Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 11 september 2012

Agardhs Hundsport

Av Camilla - 11 september 2012 21:26

I eftermiddags besökte vi Britta som är utbildad fysterapeut på hund. Britta finns ungefär vid Järna som ligger en liten bit utanför Nykvarn.


Jag var ju en vända till ReDog i Västerås efter att ha fått beskedet om Ayshas röntgenresultat, men har hört så mycket gott om Britta på Agardhs så kontaktade henne häromdagen och fick en tid snabbt.


Jag skulle rekommendera alla som har en hund som har problem med rörelseapparaten eller bara vill göra en koll och få en status på sin hunds fysiska hälsa att gå till Britta. Det var billigare och mycket mer utförligt upplägg och undersökning än vad det var på ReDog.


Jag är så otroligt nöjd med besöket, kändes verkligen värt pengarna och det kändes som att Britta verkligen ville få till en plan kring Aysha för att just hon skulle kunna få börja må bra och det värmde i hjärtat. Upplevde INTE Britta som någon som bara gjorde några slentrian test och sen sa vad testen visade och sen bara boka in nytt datum som skulle kostat pengar. Utan det känns verkligen som att hon tog sig an Aysha som en riktigt patient som hon nu kommer hjälpa mig med de verktygen jag behöver för att ge Aysha en sån bra och frisk framtid som möjligt.


Hon började med att visa och prata kring Ayshas röntgenplåtar och så gick vi igenom lite kring Aysha. Sen mätte hon Ayshas alla 4 ben och skrev upp måtten. Efter det kände hon igenom Aysha grundligt, och hela Aysha inte bara lite vid hennes framben som de gjorde på ReDog. Britta gjorde upptäckten att Aysha har flera muskelknutor över hela ryggen och i ryggslutet eller vad man ska säga så har Aysha rätt ont vilket hon även visade tydligt. Hon är även för kort i musklerna i bakbenen, svårt att återberätta sånt här tycker jag, men huvudsaken är att jag förstår det i mitt huvud. Efter att ha klämt igenom Aysha så fick hon stå på en sådan maskin som hon även stod på, på ReDog som mätte hur hon belastar och det var detsamma idag som på ReDog, 3 kg mer på höger fram för att avlasta sitt vänsterframben.


Sen fick Aysha gå på ett gåband, först utan viktmanchetter och sen med manschetterna, tyckte Aysha skötte sig galant på gåbandet fast hon aldrig sett ett sådant tidigare =) Var lärorikt att se hur hon rörde sig annorlunda med och utan manschetter.


Sen gick Britta igenom några stretchövnigar och massageövningar som jag ska göra på Aysha. Vi pratade även igenom hennes träningsschema de 4 närmsta veckorna. Jo jag glömde, innan stretchövningarna så stod ju även Aysha på en pilatesboll, det ni *skrattar* Det hade jag aldrig kunnat tro, men inga problem där inte =)


Vi gick även igenom bra kosttillskott som kommer hjälpa Aysha att må bättre, förhoppningsvis.


Första veckan ska Aysha:


Ha viktmanschetter alla dagar

Stå på pilatesboll 1 gång

Dra kedjor 1 gång


Och allt efter tiden kommer Aysha att stå på pilatesboll 3 gånger i veckan och dra kedjor 3 gånger i veckan, så vi kommer lägga mycket tid på rehabträning för Ayshas del, snacka om att det är planering som gäller för vår del nu framöver.


Jag ska göra mitt yttersta för att Aysha ska få dom bästa förutsättningarna till ett så friskt liv som möjligt. Jag kämpade för Tyra och kommer kämpa för Aysha.


Det som skrämmer mig lite är att hon inte påvisar någon som helst smärta när hon rör sig vad jag kan se, men jag såg skillnad på när hon fick viktmanschetterna och hur hon tog ut steget.


Efter att Britta förklarat så förstår jag ju nu varför en del amstaffs ser ut att ha karprygg, tror många skulle kunna komma till rätta med problemet om de gick till fysterapeut och la upp en träning för att få bukt på spända muskler.


Nu är jag jätte trött, så snart blir det sängen och så laddar vi om inför morgondagen då vi har nya äventyr som väntar på oss =)

 
 
Pierina, Cilla, Enzo & Trolla

Pierina, Cilla, Enzo & Trolla

12 september 2012 06:37

Tänk om så många som möjligt kunde röntga istället för att säga att "Min hund är frisk".... Är fullt övertygad om att du kommer följa träningsschemat och göra allt för att Aysha kommer få ett långt och smärtfritt liv med dig <3

http://mixtomax.se/blogg

 
Ingen bild

Elin

12 september 2012 13:11

Jätte intressant att läsa!
Kanske ska ta mej dit nästa gång istället för till Redog...*funderar*
Imon var rejält karpryggning när han kom till mej men är bra mycket bättre nu, det tar tid att "fixa till"
Ska bli intressant att höra mera :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards