopican eller inte. Sköterska 3 säger då att hon inte kommer kunna prata med veterinären utan att jag får ge medicinen men självklart ( för att hålla ryggen fri ) så blir Tyra sämre så måste jag ringa igen.


Så summan av kardemumman blir att jag ger Tyra Atopican och idag sitter hon med ännu mer utslag.


Nu vet man ju inte varför utslagen kommer, kan finnas många olika orsaker till det. Kan vara en reaktion på vaccinet hon fick i onsdags. Men eftersom hon hade utslagen redan innan hon började med atopican och fick vaccinet så känns det som att det är en annan orsak till utslagen. Sen står det på Atopicans medicinförteckning eller vad man ska kalla det, att Atopican inte ska ges till en hund som är drabbad av bakterie eller svamp. Eftersom Tyra redan hade utslag när vi kom i onsdags så kan det vara möjligt att en infektion fanns och då kan Atopican förvärra den. Men man vet inte, har man någonsin gjort det med min Tyra?   


Men jag förstår att det är svårt att fastställa orsak och diagnos. Det är ju en sak om Tyra skulle reagera på ett sätt vid en situation , men Tyra kan reagera på 1000 olika sätt i samma situation fast vid olika tillfällen.


Tyra har ju haft förhöjda njurvärden till och från under sommaren, men man har kollat i efterhand så dom normaliserats, men nu är det inte kollat på 2 månader minst så man vet ju inte. Känns lustigt att hon har förhöjt ph, proteinvärde, vita blodkroppsvärde, det kan ha med njurar att göra, men säkert med annat också, men där har jag inte kunskap.


Jag har väldigt liten kunskap egentligen, och eftersom jag är en snurrig person så kan jag förväxla saker och ting och glömmer lätt så jag får läsa på hela tiden *ler* Jag är som Doris i hitta Nemo, glömmer så fort hon inte ser den hon pratar med för en sekund så hon presenterar sig hela tiden *skrattar* Nä det var en liten avstickare...


Hur som helst så har Tyras utslag en hiskelig framfart just nu, sen i lördags kväll då hon hade 2 utslag bakom frambenet och 1 på magen, hade hon söndag morgon minst 15 st nya utslag bakom frambenet och ett 10 tal på magen. Igår kväll hade hon fått några fler bakom frambenet, men inga fler på magen. Imorse när jag vaknade och kollade igenom henne som jag alltid gör varje morgon ( har blivit en vana ) hade hon fått ett 10 tal nya utslag på andra bakbenet, så det rullar på nu.

Det kliar på henne stackaren.


Jag ringde Västerås Djurklinik och som alltid är dom otroligt trevliga och tillmötesgående där, har inget negativt att säga om den kliniken!      Sköterskan informerade att veterinären var ledig, vilket jag förstod eftersom hon jobbat hela helgen. Vi diskuterade situationen kring Tyra och kom överens om att imorgon ska sköterskan prata med veterinären och sen ringer någon sköterska tillbaka om hur vi ska gå vidare med det här. Hon sa även att jag ej skulle ge Atopican idag till Tyra, och sen duscha av henne med schampot jag har hemma ( har en hel drös, men vet vilket jag ska ta ) Duschningen tar jag senare dock eftersom det ändå är minus ute, så får bli till kvällen. Det sköna med det här samtalet är att jag VET att sköterskan kommer att prata med veterinären imorgon och att någon kommer ringa tillbaka till mig. Så man behöver inte vara orolig eller undra. Sköterskan bekräftade även mina tankar lite grann eller också gjorde jag det själv *skrattar* med informationen hon gav när hon berättade att Tyra inte hade uvi. Då sa jag lite förvånat först att har hon inte urinvägsinfektion? Då sa sköterskan att det kan ju finnas andra anledningar förutom bakterier som påvisar förändrade värden.


Jag lägger ner spekulationerna nu och avvaktar morgondagen och får se då hur vi ska gå vidare. Har ju en tid på onsdag för en spruta till vaccin, så får se om det blir blodprovstagning då på Tyra. Jag skulle vilja att man tar blodprov för att kolla upp läget. Sen kanske dom inte har tid med det då, men då får jag se när dom har tid.


Som sagt en stoooor eloge till VÄSTERÅS DJURKLINIK som är så otroligt medmänskliga och serviceinriktade!


Här kommer lite bilder från dagens utevistelse:


  Hon är så fin min tjej =)   Tyra i full galopp mot mig, avslutade dock inte med en tackling som hon annars brukar gilla =)   Inspektion av trädet =) Men jösses vilket snyggt halsband, måste vara någon med mycket god smak som köpt det *skrattar*   Tyra gillar att leka mullvad när hon är ute, så hon har nästan ständigt snö på nosen =)   Tyra flyger lite, måste lära mig kameran bättre, så ljuset kan bli det rätta, såhär mörkt är det inte när vi är ute...   Tyra har ett sår på insidan av benet, det är inga utslag ni ser där. Utslagen sitter på utsidan av benet högre upp. Såret har hon förmodligen fått när hon röjt fram någonstans och kommit emot någon pinne. Däremot är det väldigt viktigt att tvätta såret dagligen så det inte sätter sig bakterier i det, eftersom Tyra är extra känslig.   Önskar att ljuset hade blivit bättre, ser så mysigt ut =)   Tyra i profil med sitt hmmm ja just ja URSNYGGA HALSBAND =) =)   Hon är så vacker och hennes ögon säger mer än tusen ord...

Tyra börjar vara lite trött nu och går snart till bilen för att visa att det är dags att åka hem =)  



Slänger in en bild från i somras då Tyra hade utslag i stort sett hela tiden men olika typer av utslag. Det som visas på bilden är den första typen av hennes utslag och dom är exakt lika med dom hon har nu. Nu har hon inte alls lika mycket ( än så länge ) som på bilden, men för att få en bild över hur utslagen ter sig så förklaras det bra med bilden:


  

 
 
Carola

Carola

7 december 2010 09:35

Ursnyggt halsband!
Ett sådant vill jag också ha!!

http://lilotuff.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards