Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under februari 2010

Av Camilla - 21 februari 2010 09:03

Kvällen kändes ändå rätt okej. Tyra åt sin medicin och sin mat, visade tydliga tecken på att må illa men fick behålla maten. Jag började slappna av lite och lyckades somna. Eftersom jag inte sovit något natten innan så la jag mig på soffan så fick husse ha kollen på Tyra under natten.


Imorse när jag vaknade så blev jag varse om att Tyra inte mått bra inatt. Husse hade fått torka spyor och Tyra mår inte bra alls   


Jag vet inte hur ni andra är men, jag är en tvättäkta hönsmamma när det kommer till Tyra ( och min förra hund med för den delen ). Tyra är ju mitt allt och jag mår så dåligt när jag inte kan hjälpa henne och när jag ser att hon inte mår bra. Jag fick fint ringa Strömsholm igen, men visste ju redan svaret, KOM IN. Dom pratade om att lägga in henne, men det vill jag inte. Fråga mig inte varför, men jag har fått för mig att det kan skada hunden att vara inlagd. Inte alla hundar såklart, men jag inbillar mig att Tyra skulle må dåligt av att vara inlagd och dessutom har ju inte hennes matte koll på henne   


Nä, så nu har jag inte tid att sitta här, ska göra oss iordning för att bege oss till Strömsholm. Uppdaterar så fort jag kommer hem igen. Och alla vänliga själar därute, håll tummarna för att Tyra får börja må bra igen och defenetivt inte blir inlagd. Hörs senare!

Av Camilla - 20 februari 2010 15:04

Det senaste dygnet är nog ett bland dom värsta i mitt liv om jag ska vara ärlig. I torsdagskväll var Tyra dålig i magen igen, eftersom hon är som hon är med sin mage så tog jag inte så allvarligt på det då. Det blev fredag, Tyra var fortsättningsvis riktigt dålig i magen eller katastrofal är nog ett bättre ord. Men eftersom vi var en vända till Strömsholm i början av November för just diarre och kräkningar så avvaktade jag. Man vill ju inte springa där i onödan heller. Tyra fick en tuggis i fredags förmiddag, en sån här tjurmuskel. Hon tuggade i sig den i vanlig ordning som hon brukar och alltid har gjort, sen var det inge mer med det.


När jag kommer hem från jobbet i fredagskväll ca halv nio har Tyra varit själv i ca 1 timme och under den tiden har hon kräkts en hel del över hallgolvet. Jag torkar upp och tyckte det kändes jobbigt, men vi gick ut en sväng och Tyra är sämre än sämst i magen. Det är sen lugnt med kräkningarna och vi går ut igen sista vid 23 igårkväll och man riktigt ser hur jobbigt det är för Tyra när det bara är som Niagaras vattenfall ur baken på henne =(


Vi går in och lägger oss, hinner sova en liten stund sen kör helvetet löst. Tyra kan inte ligga still och jag märker att hon inte mår bra. Hon börjar kräkas, hon kräks i sängen, på golvet, i hallen, i köket. Jag städar upp och försöker underlätta. Sen lugnar det sig lite, men hon kan inte sova, är orolig och jag är klarvaken och försöker tänka på att andas och inte hålla på att överreagera. Det är jag ju annars rätt bra på =)


Tyra kryper ihop i sin bädd och gör ett tappert försök att sova, stackarn bajsar på sig och ser helt förtvivlad ut när hon upptäcker det. Städa igen och försöka göra rent. Tyra vankar av och an och klockan har hunnit bli tidig morgon. Hon försöker lägga sig ner, jag ser ju hur slut hon är, då kräks hon liggandes, mattes lilla sötnos. Det är nu det händer, hon börjar låta som hon ska kvävas, det är som att trycka på knappen för en atombombsavfyrning för min del *ler skamset* Jag får panik, känslan att inte kunna hjälpa är hemsk. Efter en evighet som jag upplevde det iallafall, ulkar hon upp stora bitar, det var ju av den där sablans tjurmuskeln. Sen ligger bara Tyra, jag försöker locka upp henne på benen och försöker ta i henne men hon känns som ett lealöst mjukisdjur. Jag tittar i munnen om jag ska kunna se något och upptäcker att hennes tandkött är kritvitt!!


Kastar mig på luren till Strömsholm, dom säger kom in direkt så fort jag bara kan. På med täcken på Tyra och försöka hålla ihop nerverna för dom är så långt utifrån kroppen som möjligt. Ringa och väcka stackars Anna och grina och ulka fram att jag inte kan komma till jobbet till halv 8 och sen jobba till 20 ikväll. Tusen tack snälla Anna och mina andra kollegor som ställde upp och löst det. Dåligt samvete över att strula med jobbet, och sen försöka köra och hålla sig så lugn jag och sansad, ja mina vänner, det var inte en lätt match.


Fick komma  in direkt, Tyra hade fått lite färg på tandköttet och dom kopplar upp henne på dropp direkt. Veterinären trodde hon skulle bli bättre av droppet, dom flesta hundarna brukar bli det. Men där låg Tyra, blev inte ett dugg piggare =( Vi bestämde oss för att röntga, såg inget på röntgen och Tyra fick en påse dropp till, men hon bara låg där brevid mig och helst ville hon ha huvet i mitt knä. Tror ni jag ville grina? =)


Jag berättade för den supertrevliga och bra veterinären om Tyras kräkningar som sen gått över imorse som någon form av kvävning. Hon sa då att Tyra förmodligen haft en räddande ängel vid sin sida, för hade Tyra inte fått upp bitarna själv hade hon kvävts.    Det var rena turen att dom kom upp som dom gjorde med andra ord.


Veterinären heter Emma och kändes mycket kompetent och var helt underbar med Tyra. Hon kallade henne för snäckan =) Och tyckte Tyra hade så mörka fina ögon.

Emma tyckte att droppet borde ha påverkat Tyra mer positivt, men det var bra att hon fått i sig vätska. Hon trodde att Tyra lyckats få i sig någon ilsken bakterie ( hur lyckas tokhunden med det hela tiden? ) som påverkat att hon är så dålig i magen och kräktes och i samma veva då lyckats svälja för stora delar av tjurmuskeln som sen i sin tur resulterade i det som jag skrivit ovan. Hon skrev ut medicin till Tyra och så ska Tyra äta pytte pytte små portioner av ris och fisk och något annat medel blandat i maten ( minns inte vad det heter nu ). Om Tyra inte får behålla det lilla så måste hon läggas in så det närmaste dygnet är mest kritiskt sa Emma. Tyra är beordrad vila nu och det är inget hon protesterar mot, hon bara ligger ner stackaren. Men nu ska vi inte måla fan på väggen utan Tyra kommer kunna äta maten och bli frisk och pigg och kry och förvandlas till den lilla ligist hon egentligen är =)


Måste bara berätta om hur otroligt rar Tyra är. Hon hoppar upp så fint på britsen och sätter sig och tittar på vad djurvårdaren gör. Sen kramar jag om henne och hon borrar ner sitt lilla huvud i min arm och vårdaren får raka henne och sticka henne utan problem. Tyra fick återigen mycket beröm över hur duktig hon är och hur snäll hon är att ha att göra med. Det värmde ju självklart i mattes hjärta =)


Ursch vilken dag, tog kort på henne när hon låg med droppet, men det var med min mobil och kan inte få in dom i datorn tyvärr. Men lika bra är nog det, för så är man inte van att se min Tyra.


Nu ska jag gå och laga lite mat till sjuklingen och sen försöka koppla av lite. Hoppas ni alla andra har en betydligt lugnare helg =)


Jag vill inte glömma bort att tacka mina föräldrar som är så otroligt snälla och ställer upp i vått och torrt!!!! Er hjälp är ovärderlig, tusen tack!

Av Camilla - 18 februari 2010 21:30

Tyras födelsedag har innehållit saker hon älskar och saker hon helst skulle slippa =) Vi tog en långpromis imorse, skönt måste jag säga, men dagens största tistel går nog åt vägsalt, stackars Tyras små tassar. Från och med nu får man verkligen anpassa var man sätter sina fötter och tassar framöver. Jag tycker att snön kan ge sig nu, vi vill ha vår =) Hur som helst så när vi kom in så fick Tyra duscha, om hon hade fått bestämma hade hon låtit bli, men nöden har ingen lag trots att det är födelsedag och allt.


Vi skulle på hundkurs och Tyra behövde sig en dusch innan, fröken tyckte det var bäst så eftersom Tyra har löpt osv. Och eftersom Tyra hann torka ordentligt innan kursen så fick det minsann bli en liten uppfräschning. Härimellan har det bjudits på diverse gottisheter =) Inte för att Tyra bryr sig annat än att hon blir nöjd över att få så mycket gott, men matte mår ju bättre ( barnsligt jag vet ) när Tyra får extra gott på sin stora dag.


Packade träningsryggan och sen in i bilen för att bege oss till kursen. Dubbla täcken på Tyra eftersom det är allt annat än varmt ute och blåser det är det som det vore Istid. Kursen gick bra i det stora hela. Tyra började dock med att skälla ut en stor svart schäfer för noter. Hur i hela fridens namn kunde denna schäfer ens tänka tanken på att passera i närheten av där Tyra satt, så förolämpande *skrattar*


Vi gjorde inkallning och Tyra gjorde matte stolt, hon satt så fint och kom när jag ropade =) Hon blev lite intresserad av hunden som satt brevid, men när jag ropade kom hon på en gång. Mycket bra för mattes självförtroende *skrattar*


En bra lektion helt klart, men jag måste garanterat jobba mer på att Tyra ska kunna ta det lugnt bland andra hundar och olika miljöer. När vi jobbar har hon fin fokus på mig, men sitta och vara passiv, då förvandlas Tyra till minipolis.


Hemma igen är min lilla donna supertrött, fick en smaskig oxstrupe att tugga i sig för att sen somna som en stock och har sovit sen dess. Hon snarkar till och med.


Tyra är verkligen en riktigt fin hund på alla sätt och vis, jag kunde inte ha det bättre. Hon skämmer bort mig med kärlek och återigen kärlek och är en fin teamkamrat. Min känsla är att jag och Tyra kan gå långt, bara jag sköter mina kort rätt, för hon kan göra det möjligt att vi når dom mål jag satt upp. Tyra, jag älskar dig mer och mer för varje dag som går, fast för varje dag som går så känns det omöjligt att kunna älska dig mer =)


      

Av Camilla - 18 februari 2010 08:47

Stort GRATTIS till min söta lilla Tyra som fyller 1 år idag! Passar givetvis på att gratta alla syskonen, Cuma, Nova, Lilo, Diamon, Shelby, Miilo, Groso  


Tänk att min lilla huligan här hemma har blivit stora tjejen    Idag ska Tyra skämmas bort, mer än vanligt vill säga med massa gott och annat smarrigt att tugga på.


Ha en bra dag allihopa och jag vill passa på att tacka kennel Capatosta för min fina fina Tyra!


        

Av Camilla - 17 februari 2010 18:12

Jag har ju påtalat några gånger i min blogg om hur tröttsamt det är med folk och framförallt hundfolk som alltid lyckas ha en viss klick som tycks vara bland dom mest intelligenta som finns enligt dom själva. Men skulle ni fråga mig så skulle en hjärndöd vara klipsk i jämförelse med det skitfolket!


Jag är medlem på en del forum, och just nu cirkulerar det tydligen ett mail inför Amstaffklubbens årsmöte. Och i detta mail skrivs det diverse smädelser och annat trams om folk hit och dit och avsändaren frontar inte med sitt eget namn!!!   Hur vuxen får man vara på en skala? Så jäkla pinsamt. Om man nu har en massa tyck och tänk om folk hit och dit, stå då för fan för det och använd dig inte utav diverse påhittade namn! Kan inte annat än säga att denna människa, fjolla, är en stor tönt och gör sig själv till åtlöje. Jag har aldrig träffat människan, och har ingen aning om det som skrivs är sant, men snälla lilla avdankade varelse, kom med något bättre upplägg! Hur ska man kunna ta en sådan människa på allvar som anser sig vara vuxen och dessutom vräker ur sig en massa otrevligheter och sen till sist inte står för det?!!  


Ja, ja var tvungen att få ur mig det där, men måste nog säga det igen, så pinsam typ som pysslar med det här utan att skämmas och förstå hur idiotiskt det är!


Allt är bra med min toppsnäcka här hemma, mitt lilla pyre fyller år imorgon, hipp hipp hurra i förskott =) Vi har varit ute på en långpromis och varit uppe på hundklubben en sväng. Slänger upp lite kort från när vi varit ute på landet, dom är inte dagsfärska men är tagna här i dagarna  =)           Man kan inte annat än hålla med Memea, Tyra har vackra ögon =)   När det inte finns sten så får man ta det som finns att hoppa upp på =)   Tur att inte mormor är ute och ser vad Tyra gör med hennes älskade buske =)     Full fart är Tyras motto här i livet =)       Har tränat Tyra länge nu att kunna flyga, tycker hon gör framsteg =)   Här går det undan!   Mattes underbara, underbara kärlek!  

Av Camilla - 16 februari 2010 20:23

Ja jag har säkert sagt det förut men det tåls att säga igen, jag önskar så, att jag fick vara ekonomiskt oberoende och bara få ägna min tid åt Tyra och hundaktiviteter av olika slag. Jag har ju jobbat lite väl mycket igår och idag, så har knappt sett Tyra mer än tidiga mornar och då är jag inte populär som tycker att hon ska gå ut så husse kan få lite lyxigt att få sovmorgon. Tyra kan vara väldigt morgontrött, hon verkligen suckar när jag tar med henne ut.


Nu är jag ledig i 2 dagar, ska bli så himla skönt, saknar Tyra så mycket när jag jobbar hästpassen, hinner ju inte träna och umgås med henne då. Men imorgon har vi hela dagen på oss att umgås =)


Imorgon är det även en föreläsning jag skulle vilja gå på, men har annat inbokat sen länge så det passar inte att boka av. Den är i Strängnäs och handlar om tävlingspsykologi, tror jag det var. Något i den stilen iallafall, sånt är ju alltid bra att få mer kunskap om. Men det går väl fler tåg hoppas jag =)


Betalade in mitt medlemskap till Amstaffklubben häromdagen, känns bra att tillhöra klubben och visa sitt stöd. Som många kloka människor säger, det är tur att vi ha en engagerad rasklubb i dessa idiotiska tider då det talas om rasförbud hit och dit. Jag är så besviken på Danmark, vet inte om det är riktigt spikat än, men helt ärligt, vart är världen påväg och hur tänker dom? Är väl det som är bekymret, dom tänker inte alls, sabla idiotskallar!!!!

Av Camilla - 13 februari 2010 21:12

Igår, fredag, var vi upp till Stor staden igen och hade en träff med Memea. Kändes som att Tyra kom ihåg Memea, kändes även som att hon kände igen Memea som den läskiga människan som faktiskt kan hitta på både det ena och det andra. Men som Tyra är så tinade hon direkt när Memea började leka med henne och busa, mattes lilla raring.


Vi gick igenom hur det gått med läxan och Memea tyckte att hon såg fina resultat, vilket gjorde mig glad såklart. Alltid roligt att kunna visa upp att man gjort läxan *skrattar*


Eftersom det gått så bra med nej träningen så släppte vi den och koncentrerade oss på lydnadsmomenten. Memea ville se en inkallning och vi hade som vision att försöka vara inne för vädret var kyligt och Tyra är ju frusen av sig. Jag satte Tyra och det gick fin fint men rummet var inte så stort så avståndet mellan mig och Tyra var kanske knappa 3 meter. Jag ropar Hit och Tyra sitter där och tittar på mig som att jag är ju helt galen *skrattar* Jag backade lite till, så mycket det gick, och försökte på nytt, då gick det lite bättre. Tyra ogillade att behöva passera Memea, för vem vet vad hon kunde hitta på mitt upp i allt. Tyra blev lite nervös vid ett tillfälle och testade att göra en liten avledningsmanöver och började då tugga på Memeas fina gröna växt hon hade brevid sig där hon satt. Såg rätt sött ut.


Vi konstaterade att vi fick pallra oss ut iallafall, behövde lite mer svängrum. Sen gick vi igenom inkallning, fot, stå, läggande och fotgående. Kan inte säga annat än att jag är glad att jag vände mig till Memea. Och jag tycker det är värt varenda slant. Jag insåg efter detta möte att jag är alldeles för invecklad i min träning och att man behöver inte vara så krånglig. Jag har förstås inte tyckt att jag är det, men när Memea tog fram nya verktyg och metoder så insåg jag ju att jag krånglat till det alldeles för mycket. Jag kan varmt rekommendera alla att gå till Memea, hon är guld värd, det är min åsikt =) Och eftersom jag verkligen siktar på att tävla med Tyra så känner jag att det var helt rätt att ta hjälp nu, innan jag lärt in och krånglat till det för mycket. Känslan jag hade när vi åkte därifrån var att jag kommer kunna tävla med Tyra, och det var en skön känsla.


Idag har jag och Tyra spenderat dagen ute på landet, vi var ute en lång stund och det var så skönt, tränade lite lydnad och busade en hel del, får ju inte glömma bort att ha roligt ihop! Fast det är nog mest det jag och Tyra har, roligt ihop, men det är ju det som är meningen.


Måste bara skryta lite, blev så stolt över min lilla höna. Tyra satt så fint och tittade på Memea när vi pratade och så säger Memea efter en stund att hon tycker Tyra har så vackra mandelformade ögon. Kan tyckas larvigt, men jag blev så glad över att få höra det. Hon är mattes finaste lilla tjej =)


Nu ska jag nog krypa till kojs och ladda batterierna inför morgondagen. Tänk att man är ledig då igen och kan spendera hela dagen med min partner in Crime, världens bästa Tyra =) Godnatt folket!

Av Camilla - 11 februari 2010 09:06

Det var en gång en sommar, närmare bestämt sommaren 2009. Jag och Pillan var uppe på hundklubben i vanlig ordning och satt och pratade i solen med det trevliga sällskapet som joinat oss. Sällskapet övertalade mig att gå med i tidningskommitten och Pillan propsade så att självklart skulle jag vara med i den och dona och fixa. Sen satt hon och fnissade gott åt att jag till slut tackade ja. Jag och Pillan har någon form av ständig ironi mot varandra och skadeglädje är ju den enda sanna glädjen så hon var så "glad" för min skull att jag blivit invald i en kommitte =) Jag sa då när hon skrattade som bäst att skratta du min kära vän, för den som skrattar bäst skrattar sist.


Tiden gick och ett årsmöte nalkade sig på hundklubben då allt skulle spikas. Pillan hade pratat lite innan om att det nämnts något om att hon eventuellt skulle ingå i någon kommitte men hon hade inte riktigt koll på läget kände hon och jag började småle helt elakt såklart, men vafan det kan hon bjuda på *skrattar*


Vi sitter där på Årsmötet och jag blir invald i tidningskommitten på 1 år, observera 1 år. Och så är det Pillans tur. Ordförande sitter och går igenom vilka som ska väljas till Styrelsen och då dyker Pillans namn upp och jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig för skratt. Jag väntar, och väntar och väntar och så har dom klubbat att Pillan ska sitta med i Styrelsen och vara Sammankallande till Studiekommitten i 2 år, hahahahahaha 2 år, då brister jag ut i gapskratt och applåderar. Härligt Pillan! Inte illa pinkat att sitta i Styrelsen och har uppdrag i 2 år. Jag vill ju givetvis passa på att Gratulera Pillan till detta och önska henne stort lycka till i framtiden och ni som glömt bort det, så är ju uppdraget på 2 år *skrattar* Tji fick hon, hahahahaha. Som sagt, skrattar bäst, skrattar sist och eftersom hon började så avslutade jag det hela, så jag hoppas inte det går igen =)


Det var allt från denna gången, återkommer imorgon!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards