Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 1 april 2011

Av Camilla - 1 april 2011 15:35

Idag åkte vi ut till landet och det var skönt trots det grådassiga vädret och det tunna tunna duggregnet som föll hela tiden. Inga hjortar idag så jag valde att försöka träna Rhino att inte visa sin enorma kärlek till småfåglar, men det gick sådär.


Sen la jag ut en boll utan att han visste om det, hade inte visat bollen ens för honom innan utan ställde mig i riktningen mot där bollen låg och sa sök. Finns ett filmklipp på det. Vet inte vad som for i Rhino när vi gjorde det, ser ut på honom som att det är ett monster han ska leta upp eller att det är något lurt i görningen, han kanske inte ville bli lurad på 1 april *skratt* Han är duktig att leta upp föremål och blir så stolt när han hittar dom och kommer mer än gärna till mig med sakerna, duktig kille!


Sen kopplade jag Rhino när vi skulle gå nära det stora vattenfyllda diket, och Rhino undrade vad det var som luktade och lämnat sånna spår efter sig? Rätt uppenbart att en och annan bäver varit i farten så vi gick längs diket en bit och kollade om vi kunde hitta någon bäver, men dom hade gått och gömt sig. Det var nyttigt för Rhino att träna på att vara följsam i kopplet där det var lite svårt att ta sig fram, men han skötte sig bra efter ett tag. Jag tycker det är viktigt att en hund kan vara följsam och inte bara stissa runt i kopplet t ex där det är svårt att ta sig fram i skogen osv. Till en början var Rhino ivrig och valde sin egen väg att gå, vilket blir problematiskt när man är kopplad, vilket han insåg rätt snart och valde att gå bakom mig eller lyssna när jag talade om vart vi skulle gå, återigen duktiga Rhino!!!


Innan vi åkte hem så testade jag att köra lite rutan med honom och det gillade han skarpt. Tänk att röda koner kan vara så roliga!!! Finns ett filmklipp på det också, tyckte han var så söt när han så busigt snodde konen istället för bollen *skrattar* Nu är ju det inte såhär man ska träna rutan, men ville bara testa och se vad han gjorde. Han apporterade en kon till mig nästan varje gång han sprang till rutan, vad är en trist boll i jämförelse med en rolig kon? *skrattar*


Jag tränade även Rhino på att förstå vad ordet stanna betyder. Jag satte honom och gick några steg bort från honom och klickade när han var duktig och satt kvar och sen gick jag tillbaka och gav honom godis. Han skötte sig riktigt bra. Testade även att kalla in och ställa honom genom att kasta en boll, och den här killen kan nog få till riktigt fina ställanden tror jag =)


Nu är det färdig skrivet för den här gången, jag slänger upp lite bilder och filmklipp. En sak är säker, och det är att denna kille är underbar!




  Rhino kör rutan på sitt eget vis *skrattar*



  Rhino söker efter en boll, men tror jag gömt ett monster någonstans eftersom det är första april idag *skrattar*



  Vill bara visa hur otroligt söt han är när han skuttar runt och är sådär lycklig och sprallig =)


  Rhino i full fart, men visst är det lustigt ändå, på kortet ser det ut som vi har massor med snö härnere, men så är det inte, utan det här är bara en liten fläck med snö som Rhino gillar att springa runt i =)


  Tycker grabben ser så ståtlig ut när han sträcker på sig såhär =)   Bevis på att det finns bävrar i närheten =)   Otroligt vad starka tänder dom har, och otroligt att trädet inte fallit omkull i all blåst.     Hämta boll är roligt =)   Kolla in Rhinos öron, jag skrattade så jag knappt fick luft, hans öron har lagt sig bakåt när han sprungit runt och busat, men han ser så rolig ut =)   Rhino ser nästan kuperad ut på kortet när öronen ligger bakåt =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards