Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under september 2012

Av Camilla - 11 september 2012 12:43

Gick på långpromis men inne i stan på förmiddagen, hade flera hundmöten, men som jag passade på att utnyttja på det viset att jag körde lite rallymoment, var svårt tyckte Aysha, för hur ska man kunna sitta framför när man måste bryta blicken från den andra roliga kompisen som går förbi *ler*


Efter 4 hundar så reagerade hon som så att om jag gjorde något rallymoment stannade hon upp och tittade runt sig och såg sen förvånat på mig som att HALLÅ det kommer ju ingen hund nu jöh *skrattar*


Jag tror på det här konceptet, nu kanske folk kommer tycka jag är totalt knäpp som håller på såhär, men vad gör det, då har jag roat någon annan denna dag.


Vi gick hela shoppingstråket med alla affärer och så och Ayshas huvud gick som en propeller, men till slut orkade hon inte och började titta upp på mig istället då och då, och det belönades med köttbullar =)


Jag stannade upp på ett ställe vid en fontän och tränade rallymoment och ligga still tills jag sa annat. Aysha hade svårt för Alkisarna som satt uppradade och som visslade och tjoade på henne, hon tittade så nyfiket och viftade på svansen, vilket jag förstås förstår att hon gör, men nu var vi inte där för att pussas med alkisar utan träna rallylydnad med störning och det fick vi minsann.


Tyckte hon jobbade på riktigt bra och höll kontakten för det mesta och utförde det jag ville. Tränade även passivitet, men det har hon svårare för, erbjöd snabba lägganden där jag satt och så får hon ett visst ansiktsuttryck när hon bjuder in till att vilja jobba, ska se om jag kan filma det någon dag, för hon är så förbaskat söt när hon gör det, min lilla rävunge =)


Hon fick fint ha myror i brallan ett tag innan vi fortsatte vår promis hemåt. Vi passerade en herre som satt på en bänk som frågade vad Aysha var för ras och jag förklarade och han frågade om han fick hälsa på Aysha, jag varnade honom om att hon kan vara hoppig och intensiv, men det gjorde inget sa han. Men då gör Aysha som hon vanligast gör, nosar lite snabbt på hans hand och sen är hon färdig med honom, och han ville ju så gärna hälsa ordentligt märkte man, men hon tyckte att vi kunde gå vidare istället för att stå där =) Var roligt att se att hon som fått 5a på MHt för att hon är för intensiv inte alls är så i verkliga livet =)


När vi kom hem var hon trött och la sig och sov, i eftermiddag har jag en sak inplanerad som jag är lite nervös inför, men som jag berättar mer om ikväll när det är avklarat.





Av Camilla - 11 september 2012 08:50

Är ledig i några dagar nu och det behöver jag, kännt mig lite trött och sliten ett tag, men nu har jag några dagar på mig att ladda ny energi och ta nya tag.


Aysha har varit iväg i några dagar eftersom jag jobbat helg och kom hem igår med MASSOR med energi, tänk om hon bara kunde föra över lite av sin energi till mig för då tror jag att jag på automatik skulle bli självlysande *skratt*


Fast jag är glad över att hon är med husse när jag jobbar, finns så många som inte har den valmöjligheten eller någon som kan hjälpa en när det behövs. Aysha har det ju bra med husse, men hon är en hund som kräver en hel del och när hon inte får det utan mer är som en sällskapshund med husse ja då blir hon mer än övertaggad. Fast det fixar jag till idag genom bra aktivering.


Jag har ju funderat lite fram och tillbaka på om jag ska tävla i år med Aysha. Hade ju bestämt från början att detta året bara skulle gå åt att vi skulle lära känna varandra men det har jag liksom vikit av ifrån redan eftersom jag ställt henne på utställningar. Och nu är jag så himla sugen på att starta i en rallylydnadstävling, men jag har aldrig tävlat tidigare, har ju aldrig kommit så långt.


Varga var klar för lk3 till och med, men där föll det att jag inte kunde ha henne lös i sån miljö som är på en tävlingsplats och så kunde hon inte platsen heller. Hon klarade inte störningen som var.


Tyra var också duktig och kunde lk1 och vissa lk2 moment, men ja, vår tid gick ju åt mycket annat och så var det konstant karens på henne så vi kom heller aldrig ut på tävlingsplanerna.


Så nu är jag så extremt sugen på att få starta i en rallylydnadstävling. Vi har ju redan startat i en och det var ju den inofficiella som Amstaffklubben ordnade på rasspecialen, KM:et. Den gick ju inte alls bra, hon kan ju momenten eller hur jag ska säga, men då föll det på störningen utanför och jag bröt.


Nu har jag faktiskt varit ihärdig med att träna störning på olika sätt, varit hos Carro några gånger, och när jag och Hanna ses med vovvarna, tränar jag mkt kontakt som behövs för att klara störningarna, plus att jag tränat en hel del när vi varit på utställningar. Sen har jag en del aktiviteter inplanerade den tid som kommer som också innebär störningsträning.


Min plan var att anmäla till tävlingen som är i Vallentuna den 20 oktober, men det har jag bestämt mig för att inte göra då det är en lite svårare miljö för nybörjare som mig och Aysha som har just svårt för störningen runt om. Så vi får se hur det blir och går.


Jag gör ju ofta så att jag drar till skogs för att gå långpromenad, dels för att jag själv vill slippa stan och allt vad det innebär och så tycker jag det är trevligare att gå i skogen än inne i betongen. Men jag ska nu försöka att tänka om där och gå inne i stan mera. Inbillar mig att det är bra störningsträning även det och om vi går promenaden inne i stan bland all trafik och rörelse och lägger in lite träning då och då, så är det ju mer störning än vad det kommer vara på tävling så då kanske den störningen som är på tävlingen känns lättare att hantera för min nyfikna Aysha.


Åh hörrni, jag vill verkligen tävla, det är ju min högsta önskan och dröm och skulle vara så roligt att få uppfylla den önskan och förverkliga den drömmen. Jag har alltid varit den som stått vid sidan av och längtat och tänkt på hur det skulle vara om jag var ute på planen och tävlade, men bara fått nöjja mig med att vara hejjarklack till andra, så nu är jag mer sugen än någonsin att komma ut på planen själv.


Aysha kan skyltarna som är i nybörjarklass men som sagt har svårt med störningen runt om eftersom hon är så attans nyfiken, så hur skulle ni göra? Anmäla till tävling och köra ändå? Jag har ju gjort så med utställningarna och där har hon blivit mycket bättre tack vare att vi ställt då och då, så inbillar mig att det kan bli samma resultat om jag börjar tävla lite smått =)


Gaaaaah vad jag velar fram och tillbaka, sen är det ju så att jag också såklart har nerver som spökar, men suget att få tävla och uppleva det väger över så hur ska jag göra nu då???? =)


Hoppas ni alla mår bra därute, jag tänker lite extra på Magda med sin söta Cayla som fick en allergisk reaktion igår, och hoppas att hon är bra idag.


Men just nu går mina tankar lite extra till Camilla som har Ayshas morbror, Rozzo, han är dålig i sin mage och varit inlagd i några dagar och jag hoppas innerligt att han får komma hem så snart som möjligt och börjar må bra igen, styrkekramar till Millan <3


Sköt om er godingar och om ni har reflektioner på mitt stora dilemma just nu får ni gärna slänga iväg dom till mig =)

Av Camilla - 7 september 2012 16:34

Igår var jag i Stockholm och lyssnade på en mycket intressant föreläsning av Susanne Åhman om Demodex och andra parasiter. Denna föreläsning gavs i samband med Demodexprojektet som pågår just nu och har pågått i 3 år.


Det hela går ut på att få in 100 st prover från friska amstaffs som är 3 år och äldre och 100st prover från drabbade amstaffs eller amstaffs som varit drabbade av demodex i någon form.


Hittills har i ca antal nu för Susanne Åhman hade inte exakta siffor igår, men ca 25 friska och 25 drabbade har bidragit av rasen amstaff och det under en tidsperiod på 3 ÅR!!!!! Det är beklagligt och sorgligt.


Amstaffen är den ras av 3 utvalda raser som bidragit sämst och som har flest prover kvar att få in för att projektet ska gå att genomföra.


Om dom får in det antal prover dom behöver kan det resultera i att ett test går att tas fram som man kommer kunna utföra på sin hund och på så vis få svar om den bär anlag för att utveckla sjukdomen. Att människor inte hittills har ansträngt sig mer och bidragit övergår mitt förstånd ärligt talat. För så många amstaffs som finns därute så borde 200st prover vara lätta att få in.


Titta bara på hur många uppfödare som finns i Sverige, med tanke på att deras hundar går i avel så utgår man ifrån att dessa är friska och då kan bidra till projektet.


Och med tanke på alla förespråkare på fb om hälsokrav och prat om amstaffens framtid och välgång och utveckling så borde dessa valpköpare eller ägare redan bidragit till projektet, men så är ju uppenbarligen inte fallet.


Detta gör mig oerhört ledsen, för nu när chansen finns att ett test kan tas fram som liknar ataxi testet och kommer vara enkelt att utföra på sin hund så tar människor inte den möjligheten.


Att bidra till projektet kostar ingenting då proverna tas gratis av vilken veterinär som helst om jag förstått det rätt. Det enda man ska ha med sig är en blankett som finns att hämta på:


www.amstaffklubben.se


På Svenska Amstaffklubbens hemsida, www.amstaffklubben.se , titta i VÄNSTER fält på startsidan, under KOMMITTEER, ska ni sen klicka på AVEL, och där finns all information om detta projekt och hur man ska gå tillväga.


Jag vädjar till ALLA AMSTAFFÄGARE DÄRUTE, SNÄLLA HJÄLP TILL ATT BIDRA MED PROVER PÅ ERA HUNDAR!!! Låt amstaffen som ras kunna utvecklas så sund och friskt som det bara går att påverka!



       

Av Camilla - 7 september 2012 15:22

Igår var jag och träffade Carro och vi passade på att träna hund. Carro byggde en rallybana med några skyltar som vi körde, men vi tränade även platsliggning och Aysha fick mig att tappa hakan hela tiden när vi tränade. Aysha som har svårt att fokusera och brukar vara högt och lågt och överallt, men inte igår.


Platsliggningen var mycket enkel, men så har vi aldrig gjort det heller annat än förra gången när vi var hos Carro och provade lite snabbt. Igår la vi dom vid staketet och jag hade Aysha fast i kopplet men lämnade henne första gången halvvägs vad man går vid en platsliggning och hon låg kvar så fint. Första gången lämnade jag henne i bara 10-15 sekunder för jag vill att vi ska lyckas. Andra gången gick jag ut full längd till vad man gör vid en platsliggning och då låg hon lite längre ca 30 sekunder och hon klaradet det galant!!!


Jag provade även läggande under gång och hade henne lös och trots att Blenda satt och knorrade och tyckte hon skulle få vara med och trots att Carro hade Diamon nära där vi tränade så utförde hon momentet så himla bra!!


Jag gjorde även inkallning 3 gånger och hade henne lös och hon kom alla gångerna med fin fart trots störning av de andra hundarna. Jag är såååååå glaaaaad och lyckliiiiig!!!


Min högsta önskan är ju att kunna börja tävla och jag vill så gärna kunna uppfylla den drömmen och efter igår så känns det som att det kan bli verklighet. Jag är fortfarande helt lycklig av ruset från gårdagens framsteg och träning och det är en underbar känsla.


Körde rallylydnad också och här kommer en filmsnutt från gårdagen =)



Jag är så taggad och vill verkligen satsa på att komma ut på tävlingsplanen så nu är det fortsatt träning som gäller =)

Av Camilla - 2 september 2012 22:12

I helgen var vi i Högbo på lördagen, åkte halv sju och var hemma kl. 21!! Fy vilken lång dag och med facit i hand hade jag hellre sparat pengarna och stannat hemma. Jag kommer aldrig åka till Högbo igen. Gick helt ok för Aysha resultat mässigt men själva utställningen var under all kritik!!!

Dåligt planerat och ett enda stort lerhål!!! Nu kan man ju inte påverka vädret men varför i hela fridens namn ha så många raser på en och samma dag? Och varför inte ha fler ingångar? Och ringen var på tok för liten och lutade dessutom, det ni med lera som underlag, bläääääää!!!!

Aysha ställdes i Öppenklass tikar, var 3 i den klassen och Aysha placerade sig som 2a med excellent.

Domare Dodo Sandahl och denna kritik gav hon Aysha:

Stor tik. Utmärkt huvud och uttryck. Vacker välvd hals. Markerad manke. Borde ha stramare rygg. Djup kropp med förbröst. Knappa vinklar bak. Rör sig väl. Välvisad.


Det är något som gjorde mig så glad var att läsa Välvisad :) När man aldrig tidigare har ställt hund och på sin 6 utställning får det betyget blir man glad :)

Bilder kommer imorgon, ville bara kika in och uppdatera lite. Hoppas ni alla haft en bra helg :)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards