Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under november 2009

Av Camilla - 15 november 2009 20:11

Att våga vara pajas med sin hund kan vara bland det svåraste som finns. Med min förra hund så fick jag rådet att vara mer rolig med henne och spexa. Ska jag vara helt ärlig så kände jag mig så otroligt korkad och dum när jag gjorde mina må försök i att vara rolig. Visst, jag hade väl läst i någon av alla dessa böcker att det är bra att vara rolig och att samarbetet med hunden blir så mycket bättre. Jag la det på hyllan efter att ha försökt några gånger, men eftersom jag tyckte det var så pinsamt och konstigt så blev det ju inte helhjärtat, så då blev det ju heller inte så roligt. Efter ett tag så körde jag fast i min träning och kom på att det kanske inte är så dumt att försöka klara av det här med att vara rolig. Jag la verkligen ner hela mitt hjärta i att kunna vara rolig och det tog inte lång tid förrän jag märkte vilket fint samarbete jag och min hund började få, hon la ju faktiskt märke till att hon hade en matte och det var meningsfullt att titta på henne då och då och lyssna =) När jag väl byggt upp ett fint teamwork med hunden så kändes det efter det helt naturligt att ”fula” ut sig och ha roligt. All träning blev så mycket roligare och lättare att lära in. Träningstillfällena var fulla av energi istället för en massa stelbenta kommandon och korrigeringar. Detta är något jag verkligen har burit med mig och fortfarande bär med mig med Tyra. Det är A och O att vi har roligt ihop, och jag märker sån stor skillnad med Tyra som jag har varit noga med att har roligt med från dag 1. Idag bryr jag mig inte om jag ser larvig ut eller om folk skulle tycka att jag beter mig som jordens pajas. Det viktigaste för mig är ju att min och Tyras kontakt är bra, sen om jag kan roa lite folk på köpet så är ju det bara bra. Jag kan bjuda på dom skratten =) En författare som jag tycker mycket om är ju Memea Mohlin och hon är ju en av dom som tycker att man ska ha roligt med sin hund. I alla böcker hittills jag läst av henne är det lika viktigt att ha roligt med hunden som att ha god lydnad. Om ni är sugna på att läsa en bok, så skulle jag rekommendera en bok av henne, hon är guld! Det var allt för denna gången =)

Av Camilla - 15 november 2009 11:19

Var iväg imorse och la ett spår till Tyra. Spåret såg ut som ett stort L. Fast vinkeln kom i slutet istället. Ja vad ska man säga. Tyra ogillar att bli blöt och kladdig om sina tassar, en riktigt pimpinett donna jag har. Hur som haver, så tror jag att spåret måste betyda mer för Tyra än vad det gör i nuläget. Hon tar sig ju från punkt A till punkt B, och smakar lite på klöven i slutet, men sen är det inge mer med det. Måste hitta en bättre slutbelöning för hennes del, så det blir roligare att spåra. Bambi är inte tillräckligt rolig för min Tyra Skrattande Efter att vi spårat åkte vi iväg till ett område där jag släppte Tyra lös, det var superblött på marken, så jag tänkte att det blir ett bra tillfälle för henne att vänja sig vid blöta tassar. Först tittade hon på mig som att jag var helt galen och hur i hela fridens namn tänkte jag nu? Men efter att jag började gå så kom hon efter och efter en stund hade hon glömt allt vad blöta tassar heter. Vi kastade lite pinne och busade och hon fick göra lite godissök. Vi har haft en bra förmiddag trots regn och rusk. Hoppas ni alla andra haft en bra helg!

Av Camilla - 13 november 2009 08:59

Jag är så sugen på att gå kurs med Tyra. Var ett tag sen vi gick kurs, och jus nu saknar jag det massor. Det är lite tråkigt att det är en massa stiltje såhär dags om året. Jag har kontaktat Helena som jag gick valpkursen hos, hon skulle höra av sig när och om det startade upp en kurs som jag och Tyra kan börja på. Men det är väl så, att i dessa tider när vi närmar oss jul och kallare väder så är inte så många sugna att gå kurs, därför mindre utbud. Fast det är en av många saker jag gillar med Helenas Hundskola. Hon startar upp kurser oavsett månad bara hon får ihop en grupp med tillräckligt med deltagare. Hon har även små grupper och det är ett stort plus. Jag får hoppas att det dyker upp något snart. Vi har gått över till ost från korv nu ett tag och gömma tabletterna i åt Tyra. Hon ville inte ha korven längre, hmmm konstigt *skrattar* Nä, det där pencillinet luktar ju apa så inte så konstigt att hon spottar ut det. Men att rulla in det i ost funkar hyffsat bra för stunden. Tycker annars att lilltjejen verkar må bra, så det är skönt. I helgen är jag ledig, så då tänkte jag passa på att vara mycket ute. Hoppas det blir fint vänder bara =) Ha en trevlig helg allihopa!

Av Camilla - 11 november 2009 14:13

Idag har jag och Tyra varit till skogs. Jag la ett spår till henne. Nu var det ju ett tag sen hon spårade, så jag var väldigt nyfiken på hur det skulle gå. Man kan säga att det var som hennes första spår. Hon förstod inte sin uppgift och ville göra allt annat än spåra. Först verkade det toppen, för hon verkade så taggad, och de första metrarna så gick hon fint, sen var det som att hon fick hjärnsläpp och donade med det hon tyckte var mer meningsfullt. Men på slutet så kopplade hon på nosen igen och då gick hon fint raka vägen på slutet och tog klöven. Sen var det Torstens tur att spåra. Han är riktigt duktig tycker jag, så taggad, han vet precis vad han ska göra och tycker det är så roligt också, härligt att se! Sigge, fick gå ett kort spår han med, och det var precis som att han inte gör något annat på dagarna än spårar =) Duktiga killar! Tyra och Majsan fick leka lite innan vi styrde kosan hemmåt igen. Tyra orkade inte hänga på så hon la sig emellanåt för att vänta in Majsan, såg himla kul ut. Tyra ha ju rätt läggande då iallafall, snabbt och bakåt, ser fin fint ut, synd bara att hon inte är lika sugen på att göra ett sånt fint läggande när vi tränar. När vi kom hem så tränade jag lite fotposition och ligg, det går framåt, men sakta. Fast å andra sidan har jag inte bråttom någonstans. Tyra tycker för övrigt att antibiotikan är superäcklig. I förebyggande syfte spottar hon ut all korv hon får, utifall att det kanske ligger något i korven *skrattar* Hon är inte lätt lurad min unga dam. Men matar man på med korv så glömmer hon bort sig emellanåt, och det är då tabletten slinker ner. Önskar dom kunde göra all medicin god, så man slapp hålla på såhär. Det var allt för denna gången! Ha det bra gott folk!

Av Camilla - 10 november 2009 10:19

Vad kul att se att det finns dom som saknar när jag inte skriver något =) Då är det ju alltid någon som tycker om att läsa mina kråkor jag skriver. Tyras mage har stabiliserat sig och hon mår inte lika illa längre. Någon uppstötning kan hon ha men inget alls som förut, så det är jätte skönt. Däremot ringde dom från Strömsholm igår och berättade svaret på urinodlingen och Tyra har bakterier i urinen så det blir antibiotika i 1 vecka för lilltjejen. Jag kommer förstås inte ihåg vad bakterierna hette, men hur som helst så var det läge att medicinera. Inte så konstigt att hon har lite svårt att hålla sig. Men jag har ju tänkt att det är så olika på hundar när dom blir rumsrena ordentligt, det är ju också en mognadsfråga. Ska bli intressant att se om hon kan hålla sig lite längre nu efter antibiotikakuren. Annars är det okej med tösen, hon nyser inte alls lika mycket längre och hennes energi är det inget fel på. Idag tog Tyra sin första lite längre promenad. Jag har undvikit långpromenader för att jag vill spara på hennes kropp. Men imorse så tog vi en 45min promis och Tyra var eld och lågor. Det fanns ju så mycket spännande att titta på. Jag testade att ha henne lös korta stunder ( i skogsområde ) och hon kom fint när jag ropade. Nu sover hon som en stock helt slut =) Jag testade att mäta Tyra en dag, men tror jag måste mäta om, gick inge vidare när jag mätte. Men resultatet av denna mätning blev 48cm i mankhöjd. Tyra, hon är hög och smal och slank, precis som en amstaff ska vara *not* *skrattar* Gör inget, hon är världens bästa Tyra ändå. Ha en bra dag allihopa, återkommer snart igen med skrivandet =)

Av Camilla - 4 november 2009 17:46

Vi åkte till Strömsholm så vi var där till nio imorse. Tyra kunde inte alls förstå varför vi var tvungna att bege oss ut i det kalla vädret så tidigt på morgonen. Hon är morgontrött tjej. När vi kom dit anmälde jag oss i receptionen och sen fick vi åka ner till infektionsavdelningen. Tyra fick vänta i bilen tills det var vår tur. Inne i väntrummet satt ett annat par med en schäfer som inte mådde så bra heller, hade kräkningar och diarre. Dom berättade att där dom bodde fanns det flera som hade samma symptom som kräkningar och diarre. Man kan ju börja undra om det är något som går. Efter en stund var det vår tur och vi fick komma in på ett rum och dom rakade Tyras mage. Hon ville i vanlig ordning pussas så mycket det bara gick och charmade dagens personal med. Vi gick upp till ultraljudsrummet. Min donna var däremot inte så förtjust i att ligga på rygg med en massa smet på magen och en mojäng som åkte runt på kletet *skrattar* Efter en stund borrade hon in huvudet i min armhåla och blev lugn. Fråga mig inte om det var pga trygghet eller pga lukten som eventuellt bedövade henne *ler* Veterinären kom med glada nyheter! Njurar, Lever, Mjälte, Livmoder, Tarmar såg bra ut. Sen blev hon sådär tyst som man inte vill att en veterinär ska bli och så säger hon att hon måste kolla en gång till på ett ställe. Jag kände hur pulsen gick upp och det kändes som en evighet innan hon började prata nästa gång. Hon såg att i slutet av tunntarmen så var det inflammerat och så var Tyras lymfknutor i magen lite förstorade. Detta var inget hon tyckte jag skulle oroa mig över, men skulle prata igenom det hela med veterinären som skulle ha hand om oss idag. Vi fick gå tillbaka till vårt rum och där väntade vi, och så väntade vi, och så självklart väntade vi lite till. Efter 1,5h kom en veterinär vid namn Yakob in. En mycket trevlig och nogrann veterinär. Han blev kär i Tyra och sa flera gånger att hon var så söt mitt upp i en mening *skrattar* Han förklarade att i och med att en tik blir skendräcktig kan hon bli mer känslig just den perioden. Förmodligen är det därför hon dragit på sig en liten förkylning för hon nyser ju en hel del och det är inte noskvalster. Magen kunde han inte säga vad det berodde på, men han kände inte att han ville sätta in pencillin, för det pencillinet sätts oftast in om man har inflammation i tjocktarmen och där har Tyra inga problem så han ville ge tunntarmen en chans att återhämta sig först innan nästa steg. Han tyckte jag skulle avmaska Tyra och sen ska jag ge Tyra en specialyoggi i några dagar. Har det inte visat någon förändring upp till en vecka skulle jag gå över till specialfoder, så jag inte bara bytte foder direkt utan att se om magen kan återhämta sig ändå. Om nu inte magen blir bra på yoggin och hon måste gå över till specialfoder och inte heller det hjälper, måste vi tillbaka. Så jag håller tummarna att Tyras lilla mage återhämtar sig nu. Han tyckte även att det vore en bra ide att kolla upp bukspottskörteln så ett prov har skickats iväg. Så nu väntar jag svar på 2 prover, bukspottskörteln och urinen som dom odlar på. Det kunde ta ett tag sa dom. Avföringsprovet visade inte på några parasiter så det var ju skönt, men han tyckte att det var bra att avmaska iallafall. Han kollade igenom Tyra och passade på att pussas lite med henne =) Han var mycket nogrann tycker jag, gav ett seriöst intryck. När han tittade i Tyras ögon så upptäckte han på det ena ögat att hon har 2 pytte små pälsstrån som sticker upp i ögat. Han berättade att det är vanligt hos hundar och oftast så ramlar dom bort, men i vissa fall måste man ta bort dom, för en del hundar blir irriterade i ögonen av dom och får rinniga ögon. Han kände igenom Tyras ljuver också och hon hade ingen mjölk men var lite svullen, men inget vi behövar behandla i nuläget. Ja så sammanfattningsvis så har jag en trött tjej hemma som förhoppningsvis tack vare yoggin kan bli bra i sin mage igen. Veterinären beordrade vila i en vecka med tanke på förkylningen, sen kunde hon få springa runt och leka igen sa han =) Känns bra att ha kollat igenom Tyra så noggrannt, men säger bara en sak, tur det finns försäkring =) Just nu känns det som att musten gått ur en, jag har varit ganska spänd dom här dagarna. Jag är sån som människa, ogillar när jag inte har koll på läget. Men nu är jag en massa erfarenheter rikare och så vet jag att Tyras inre organ mår bra =) Jag slänger upp en massa kort också från i Söndags. Tyra och jag tog en promenad i skogen och vi gick ju förbi hjorthägnet. En bild är på när Tyra står och spanar in min mamma som motionerar med stavar och det tyckte Tyra såg ytterst märkligt ut. Hoppas ni alla andra haft en toppendag! Nu ska jag gå och mysa med mitt lilla troll som gosat ner sig i sängen =)

                      

Av Camilla - 3 november 2009 20:41

Både jag och Tyra är trötta efter ett långt besök på Strömsholm. Vi kom hem för en stund sedan, så det hela drog ut på tiden med tanke på att vi var där till 15.00 Hur som helst så fick vi åka ner till Infektionsavdelningen med Tyra. Jag kunde inte låta bli att skratta när det var dags att samla på sig ett urinprov. Avföringsprovet hade vi ju redan klarat av lite tidigare, men urinet ville dom ha så färskt som möjligt. Där gick Ronnie och höll i kopplet på Tyra och jag gick bakom och sa Kiss Kiss. Vi måste ha sett så roliga ut. Stackars Tyra då, när hon äntligen slår ner sin söta lilla rumpa för att kissa så kastar jag under en liten pappersbricka hon fick kissa på. Hon såg rätt snopen ut när jag var där och höll på. När vi fått provet så fick vi komma in på en gång. Tyra är nog en bland dom snällaste hundarna i världen. Hon skötte sig exemplariskt. Sköterskan fick sätta kanyl utan problem, det enda bekymret där var hur Tyra skulle komma åt att pussa den snälla sköterskan under tiden. Sen var det väntans tider ett tag innan veterinären kom, dom hade tydligen mycket på akuten denna eftermiddag förstås. Supertrevlig veterinär som undersökte Tyra och Tyra verkade inte tycka att det var någon höjdare att bli klämd på magen, men hon stod fint där och lät henne göra det. Medans vi väntade på provsvaren så satte dom dropp på Tyra och det fixade hon galant, duktiga tjejen. Men när det gått 1,5h, tyckte Tyra det var dags att säga till tydligt att det var toadags. Och i samma veva kom veterinären och en sköterska. Dom kopplade ur Tyra så hon och Ronnie gick ut, det var välbehövligt för lilltjejen. Jag stannade kvar och fick den glada nyheten att blodproverna var fina, levern var fin, njurarna är fina, sockerhalten ( om det nu heter så ) var fin. Ja, allt var fint, men dom tog en odling på urinen och även på avföringen som jag får veta senare. Imorgon ska vi tillbaka för ultraljud, lika bra att kolla igenom allt nu, för bra mår hon ju inte min lilla ögonsten. Man ska inte behöva kräkas så som hon gör. Tjejerna på Strömsholm undrade om inte Tyra kunde stanna där hos dom bara för att hon var så himla söt, men det gick inte matte med på =) Och det förstod dom mycket väl. Jag blir glad när man får ett så fint bemötande och ett sånt engagemang. Nu kan man tycka att det inte är mer än rätt, men tyvärr är inte alla så trevliga alla gånger. Det jag gillade med den här veterinären var att hon har en plan för Tyra. Vi är inte ute och svävar i det blå och tar prover efter prover utan hon har ett upplägg, sånt gillar jag. Huvudsaken är att Tyra får börja må bra igen. Nu sover hon som en stock, snacka om bra hjärngympa att spendera en eftermiddag/kväll på ett djursjukhus. Mattes nerver kan koppla av till imorgon nu. Dags att kasta sig isäng så man orkar med morgondagen. Godnatt allihopa, återkommer imorgon hur det gått på Strömsholm.

Av Camilla - 2 november 2009 18:31

Jag har bestämt mig för att gå efter min magkänsla och ska boka tid imorgon på Strömsholm för undersökning för Tyra. Jag må vara larvig och hönsmamma, men jag tar hellre det säkra före det osäkra. Jag var förbi där och pratade med dom ikväll och dom tyckte att det skulle undersökas. Nu kan man ju visserligen tänka att klart dom vill att jag ska ta in hunden för undersökning för att dom tjänar ju pengar på det, men men, om det stillar min oro och magkänsla så är det bara bra. Hon jag pratade med kändes seriös och uppriktig, så det känns inte som något dumt beslut. Jag ska ringa imorgonbitti för att få en tid, får bli någon gång på eftermiddagen eftersom jag jobbar på förmiddagen. Hur som helst så har Tyras ungdomsfinnar blivit mycket bättre sen jag började bada henne med det här specialschampoot jag köpt. Kommer inte ihåg nu för stunden vad det heter men superbra schampoo. Vet att jag hade något liknande till min förra hund som även det var bra. Tack alla för tipsen för Tyras mage, det är så snällt att ni bryr er! =) Skriver mer imorgon och uppdaterar hur det gått hos farbror doktorn för Tyras del =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards