Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 22 februari 2010

Av Camilla - 22 februari 2010 16:57

Eftersom jag ogillar skarpt att inte ha koll på läget så kunde jag inte släppa det här luddiga samtalet med Strömsholm i förmiddags. Jag satte mig i bilen och åkte till Strömsholm i eftermiddag och bad att få prata med veterinären som hade hand om Tyra. Jag kom ju oanmäld så hade nästan räknat lite med att bli bortmotad, men det var inga problem och vi behövde inte vänta länge förrän veterinären dök upp.


Tyra mår mycket bättre, äter blötfoder Hills i/d, det ska tydligen vara bra för magen och tarmarna. Tyra har fått behålla allt hon ätit hittills så det känns ju jätte bra.


Jag påtalade att jag inte tror en sekund på att det skulle vara foder relaterat det här bekymret som Tyra har med sin mage eller tarmar. Hon höll då med och berättade vad deras teori var:


Tyra har förmodligen en inflammation i mage eller i tarmarna eller både och som gör att hon blir så dålig. Deras spekulationer går kring att hon haft det sen November då vi var inne och att det aldrig gått över ordentligt och nu visade det sig i dessa kräkningar och svåra diarreer och att Tyra blev så sjuk. Dom hade inte fått svar på blodproverna om vita och röda blodkroppar när vi var där. Men imorgon skulle det bli ultraljud för att kolla hur mage och tarmar mådde och hur allt såg ut. Men dom är ju osäkra vad det kan vara, men tycker sig se att det lutar åt en inflammation. Känns ju bra att dom har någon form av teori nu iallafall än bara sväva ute i det oändliga.


Så planen är nu att Tyra ska äta det här i/d fodret, vi får ge torrfoder men ska bli spännande att se om hon stoppar det i munnen, ni som hängt med ett tag vet ju hur Tyra är med mat. Men i värsta fall får vi blanda ut torrfoder med blötfoder. Hon ska äta det i några veckor för att förhoppningsvis lugna magen och tarmar. Sen ska vi boka tid för att gå ner med kamera och kolla hur magen och början på tarmarna mår.


Dom kan inte säga att det är inflammation men min känsla är att det kan stämma. Även om det nu inte är det och att kameran inte visar något så har vi ändå uteslutit saker och det är ju ett steg i rätt riktning iallafall =)


Så om inget allvarligt händer nu ska Tyra få komma hem imorgon kväll, och jag längtar =)


Veterinären tyckte att Tyra verkade må bra med tanke på omgivningen, hon satt snällt i sin bur och förde inte en massa liv. Hon hade dock markerat när en hund som blev utsläppt ur sin bur och kom för nära hennes. Hon ville fint tala om att inte komma för nära =) Men sen hade hon inte brytt sig något mer om det. Medans andra hundar skällde och levde rövare.


Hör av mig när jag vet något nytt, nu tänkte jag försöka koppla av så mycket som det går, när man vet att det börjar gå åt rätt håll för min ögonsten som snart är hemma igen, jipppiiii!!!!

Av Camilla - 22 februari 2010 11:59

Har precis pratat med Strömsholm. Tyras vätskebalans är mycket bättre och hon verkar piggare. Veterinären sa att Tyra inte kräkts eller haft någon diarre. Åh vad bra sa jag, men har hon ätit något? Veterinären säger då att hon inte vet, men är tyst en stund och säger sen att det har Tyra gjort. Vad har hon ätit då undrar jag och när åt hon senast? Det visste inte veterinären?!!! Ja,ja hur som helst så kom vi överens om att Tyra blir kvar en natt till och att dom ska skicka iväg ämnesomsättningsproverna och bukspottskörtelproverna och sen analysera mer ingående vita och röda blodkroppar.


Dom pratade också om att att det kan vara foderrelaterat det här, men det köper jag inte för 5 öre, vilket jag även sa att jag inte trodde att det var. Jag sa att jag trodde att det kunde ha något samband med besöket vi hade i november.


Dom skulle ta ultraljud idag eller imorgon, men förhoppningsvis får jag hämta hem min höna imorgon. Hade helst tagit hem henne idag, men finns ingen anledning att ta hem henne innan dom är mer säkra på vad det är och att dom verkligen ser att Tyra får behålla maten och dricker som hon ska.


Hatar att vara beroende av folk på det här viset, men ibland har man ju inget val tyvärr. Om inget skulle hända idag så skulle vi höras imorgon igen mellan 10-21. Hoppas dom hittar orsaken till det hela, vill ju inte behöva åka in om ca 2-3 månader igen med samma symptom. Det var allt för närvarande, återkommer så fort jag vet något nytt =)

Av Camilla - 22 februari 2010 08:59

Natten har kännts evighetslång. Jag har sovit dåligt och när jag väl sovit har jag drömt så mycket sjuka saker. Jag drömde att Tyra var ute och sprang i skogen och det var även andra hundar där som var ute och sprang, men Tyra kom aldrig tillbaka. Jag blev bara mer och mer orolig i drömmen och började själv irra i skogen för att leta reda på henne, men hon fanns ingenstans. Sen vaknade jag svettig och hjärtat kändes som att det hoppat upp i huvet på mig =)


Jag hoppas dom ringer kl 10, men tror inte dom gör det, men det vore ju snällt om dom inte väntade till 20 ikväll iallafall. Det är så tomt här hemma utan min lilla höna.


Jag ringde Strömsholm igår kväll, kunde inte låta bli. Jag frågade hur det var med Tyra och telefonisten svarar att det är bra!?! Bra kläcker jag ur mig lite lätt hysteriskt ( bad om ursäkt innan vi la på ) och så sa jag att då kan jag ju hämta hem henne nu då. Men då ändrade telefonisten sig och sa som det var att Tyra låg med droppet och fortfarande var medtagen. Det positiva var väl att Tyra varken kräkts eller haft diarre. Ja, ja dom ringer när dom ringer, inget jag kan göra något åt. Men visst är det jobbigt att vänta?


Jag vill tacka Tyras uppfödare, Maria, för ditt fina stöd och engagemang! Det värmer!


Hörs senare, uppdaterar när jag vet mer =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards