Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 21 mars 2011

Av Camilla - 21 mars 2011 16:01

Hur gärna jag än vill ha hund och hur mycket jag än trivs med Rhino och hundlivet så har jag tagit mig en rejäl funderare och rannsakat mig själv vad jag ska göra.


Jag kom fram till att ta en paus i mitt hundägarskap hur mycket det än svider att säga så måste jag någon gång sätta det åt sidan för att lägga fokus på mig själv och min egen hälsa    Jag är ju inte direkt den smalaste varianten av arten människan    så tänkte att 2011 får jag spendera i diverse dietprogram och träningslokaler   


Min andra hälft sa en klok sak en gång, men bara en gång    Han sa som så att jag lägger ner så mycket energi och nogrannhet på att min hund ska få rätt kost och motion för att må bra, men glömmer bort mig själv. Det har han ju rätt i, för jag går verkligen upp helt i mitt hundägarskap när jag väl är där.


Så vi har pratat fram och tillbaka och kom fram till att vi får ta en paus fast vi båda längtar efter hund, men vi måste en gång för alla ta tjuren vid hornen och styra upp våra lätt överviktiga kroppar *fnissar* (läs tjocka kroppar )


Sen känner jag även att det här med Tyras historia har tagit ruggigt hårt på mig och satt sina spår. Rhino är en frisk kille, men känner att min hjärna slår på någon konstig fas och då kollar jag igenom honom och känner hur oron kommer för några mikrosekunders sekunder att något ska vara galet. Eftersom jag var tvungen att hela tiden försöka ligga steget före med Tyras sjukdomsförlopp för att kunna behandla i tid så det inte skulle skena så är det ett beteende mönster jag tydligen betingat rätt hårt och märker av det.


Tror att det min kropp och hjärna behöver är en paus, så 2011 får bli ett pausens år för min stora passion i livet, för att jag ska kunna komma på rätt köl med mitt eget liv och min egen hälsa, sen kan jag satsa järnet på den nya hunden    Det vill säga att någon uppfödare ( läs Maria ) tar en till kull    Behöver ju inte vara en hund från Maria såklart, men hon känns så trygg och seriös och uppfyller det jag vill ha hos en uppfödare, så vore ju roligt att få fortsättningsvis tillhöra Capa Tosta gänget såklart =) Det viktigaste är att det blir en hund utifrån en kombination som tilltalar mig och som förhoppningsvis får fram valpar som är arbetsvilliga och har rätta drivet.


Jag kanske upplevs som lite lätt schitzofren nu, eftersom jag inte gjort annat än skrivit att jag vill ha en ny hund, men när jag verkligen satte mig ner och såg vuxet på det hela ( vilket är skittråkigt men ett måste ibland ) så insåg jag att jag måste ta tag i min vikt och min kost i första hand.


Var på en föreläsning om hund fys och då säger föreläsaren något som verkligen ettsat sig fast hos mig. Hon sa att dom sämsta kosthållarna är hundmänniskor för att dom har fullt ös för det mesta och kastar i sig något i förbifarten för att dom inte har tid eller hunnit planera annat. Hon sa även att du som ägare sinkar din hund om du inte styr upp din egen kost och motionsdel för ni är ju ett team och det räcker inte med att en i laget bara har rätt kondis och det är ju så sant som det är sagt.


Så jag ska verkligen göra ett tappert försök nu, ingen hets med att banta, utan försöka börja äta rätt och träna lite, så får jag ta nya tag nästa år, för leva utan hund är inte ett alternativ för min del.


Den som får den stora äran att äga Rhino i framtiden kommer bli en lycklig människa, man kan ju alltid hoppas att Maria behåller honom själv så jag och Ronnie får låna honom då och då och pussa på honom   


Av Camilla - 21 mars 2011 10:14

Här kommer lite bilder från igår =) :



                                       

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards