Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under juli 2009

Av Camilla - 8 juli 2009 20:37

Nu har vi landat hemma igen, både vi och Tyra tycker det är skönt. Borta bra men hemma bäst helt klart. Vi har haft en härlig vecka på Öland. Tyra tycker inte att vatten är lika läskigt länge, men för att ta det säkra före det osäkra så går hon inte ut längre än hon bottnar. Jag har tagit lite kort som jag lägger upp imorgon. Tyras röda prickar har blivit mycket bättre, nästan borta nu, så det är skönt. För övrigt så är allt bra med donnan, hon är full av energi och de senaste dagarna har jag börjat undra var min Tyra tagit vägen för emellanåt verkar det som att jag äger en Piraya istället som skuttar omkring utan akvarium, och som verkar tro att händer, skosnören och hälsener är hennes kall här i livet att bita sig fast vid. Tro mig, dessa små valptänder är inte goa att tass med. Hon är fortfarande mattes tjej, husse är okej ibland, men matte slår alla tvåbenta med hästlängder. Man kan ju hoppas att det förblir så =) Ja, nu är det inte långt kvar till Amstaffspecialen. Tänk att jag anmält Tyra till den. Som tur är följer min snälla rara vän, Pernilla med och springer runt i ringen med Tyra. Jag får scenskräck bara jag tänker på det. Det ska bli kul att se Tyras syskon, hoppas vi får fint väder den dagen bara, inte roligt om det spöregnar. Jag är ju inget proffs på att träna inför utställning, men försöker för glatta livet att få Tyra att förstå att hon ska stå sådär fint som flera av hennes syskon kan ( har jag sett ), men Tyra har en favorit position och det är Sitt. Jag gör det här mest för en kul grej. Jag tycker utställning är superkul, bara jag slipper springa runt i ringen =) Men det jag brinner mest för är ju Lydnad helt klart. Jag vill passa på att gratulera Ylva med Nova och Pernilla med Majken. Nova kom 1:a och Majken 2:a, det skiljde bara 4 poäng, när dom tävlade i söndags på Eskilstunas Brukshundsklubb. Dom ställde upp i Lydnadsklass 2 och fick ett förstapris båda två. Jag längtar tills jag och Tyra kan börja tävla, men jag ska skynda långsamt. Jag säger tack och godnatt för idag och återkommer imorgon med bilder från semestern.

Av Camilla - 2 juli 2009 12:12

Varmt varmare varmast eller vad säger ni? Här där jag bor är det super hett iallafall. Vi har planer på att dra iväg någonstans igen, Tyra tycker nog det är skönare att vara vid havet istället för en het lägenhet. Tyras röda prickar är kvar, men tycker inte dom är lika röda idag, så hoppas dom försvinner. Min lilla tjej är inne i en spökperiod just nu, hon ser spöken i det mesta. Hon börjar med att boffa till och titta på föremålet eller personen eller ingenting som helt plötsligt blivit någonting. Oftast väljer hon sen att vilja studera det hela mer nära och går jag fram till väskan eller påsen eller vad det nu kan vara så är spöket sen som bortblåst. Jag skulle tycka det var spännande att få titta in i deras huvuden och få se hur dom upplever saker och ting och få se vad dom går igenom. Kommer bli dåligt med uppdatering ett tag nu, men sen återkommer jag i vanlig ordning och förhoppningsvis har jag många fina kort att dela med mig av. Ha det så bra så länge!

Av Camilla - 1 juli 2009 20:30

Idag har jag och Tyra varit ute på landet. Känns omöjligt att vara inne i stan när det är så enormt varmt, Tyra uppskattar inte den enorma värmen som är och blåsten lyser med sin frånvaro. Hon älskar verkligen att vara därute, där kan hon springa fritt och utforska allt sånt som hon ser för första gången. Hon har även gjort stora framsteg med att inte vilja gräva i rabatterna *skrattar* När vi kom hem så gjorde jag den vanliga inspektionen på henne som jag alltid gör när vi varit ute och alltid på kvällen. Då upptäcker jag att hon har röda små prickar på magen. Misstänker att det kommer ifrån när hon sprang och skuttade runt i det höga gräset, ska hålla koll på dom och hoppas att dom försvinner. Vill ju att hon ska må bra. Hon verkar inte ha något obehag av prickarna som att dom skulle klia eller något sånt. Håll gärna tummarna att dom försvinner snarast =) Min mamma jobbar på en gruppbostad och kom hem med en boende när jag och Tyra var där. Måste säga att jag är så stolt över Tyra som sköter sig så fint. Det blev ju på samma gång bra träning för Tyra att träffa människor som är annorlunda. Jag tycker att det är viktigt, så Tyra inte helt plötsligt sen är rädd för t ex rullstolar eller männskor som låter annorlunda osv. Jag gjorde några godissök åt henne och hon har blivit en hejjare på att söka godis, envis är hon också, ger sig inte i första taget. Jag ska framöver börja köra lite spår med henne hade jag tänkt, känner på mig att hon är bra på det, för hon gillar att använda nosen. Det var allt för den här gången, inga bilder idag tyvärr, glömde kameran hemma.

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards