Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 20 december 2010

Jaaaaaaaaaaaaaa!!!

Av Camilla - 20 december 2010 19:15

Söndagen var det dags för utställning för Tyras syskon, mor och pappa. Hon hade givetvis en hel drös med släkt till där, men jag koncentrerade mig på dom jag känner igen =)


Jag är hel kass på utställning och veta vad som är vad och i vilken ordning allt ska ske. Så om ni vill veta korrekta resultat så kan ni gå in på www.capatosta.se och därifrån finns det länkar till Tyras syskon.


Hur som helst så började söndagen med ett sju jäkla väder, tog 2 timmar upp och jag som tyckte jag var ute i god tid kom försent mot vad jag velat. Som tur var, hann jag till nio iallafall så jag inte missade något av utställningen.


När jag kom ner till ringen där amstaffarna skulle befinna sig såg jag Marika, hon som äger Speedy, Tyras pappa. Jag är dålig på engelska men kände att jag ville säga hej iallafall så jag går fram och försöker prata lite på knacklig engelska. Till slut säger jag till Marika: " I´m so kass on english" och skrattar, vilket hon också gör =)


Först ut var Diamon, Tyras helbror. Han fick en 1a och sen när det var dags för själva tävlingen om placeringen, kom han 3a. Diamon är så himla snygg tycker jag =)


Efter det var det dags för Rozzo, Tyras halvstorebror, och Rozzo tävlade i samma grupp som Speedy, Tyras pappa. Dom tävlade i championklass. Rozzo fick en 1a först och när det var dags för placering, kom han på reservplats. Speedy vann den klassen och placerade sig som 1a alltså =)


Speedy vann en massa annat som jag inte kan återge, men att han är bäst kan man ju lätt förstå =)


Sen var det dags för Lilo, Tyras helsyster. Hon fick en 1a och placerade sig inte, tror jag, kan minnas fel.


Sen var det dags för Smilla, Tyras halvstoresyster. Vet inte riktigt hur det gick där egentligen, men tror hon placerade sig som 2a i sin grupp =)


Som ni märker är jag dålig på det här *skrattar*


Sen var det dags för avelsklass, det betyder att tiken eller hanen till avkommorna ställs ut samtidigt i grupp. Capa Tosta vann den och fick HP. Tror HP betyder Hederspris =) Var flera som var anmälda att delta i avelsklassen med var bara Capa Tosta som ställde upp.


Sen var det dags för uppfödargrupp och där kom Capa Tosta 2a, det var Zican´s Kennel som tog hem vinsten där. Uppfödargrupp innebär att då är det avkommorna som tävlar ihop i en grupp. Om jag inte minns fel så fick Capa Tosta även här HP.


Jag som inte förstår någonting av detta frågar Luigi lite fint att när är det dags för avelsklassen? Då skrattar Luigi till och säger att den är ju avklarad och att Capa Tosta vann den =) =) Det är tur att dom är så snälla och har överseende med mig *skrattar*


När allt var klart så var det en lång väntan på att den stora finalen skulle vara. Så jag passade på att gå runt och titta på allt som såldes. Jag köpte ingenting till Tyra. Däremot en samlingspärm för alla papper och en bok.


När det närmade sig så gick vi bort till stora A-hallen där finalerna skulle gå. Jag hann se prisutdelningen som jag berättat om i ett tidigare inlägg. Vi fick vänta och vänta och vänta så var det dags för bedömingen av avelsklasserna. Då tävlade alltså Capa Tosta mot alla andra raser som vunnit avelklass i sin ras. Så det var stor blandning av hundar därinne. Mina nerver var mer utanpå än i min kropp. Första gallringen och Capa Tosta är kvar. Nu bankade mitt hjärta hårt och det slutar med att Capa Tosta placerar sig på 5e plats av alla raser som deltog! Stort Grattis Maria och Luigi! Och Camilla, Carola, Carro och Ullis!


Sen var det dags för Tyras pappa att tävla om bäst i grupp 3. Amstaffen som ras tillhör grupp 3 och massa andra raser också, så då var det dom som tävlade mot varann. Första gallringen och Speedy var kvar och sen händer det som är så häftigt att få uppleva och jag hör mig själv skrika och plötsligt står jag upp och apploderar så jag tror handflatorna skulle slitas upp =) =) Speedy vann!!!!! Jag fick rysningar över hela kroppen och stort Grattis till Marika och Speedy! Nu tror jag att eftersom han vann sin grupp så tävlade han i något mer, men jag stannade inte kvar till slutet.


Vilken toppen dag! Men tro mig, jag var helt slut när jag efter 2 h körning hem i snökaos äntligen klev innanför dörren. Jag har massor med kort, men min kamera funkar inte i det ljus som var därinne. Bjuder på några kort nu, men fler kommer imorgon. Tack alla från Capa Tosta gänget för en otroligt trevlig dag!


  Marika och Speedy ( Tyras pappa ) Blev något fel på ljuset så det enda dom hade var en strålkastare...   Här har dom radat upp sig alla som tävlar i avelsklassen. Först står Maria med Lupa (Tyras mamma) Bakom på rad från vänster räknat: Carola med Lilo, Camilla med Rozzo, Ullis med Smilla, Carro med Diamon.   Dålig bild men ni ser kanske att här står alla olika raser uppradade som ska tävla i avelsklassen.

Vet inte vad denna hunden tävlade i, mentyckte den så rolig ut med sin fluffiga päls =)  

 
 
Ingen bild

Maria

20 december 2010 20:52

Gud vad snygg hon är Lupa!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards