Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 27 augusti 2011

Av Camilla - 27 augusti 2011 18:34

 Igår fredag tävlade Aloka med sin raring, Bina i öppenklass i viltspår, de kammade hem ännu ett 1a pris   Så himla roligt när det går bra för andra tycker jag och jag skäms inte över att säga att jag är imponerad av Aloka och det otroligt fina arbete hon gör med Bina och hjälper henne att utvecklas.


Anledningen till att de gick öppenklass spåret i fredags var för att kolla lite läget hur formen var hos Bina. För imorgon, söndag, ska dom nämligen delta i Årsunda Mästerskapet i Viltspår. Det är en tävling där mestadels av ekipagen är jakthundar så det är så himla roligt att Aloka och Bina ställer upp och visar att amstaffar också kan. Nu håller vi tummarna att allt går vägen och i ärlighetens namn är jag inte det minsta orolig, för oavsett hur det går är det ju uppenbart att Bina kan sin sak att använda sin söta lilla nos eftersom hon endast 10 månader gammal arbetade till sig titeln Svensk Viltspår Champion!!   Men visst vore det roligt om hon kom bland dom 10 bästa av de 50 ekipagen som ska tävla imorgon.


Stort Lycka till Aloka och jag vet att du och Bina har en viss herre med er som visar vägen och hur det ska gå till i spåret   


Här är en bild på finaste Bina:


  Binas riktiga namn är: Capa Tosta Crack of Dawn och hon bär verkligen upp sitt kennelnamn, men sin fina utstrålning och charm!

Av Camilla - 27 augusti 2011 18:27

Jag bloggar som sagt i en annan blogg på måndagar och ibland under helgerna. Vi är ett gäng tjejer som skriver om hund och många inlägg är med inriktning på muskelhundar av olika slag, men som känns mer igen under namnet kamphundar.


Ni som vill kika in och läsa mina inlägg och de andra pinglornas inlägg är varmt välkomna in på:


www.kamparna.se



Hoppas vi ses även där   

Av Camilla - 27 augusti 2011 12:42

Igår kväll kom min andra hälft hem och med sig hade han sin följeslagare Astolf gammelman    Det är så roligt att se hur glad Astolf blir när han ser en, nu är det givetvis ett beteende de flesta hundar har så fort dom träffar en människa som pratar glatt till dom, men oavsett så värmer det gott i hjärtat att se en annan levande varelse bli så glad av att mötas igen.


Gammelmannen är en sjusovare men det passar mig bra för hade svårt att sova inatt så tog lång sovmorgon. Så mysigt att gå upp och hoppa ikläderna för att sen gå ut med Astolf på morgonrundan. 


En sak är säker och det är något man blir införstådd med råge på och det är att Astolf går sin egen väg och passar det inte för en annan så är det inte mycket man kan göra åt *skratt* Han är ju inte direkt en liten farbror denna herre utan landar runt ca 30-35kg skulle jag tro. Sen är han ju dessutom så kompakt i kroppen att det gör honom ännu starkare när han slår på en tvärnit och vägrar gå åt det håll jag tänkt att vi skulle gå.


Jag tycker att det är ett privilegium han har rätt till på ålderns höst, att bestämma promenadhastighet och vart vi ska gå så länge det inte spårar ur och han vill rejsa mitt i vägen, men tro mig, Astolf är ju av fin börd så som den sanna Greve eller Prins han är skulle han aldrig få för sig med sånna dumheter *fnissar*


Efter morgonrundan passade jag på att gå ner i djuraffären och handlade lite åt gammelmannen. Blev ett tuggben av märket som enbart är gjort av nöt, ett "tandborstben" och 4 grisöron och sen slutligen köpte jag 4 burkar av Royal Canins Intestinal. Det fodret är ju bra för hundar med känslig mage eller som har orolig mage. Nu är inte Astolf dålig i magen på något vis, men något han ligger inne med är enorma väderspänningar   så tänkte prova ge honom lite intestinal för det skadar ju inte på något vis. Eller jo, men i den bemärkelsen att han kanske vill ha det fodret i fortsättningen, men det finns ju som torrfoder också och är ju ett bra foder för mage och tarmar.


Nä, det här går inte, solen skiner i Eskilstuna idag så blir till att ge sig ut i det fina vädret.


Ha det gott mina vänner därute och jag önskar er en toppen dag!  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards