Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 13 mars 2011

Av Camilla - 13 mars 2011 04:36

Var in på en sida och läste lite och fann den här artikeln! Hur häftigt är det inte att läkare i andra länder skriver ut på recept att man ska umgås med en hund för att återhämta sig snabbare och må bättre!


Jag är inte inbillningssjuk med andra ord, det är inte bara jag som lyckas minska mitt stress påslag i och med att vara hundägare. Fick lite rysningar när jag läste om det faktiskt. Så jäkla häftigt!!




http://www.aktivhund.se/hund-artiklar/hund-pa-recept.asp?menuindex=9



Minns så väl den här dagen, jag låg och hade jobbig migrän och somnade med finaste Tyra nära mig. Hon fick mig att kunna koppla av och stressa ner..Tänk vad hundar är bra på många sätt =)  

Av Camilla - 13 mars 2011 02:32

Började litegrann att göra om hemsidan. Har ju betalat för den 1 år framöver så kände att jag måste börja göra om den lite. Det är tufft såklart, vill inte ta bort saker om Tyra för då försvinner hon lite till. Vet låter kanske helt stört, men åh vad jag önskar hon levde och att jag fick spendera dagarna ute i natur och skog med henne, så som vi brukade göra.


Tänk vad duktig hon var att hålla koll på mig, och var så lyhörd och faktiskt väldigt lydig när det kom till vilt och spår. Att hon inte började spåra själv, inbillar jag mig att det var för att hon inte fick och att jag alltid uppmuntrade henne när hon fann ett spår, men talade om att spåra gör vi ihop och inte på egen hand.


Det är ju en balans det där, för man vill ju inte att hunden ska uppfatta det negativt att spåra, så man får försöka hitta ett bra sätt så man förstår varandra, men på det planet kändes det som att Tyra och jag kunde läsa varandras tankar.


Härligt att våren är på väg, men den får mig att må lite dåligt faktiskt, nu när det blir ljusare dagar och solen skiner så sitter jag här, utan hund och inte möjlighet att göra det jag älskar mest av allt. Emellanåt känns det som att en del av mig håller på att dö, den glada delen, för det jag älskar mest av allt i livet har jag inte möjlighet till nu.


Jag ser verkligen fram emot nästa torsdag då vi får låna Rhino, åh vad jag längtar, och åh vad vi ska vara ute i skogen och naturen och bara andras frisk luft och må bra. Tänk att packa med sig lite matsäck och vara ute en hel dag, lägga något spår och träna lydnad och bara vara, så underbart!


Jag har tvättat alla Tyras täcken, visade sig att jag hade 4 stycken åt henne *fnissar* Så typiskt mig =) Har även tvättat hennes nya liggdyna som är knallrosa, den kommer väl Rhino klä i? =)


Nästa vecka hämtar jag hem stålburen som en vän har lånat, den ska jag ha i bilen så Rhino kan åka fin fint =)


Rhino ska vara hos oss i ca 2,5 vecka och har redan planer för vad vi ska ta oss för, men vad det är får ni läsa om i bloggen senare *ler*


Maria och hennes familj lever farligt just nu, för vem vet, när dom kommer tillbaka hem igen så kanske dom är en hund mindre för att jag och Ronnie har kidnappat Rhino   


Tyra har på måndag varit borta i 5 veckor men det känns som en evighet, en dag har varit som en vecka.


Så det ska bli härligt att få in ett busfrö hemma igen    Något som jag också ser fram emot är ju att få träna hund, så himla kul!!!


Det som glädjer mig är att många i min omgivning som jag inte trodde skulle förstå min saknad efter hund i sig, har frågat om jag inte ska skaffa en ny. Det glädjer mig för att dom verkligen förstår mitt stora brinnande intresse och att det inte har och göra med att jag vill ersätta Tyra eller att jag kommit över henne, för så är ju inte fallet.


Tyra går aldrig att ersätta, men givetvis roligt att få ha en hund som Rhino i sitt liv som har vissa egenskaper som liknar Tyra. Som det här att han ser in i min själ och att han har ett driv jag söker efter. Annars så tror jag att dom är rätt olika, men å andra sidan så var ju Tyra tik och Rhino är ju hane så inte så konstigt.


Fast jag ska inte sticka under stolen med att om jag skulle skaffa en hund igen så skulle jag vilja ha Rhino, för att han har en bit av Tyra i sig eftersom han är lillebror till henne.


Jag tror även att just den här kombinationen kommer vara mångsidig, det vill säga, prestera bra i det man vill ta sig för.


Sen finns ju även den aspekten att jag kände för Rhino ända sen första början då han var ca 6 veckor och han trilskades med att springa fram till mig hela tiden och bita i mitt byxben =) Hade Tyra varit en frisk hund och jag hade haft en stabil grundlydnad på henne hade vi nog köpt Rhino och haft 2 hundar =) men nu vet vi ju alla hur verkligheten såg ut och det fanns bara tid för min Tyra.


Jag hoppas och önskar att den dagen jag tar steget och skaffar en ny hund, vilket jag kommer att göra, att alla då kommer förstå och vara glada för min skull och inte lägga in några värderingar i att jag inte längre saknar Tyra eller att jag vill ersätta henne, för så är det inte.


Hund för mig är som luft för människan, man mår helt enkelt inte bra om det inte finns i ens liv. Jag börjar dock med hundvakt så får vi se var livets väg sen tar mig.


Tack Maria för min älskade Tyra, och tusen tack för att jag nu får möjligheten att ha Rhino hos mig, det är en handlig som är ovärderlig!


  



Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards