Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under januari 2011

Av Camilla - 4 januari 2011 11:51

Okej, har inte hunnit jobba något mer på hemsidan, men då får ni ha överseende med det =)


Här kommer adressen:


www.tyris.dinstudio.se


Jag har massor med ideér och ska fortsätta med hemsidan när jag får tid =)



Av Camilla - 3 januari 2011 08:22

Tyra och husse har ju varit iväg och igår hann jag åka innan dom kom hem. Igår morse var det ju så öde när jag kom hem, men idag möttes jag av en vit liten säl som var överlycklig att se mig =) Tycker Tyra liknar en säl ibland när hon lägger öronen bakåt och blir alldeles slät i ansiktet *ler*


Nu ska vi ta och sova en stund, hon har käkat frukost, och morgontrött som hon är, har hon inget emot att sova vidare nu =)


Tyvärr är det väldigt kallt ute, elva minus har vi i Eskilstuna, brrrrrrrrrrrr.


Men det får bli täcke på, för när vi sovit klart, ska vi banne mig ut i det fina vädret, för jag tror det blir solsken idag =)


Nu är John Blund här, så jag säger godnatt för en stund nu.

Av Camilla - 3 januari 2011 03:39

Håller ju på med en hemsida till Tyra. Önskar ibland att jag inte var så himla velig i vad jag tycker är snyggast   


Men det går sakta men ändå lite framåt, så om några dagar tänkte jag göra sidan officiell för er som är intresserade   


Finns ju så många alternativ man kan använda sig av och då blir det svårt att välja. Hemsidan ska ju inte bara se bra ut, den ska ju även innehålla något vettigt också.   


Jag hoppas att det inte kommer vara så kallt idag på dagen. Känns som att jag inte varit ute på flera dagar och skulle så gärna vilja spendera några timmar till skogs. Men om det är mer än 5 minus så kommer jag ha en liten dam som fryser ganska snart    och vill in i bilen. Men är det inte mer än 5 minus brukar hon klara sig rätt bra. Tror både hon och jag skulle må bra av utevistelse. Tyra har ju varit med husse hela helgen och dom gör ju saker ihop, men husse tillhör kategorin människor som har hund till sällskap och det är inget fel med det, men en hund som Tyra behöver lite mer än bara agera sällskapsdam och busfrö.


Tänkte köra lite uppletande i ruta sen så hon får jobba lite med huvudet, eller också lägger jag ett personspår, hmmm, nu blev det svårt att välja, möjligt att det blir både och *skrattar*



Av Camilla - 2 januari 2011 18:44

Jag kan egentligen inte något om det här med arvsanlag och avelsarbete så mitt utlåtande är enbart på amatör nivå.


Ibland ser man annonser där det står att man inte behöver oroa sig för att just den här hunden ska ha en viss egenskap som den normalt sett har, för den är bortavlad.   


Min uppfattning av det hela är att det är omöljligt och enbart lurendrejeri. Jag har väldigt svårt att se att man ska kunna avla bort jakt ur en jakthund, vall ur en vallhund, ettrigheten ur en Terrier osv osv.


Vad jag däremot helt och hållet tror på är att man genom stort engagemang och enorm kunskap kan på långsiktigt avelsarbete möjligtvis dämpa vissa arvsanlag, men att kunna få dom att försvinna helt, nä, det är för mig bara ett önsketänkande.


För att inte trampa folk på tårna så kan jag ju tala utifrån "mitt" eget val av ras, Amerikansk Staffordshire Terrier. Sen den blev godkänd som ras 1936 har människan, givetvis inte alla, eftersom alla uppfödare tänker olika och har olika mål. Men i det stora hela har man avlat och koncentrerat sig på egenskaper hos rasen för att framhäva vissa beteenden mer än andra. Idag är amstaffen överlag en mycket god allround hund, utställningshund och sällskapshund som passar i ett aktivt hem.


Nu till själva poängen, hur mycket tid och energi man än skulle lägga ner, kan man aldrig avla bort Amstaffens kamplust drift. Den är en utpräglad terrier med just en terriers temperament i grunden, sen finns det däremot idag amstaffs som kanske inte har lika stor kamplust drift än andra amstaffs, men att den skulle kunna försvinna helt har jag svårt att tro. Återigen, det här är inget jag påstår är korrekt eller sanning, bara min egen åsikt och mina egna tankar utifrån den lilla kunskap jag har.


När jag skriver om kamplust och driften till det, menar jag inte hundslagsmål och kamplust i det resonemanget att den har ett driv till att vilja äta upp allt i sin väg och vara lynnig. Amstaffen som ras ska inte vara lynnig i den bemärkelsen att den är instabil. När jag skriver kamplust och drift menar jag att en hund med kamplust alltid kommer ha det i sig att vilja kampa med t ex en leksak eller trasa med sin ägare. Nu finns det givetvis de raser därute som har mer drift än andra och även de hundar som har väldigt låg kamplust som nästan kan upplevas som obefintlig.


Det finns ju säkerligen de individer i alla raser som just den enskilda individen kanske inte har lika stor grunddrift i sig, men att tro att en vallhund tex inte har vall i sig, kan jag känna att då ser man inte djuret och rasens behov.


Ja, ja, nu kanske jag har förargat många därute, men vill påpeka att detta är bara mina tankar och det finns inga som helst vetenskapliga bevis för mina åsikter. Och jag kanske har helt fel och är ute och cyklar, men såhär känner jag just nu och ville skriva av mig   

Av Camilla - 2 januari 2011 08:00

Så tomt att komma hem och ingen yrvaken Tyra som möter mig i dörren....Jag saknar henne verkligen, men kan inte sticka under stolen med att det känns lyxigt att ha hela sängen för mig själv och ingen Tyra som sparkas eller envisas med att ligga på mig *ler* Rätt lustigt egentligen, Tyra och jag är med varandra nästan jämt och ibland kan jag känna att det vore lite skönt med egentid. Men när väl den där egentiden dyker upp saknar jag henne bara och önskar hon var hos mig =) Nu ska jag ta och sova, sen bara en natt kvar tills ledighet som varar till onsdagnatt =)



  

Av Camilla - 2 januari 2011 05:31

Känner verkligen att det varit så mycket annat en tid nu och jag längtar tills jag är ledig så jag kan spendera mer tid med Tyra. Det blir ju såhär ibland, sen Stora Sthlm så har tiden på något vis inte räckt till riktigt, men så har det ju varit jul och nu nyår som jag jobbar.


Jag tycker det känns lite jobbigt när jag inte hunnit lägga den tid jag vill på Tyra. Får dåligt samvete, men borde inte ha det egentligen för i det stora hela så har Tyra ett bra hundliv. Men ändå så får jag dåligt samvete när jag inte hinner med. Samvetet blir ju inte lättare av att en viss liten dam pockar på uppmärksamhet. Börjar märkas nu på Tyra att det hänt för lite saker när det kommer till att bli trött i huvudet. Om hon var en påhittig liten tjyv innan så kan ni tänka er vad vi har att göra med nu *skrattar*


Hon har ju en förkärlek till att sno mina stickade sockor som jag brukar lägga på elementet i badrummet så dom är sådär härligt varma när man tar på sig dom. Eftersom hon är en mästare på att öppna dörrar med nosen som inte är helt stängda så stänger jag alltid toalettdörren. Så en dag när jag ligger i sängen för att försöka sova inför att jag ska jobba natt så smyger hon iväg. Vid det här laget vet man vad som är i görningen då men jag tänkte att hon får hållas eftersom toalettdörren är stängd. Hon smyger runt i lägenheten i hopp om något att tjyva, men utan resultat *skratt* Jag känner att jag är på god väg att somna och hör att hon pysslar med något låååångt borta. Sen somnar jag, men blir plötsligt väckt av en lycklig liten marhoppa som helt nöjd flyger upp i sängen och har en brun socka i munnen som hon trycker upp i mitt ansikte. Hon har alltså lyckats öppna den stängda dörren till badrummet och norpat till sig min socka, tror ni hon var nöjd den lilla mallgrodan? *skrattar*


Jag tar sockan och stänger sen dörren till badrummet igen och lägger mig i sängen. Kelar med Tyra en stund, som sen somnar med huvudet på min mage. Tyra är verkligen en påhittig liten dam, men även så himla enkel hund på det viset att när hon fått norpa lite och fått uppmärksamhet så är hon sen helnöjd med att få gos och kel och kan sen somna som en stock *ler*


Ursch vad jag verkligen inte vill jobba söndag natt också, vill vara ledig nu och ägna mig åt Tyra =) Men vi får ta det på måndag, hoppas på fint väder då, eller rättare sagt, inte så många minusgrader =)


Hoppas ni alla har en skön helg =) och fått en bra start på det nya året =)

Av Camilla - 1 januari 2011 17:26

Idag är det ettornas dag skulle man kunna säga =) Just nu har jag en tös som ligger och snarkar brevid mig, är så rogivande!


Vad har jag för förväntningar på 2011 tro? Ska jag vara helt ärlig så vore lyckan gjord om allt ordnade upp sig för Tyras del, sen tar jag det därifrån. Skulle vara så härligt att slippa tillbringa det här nya året på olika veterinärkliniker och lägga pengar på roligare saker =) Jag ser fram emot den 4/2 då det är dags för Kerstin Bergvall, jag hoppas hon har den sista pusselbiten och sen kan vi lägga klart Tyras pussel och en sak är säker, det pusslet vill man inte lägga om igen *ler*


Jag håller på med en hemsida till Tyra, har kört fast lite, så ska ta tag i det igen. Men ibland har jag så mycket ideer att det blir kortslutning till slut och då blir inget gjort istället.


Tyra hade en lugn nyårsafton. Hon och Husse tog det bara lugnt och hon sov sig igenom tolv slaget. Vet inte om det är inbillning men kändes som att det smällde mer i år än vad det gjort tidigare.


Inatt blir det jobb igen för min del, sen bara söndag natt kvar, sen är jag ledig. Jag ser fram emot helgen, är ledig fredag, lördag och söndag. Det är inte fy skam det inte =)


Nu hoppas vi på att det här blir ett positivt och framgångsrikt år inom mångt och mycket!


  

Av Camilla - 1 januari 2011 05:30

Blandade bilder från söndagens besök på Hundmässan 2010. Fler bilder kommer när jag får tid att ladda upp dom =)


  Från vänster: Lupa, Diamon, Smilla, Rozzo, Lilo   Från vänster: Diamon, Smilla, Rozzo, Lilo   Ett härligt Capa Tosta gäng i väntan på att få delta i bästa avelsgrupp...   Alltid lika trevligt att umgås med Capa Tostare, så snälla och rara allihopa, men om någon missat det så är Peter Bäst *skratt*   Capa Tosta placerade sig som 5a i bästa avelsgrupp...

Tyras pappa Speedy med sin ägare Marika. Speedy är en skönhet för ögat.  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards