Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 7 april 2011

Av Camilla - 7 april 2011 09:55

Jösses amalia vad det dragit ut på tiden nu mellan gångerna på mitt skrivande. Tänkte ta några rader om vår sök kurs i söndags som jag och Rhino var på.


Jag var heltaggad inför att få gå kurs igen och något som person sök är ju så jäkla kul. Vi är en blandad grupp men sammanalagt 6 ekipage. Tycker det är bra att man inte är för stor grupp.


Först gick vi igenom hur söket skulle se ut och så var det dags att ge sig ut att göra vårt första försök. Vi fick agera figurant åt varandra och ett tag kändes det som att jag inte gjorde annat än sprang *skratt* Jag är gärna figurant, men det är synd på ett sätt för då ser man inte hur själva söket ser ut på samma sätt som när man står vid sidan av och kan studera hur det ser ut.


Första söket skulle hunden titta på figuranten som sprang iväg och gömde sig bakom ett plank och så skulle hunden springa fram till figuranten och få godis och sen komma direkt på inkallningen. Rhino skötte sig som bästa hunden i klassen *skratt* Jag blev glatt överraskad själv, trodde inte han skulle vara så duktig som han var och många trodde att vi gjort det här tidigare, men så är ju inte fallet.


Efter det så hade vi teori igen och gick igenom sök 2. Sen ut och den här gången skulle hunden se figuranten springa iväg och så skulle hunden springa ut till figuranten och sen få en sök rulle som den förhoppningsvis skulle apportera hem igen till föraren. Rhino hade inga som helst problem med att få sök rullen i munnen och springa tillbaka, det som distraherade honom här på andra söket var att han fick för sig att köra en puss attack på figuranten så den stackaren ramlade omkull i geggan.


Ja just ja, jag har ju glömt att tala om att det regnade ju konstant under hela sök kursen, och planen var redan blöt och geggig, tror ni jag var ren när vi var klara? *skrattar*


Det konstiga var att det var så jäkla roligt att jag glömde bort regnet på något konstigt vis =)


Det jag känner med söket är att man som förare kan sabba en hel del för hunden om man inte har koll på sina bitar så jag försöker gå igenom sök i mitt huvud då och då för att det ska sitta sen när man ska göra det i praktiken. Nu kan inte jag gå med Rhino på söndag för jag jobbar så mycket, så jag ska gå själv och så får jag träna på det på måndagen då jag ska till Sthlm och ha sök träff som Maria anordnat, vilken toppen uppfödare =)


Det är tomt utan en liten Rhino här hemma, men känner att det är bra för mig att fokusera på saker jag behöver fokusera på, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var sugen på en söt liten valpmage, men som sagt absolut inte nu.


Jag har bokat ny tid för privatlektion för mig och Rhino, och den ser jag fram emot =) Näpp det var allt för den här gången, nu får ni ha det gott därute =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards