Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 16 april 2011

Av Camilla - 16 april 2011 12:09

Jag har ju tyckt att Rhino är en sån lugn hund och lite svår att få igång i samband med träningen, svårt att förklara det där. Han har ju alltid bjudit till och velat samarbeta men jag har inte fått det att klicka och gå vidare, och då har Rhino ledsnat på mig och gärna gjort annat eller inte visat vilka kvaliteter han sitter på.


Idag var vi till Meril och tränade på belöningsmetoder och det visade sig att jag hade helt fel i att han är en Ferdinand som hellre luktar på blommorna, för när jag fick till rätt belönings sätt och timing och tydlighet var han en dröm att träna.


Det kändes så roligt att åka hemåt och känna att jag har verktyg för hur jag ska kunna utveckla Rhino i träningen och även mig själv såklart. Det var ju helt och hållet mitt fel tidigare att han tappade sugen, för som sagt, det gäller på timing och rätt belöningssätt.


Det jag gillar med Rhino är att hans pauser inte värderas högre i hans ögon än träningen med mig. På det viset ödslar han inte all energi på en rolig paus utan det känns som en fin balans i det hela. Under pausen strosar han runt, luktar och kissar lite och gräver lite, men när pausen är över så är det på knappen och full fokus på mig igen, bra egenskap hos en hund!


Jag ska fortsätta nöta in i mitt eget huvud att tydlighet är a och o, något man kanske kan tycka vara en självklarhet, men fundera igenom hur tydlig du egentligen är om man ska hårddra det? Jag har ju givetvis tyckt att jag är tydlig, men så inser jag ju nu inte varit fallet. För när Rhino genom tydlighet från min sida förstod vad som förväntades av honom så gjorde han fina framsteg och fort dessutom. Jag tror på Rhino, har jag gjort sen dag 1 och med rätt träning så kommer det vara en hund som kan gå framåt ganska fort, men viktigt att vara försiktig så man inte förlorar på det.


Tycker också att Rhino jobbade på bra med den störningen vi hade ändå. Det är någon stor cross tävling ett stenkast ifrån där Meril bor, så det surrade på bra när vi tränade, men som sagt, fin fokus hos Rhino.


Rhino träffade flera stycken sånna här som är som stora ulltussar med ett huvud och 4 ben på och ursch vad otäcka dom var tyckte Rhino, men han gick fram och luktade, men vände sen bort och boffade lite på vägen därifrån *skrattar* Fast gillar att han är lugn i sånna situationer och inte får för sig att flyga framåt mot fåren, men det fanns inga tendenser till.


Nu sover Rhino och snarkar högt, i eftermiddag ska vi träna bakdelskontroll på pallen och lite annat vi gjorde hos Meril idag. Så jäkla kul att träna hund!

Av Camilla - 16 april 2011 08:31

Den här helgen har jag finbesök av Rhino. Känns bra med sällskap när man nu är feberfri och mår bättre. Idag har vi privatlektion och på söndag är det sista gången för sök kursen. Rhino har tränat sök i veckan och tycker han gör ett bra jobb.


Vid ett tillfälle när han hittat figuranten och hade lös rulle i munnen så kom han till mig men hann vända med rullen i munnen och tappade den någonstans på vägen till figuranten igen. Han sprang fram till figuranten och ville hälsa och pussas, men figurant var passiv och jag ropade på Rhino att komma. Istället för att ta den enkla vägen direkt till mig, sprang han tillbaka plockar upp rullen och kommer till mig, duktiga Rhino!


Solen tittar fram då och då, hoppas på en härlig dag med massa sol. När man varit inne i flera dagar får jag abstinens av utevistelse så då passar det fin fint med strålande väder så man kan vara ute och fylla på med härlig energi.


Igår kom jag på en sak som jag ska göra. Eftersom Rhino kommer då och då till mig och jag tycker om att träna, något hans ägare också tycker om. Så ska jag idag köpa en liten bok, typ anteckningsbok, som följer Rhino fram och tillbaka som jag skriver några rader i vad vi tränat, hur det gått och vad som kommer behöva tränas. Om det dyker upp en lämplig ägare till Rhino så kan det vara roligt att få den boken med sig och se vad Rhino tränat på och kan och vad han inte kan =)


Igår när jag gick in i djuraffären för att köpa ett stort ben till Rhino skrek ett halsband så högt mitt namn så jag gick i trans dit och tog det och betalade och gick ut. Det är farligt att gå in i djuraffärer när det finns saker som fänglsar en på det viset *fnissar*


Nu ska jag klippa köttbullar sen är det dags för oss att röra oss mot privatlektionen. Vet inte varför, men idag känner jag mig nervös?


Ha en härlig dag allihopa!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards