Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 13 januari 2010

Av Camilla - 13 januari 2010 08:59

Jag kan ju tycka att det finns mycket konstigt i vissa hundars rasstandard. Som till exempel amstaffens. Där står det ju att man inte ska uppmuntra mer än 80% vitt. Så Tyra är ju med andra ord långt ifrån en acceptabel uställningshund kan man säga. Det där tycker jag är så löjligt. Finns ju hur många vita amstaffs som helst därute som skulle bli exemplariska uställningshundar. Så fick jag en länk av min uppfödare, Maria, http://www.bluebullevard.com/AlpineFalls/females.asp . Hur häftigt som helst!


För er som inte orkar gå in på länken kan jag tala om att den länkar till en uppfödare i USA och att en av deras valpar har blivit Champion och som pricken över iet är den VIT =) Det gjorde mig alldeles varm i hjärtat att se. Jag är ju långt ifrån kunnig inom det här eftersom jag är en sån gröngöling inom ämnet. Men är det bara Sverige som har denna rasstandard där det står att man inte ska uppmuntra mer än 80% vitt? Jag kan ju förstå att man kanske inte ska ha som mål och inriktning att avla fram vita amstaffs, med tanke på att pigmenten blir sämre (inbillar jag mig). Men om det föds vita amstaffs så tycker jag nog allt att dom ska ha samma chans som andra. Däremot tycker jag inte att dom ska ha någon gräddfil när det kommer till svart pigmentering i ansiktet, förstår ni? Jag menar att som Tyra, hon har svart nos och läpparna är delvis svarta ( ser ut som att hon har ätit blåbärspaj ) men hon har inget svart runt ögonen, man kan säga att hon inte har någon eyeliner, så kanske det är lättare att förstå vad jag menar. Och det är ju något dom ska ha, och där tycker jag inte att man ska göra undantag.


Men om jag fick bestämma *skrattar* Så tycker jag nog allt att man ska gå mer utefter hur hunden är i kroppen och hur den rör sig. Färgen spelar ju egentligen inte sån stor roll ( för mig ) och när jag tittar på en hund på utställningen så går jag efter hur hunden ser ut kroppsmässigt, bra musklad, bra hållning osv =)


Oj oj vad jag skriver på. Trist när jag inte har några kort va? Jag tänkte ta med mig kameran till Memea imorgon, får se om det blir några kort då, hoppas det. Nä, dags att masa sig iväg till denna hemska tandläkare. Tandläkaren är iof inte så hemsk i sig, men det är själva klimatet där, lukten och jag är inte så road av att ha massa grejer i munnen som dessutom låter som ett vägbygge och kan göra så ont att det känns som att man ska flyga upp ur stolen. *skrattar* Ha en bra dag allihopa därute!









Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards