Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 2 januari 2010

Av Camilla - 2 januari 2010 10:54

Vissa saker bör jag inte diskutera eller ens tänka på för det kan göra mig så upprörd att jag bara vill skrika. Men för ett tag sen startades en tråd på ett forum jag besöker flitigt där man tog upp att det finns uppfödare som avlivar fullt friska valpar för att uppfödaren inte får dom sålda inom den tidsramen de satt upp eller för att den stackars valpen föds med fel färg   Känner redan nu att jag blir fullkomligt vansinnig. Jag må tänka långsamt (läs korkad) men jag vill verkligen inte tro på att det faktiskt finns sånna människor som resonerar på ett sånt sätt att det är helt okej och inget fel i det att avliva en valp eller flera för att dom inte blir sålda inom 8-12 veckor som uppfödaren tänkt. Faktum är att det är så det är, det händer och det händer på 2000-talet när man trodde att människan faktiskt utvecklats och utformat någon form av vettigare tänk än vad dom hade på stenåldern. Så fel jag hade!   


Det är helt sjukt att människan leker gud och sätter små valpar till världen och sen bara avlivar dom när det blir obekvämt, men det är ju även helt obcent att det faktiskt finns människor runt i kring dessa som inte ens känner uppfödarna, som försvarar deras handlingar, det gör mig så ARG!!!


Min starka och orubbliga åsikt är att ska man vara uppfödare så ska man ha med allt i beräkningarna och där ingår ju givetvis att en valp kanske föds med en färg som man kanske inte strävar efter att avla fram men som faktiskt kan dyka upp och då ska fanimej den valpen vara lika välkommen till världen och ha lika mycket rätt att leva som en valp som föds med rätt färg. Man ska även vara införstådd med att man kan bli sittandes med kanske 1 valp eller kanske 6 valpar i mer än 12 veckor för att inte rätt köpare dyker upp. Finns ingen ursäkt för att ta död på en valp för att man inte tycker att det passar längre. Jag kan inte förstå hur man kan kalla sig seriös uppfödare om man har ett sånt tänk överhuvudtaget. I mina ögon borde en sån uppfödare inte få hålla på med avel, och om jag fick bestämma så skulle en sån människa inte ha med djur att göra alls. Jävla idioter!!!!  


Helt krasst, så en seriös uppfödare avlar ju för en anledning, och det är ju (inbillar jag mig) att få fram så friska valpar som möjligt både fysiskt och mentalt. De värnar om att just deras ras ska vara så välmående och gott utvecklad som möjligt och sund, hur i hela fridens namn kan man då kalla sig seriös och ta död på valpar som man fött upp!!!???


Valparna har inte bett om att komma till världen, det har människan sett till, då ska vi även ta vårat ansvar och ta hand om dom. Tycker det är förskräckligt att man har ett sånt synsätt på liv att det är bara att ta bort om det inte passar!!! Snart får jag hjärtklappning för att jag är så arg   


Det absurda i det hela är att människor som försvarar och har förståelse för den sjuka typen av uppfödare kan i nästa diskussion tycka att det är hemsk att man avlar på, som dom kallar det sjuka hundar. Det vill säga, dom har kanske en B höft eller en C höft. Det tycker dessa människor är vansinnigt, men att ta död på friska valpar är helt okej.


Jag ser inga problem med att avla på hundar med B och C höfter ( är långt ifrån kunnig inom ämnet) så länge det väger upp allt annat hunden har och den man väljer att para hunden med. Utifrån den kombinationen kanske man får ut en kull med valpar som får t ex B höfter, men har ett otroligt fint psyke och som kan leva ett helt liv utan problem med sina höfter. Ja, ja här känner jag att jag är ute på hal is men själva poängen är ju att det är idiotiskt att människor kan sitta och hacka på en sådan här sak, medans dom tycker att det är fullt normalt att ta död på en fullt frisk valp pga att tidsschemat sprack.


Tyra är mer än 80% vit och det är inget som ska uppmuntras enligt rasstandarden på en amerikansk staffordshire terrier. Då skulle min uppfödare då helt kallt bara ha avlivat henne då? För att hon inte skulle funkat på utställning?!!! Tänk så mycket annat man kan ha en hund till, men vissa människor tycks tro att en hund föds till att bara leva för att springa runt på utställningar   


Jag är otroligt stolt och tacksam över att min uppfödare är en SERIÖS uppfödare med ett sunt tänk kring avel och hundägarskap överhuvudtaget. Hade Tyra föds fram hos en av dessa idiot uppfödare hade hon inte levt idag och det gör mig ledsen.


Oj oj, det blev ett långt inlägg, hoppas ni inte somnat vid tangentbordet, för om ni dreglar blir det ingen bra kombination   

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards